Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Τα νούμερα τρομάζουν στην Πέλλα

 



90 θάνατοι

4% θνησιμότητα

1250 ενεργά κρούσματα

2.650 στο δεύτερο κύμα πανδημίας

 

Το μέγεθος του προβλήματος στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, αποκαλύφθηκε από τα καταγεγραμμένα στοιχεία, αναφορικά με την τύχη του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Τα Νέα της Πέλλας έψαξαν και κατέγραψαν νούμερα που σαφώς και τρομάζουν. Καταρχήν μέχρι την Τρίτη είχαμε 1250 ενεργά κρούσματα χωρίς να περιλαμβάνονται τα τεστ αυτής της εβδομάδας. Το νούμερο αυτό σαφώς και είναι πολύ μεγάλο. Ακόμη 90 ήταν οι θάνατοι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, όχι μόνο από τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, αλλά και από άλλα που νοσηλευόντουσαν πολίτες της Περιφερειακής μας ενότητας. 2.650 είναι συνολικά τα κρούσματα που καταγράφηκαν, ένα νούμερο πολύ υψηλό. Η κατάσταση και στα νοσοκομεία δεν είναι καλή μιας και νοσηλεύονται 156 συμπολίτες μας με covid 19. Δυστυχώς η κατάσταση που βιώσαμε δεν είναι καλή και ας ελπίσουμε ότι τα χειρότερα πέρασαν και ότι μπροστά μας θα έχουμε ένα καλύτερο αύριο για το νομό μας. Εξάλλου   παραμένει πρώτη σε επιδημιολογικό φορτίο η Π.Ε. Πέλλας σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μην προκύψουν όπως είπε άλλες δυσάρεστες εξελίξεις.

Εχθές έφτασε στην Πέλλα κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη. Τον Υφυπουργό θα συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Δρ. Π. Μπογιατζίδης και μερικοί ακόμα υγειονομικοί παράγοντες. Το κλιμάκιο πραγματοποίησε αυτοψία στις δύο Νοσοκομειακές Μονάδες, Έδεσσας και Γιαννιτσών, του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, όπου θα αξιολογήσουν την κατάσταση με τη συνδρομή του Διοικητή και του Υποδιοικητή, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more