Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 


Ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα με την βοήθεια Παρούτογλου


Χαράτσι και στα Κοιμητήρια με επιβάρυνση των πολιτών

 

Απίστευτες ατάκες ακούστηκαν για άλλη μια φορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας, που πραγματοποιήθηκε με κλειστή τηλεδιάσκεψη.  Πολλά ήταν τα θέματα που συζητηθήκαν. Τεχνικό πρόγραμμα, τέλη στα νεκροταφεία, καθώς και η κατάσταση στο αγρόκτημα του Δήμου Αλμωπίας. Ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του τόνισε ότι ο Δήμος τα πήγε περίφημα στο αγροτικό ζήτημα και διαχειρίστηκε την κατάσταση άψογα καθώς δεν υπήρξαν παράπονα και έφτασε το νερό να ποτίσουν όλοι οι αγρότες. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σάκης Χατζηδημητρίου ρώτησε τον Δήμαρχο και στην συνέχεια τον αντιδήμαρχο αν το 2020 ο Δήμος Αλμωπίας προχώρησε σε εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο. Βέβαια σαφή απάντηση δεν έλαβε. Θυμίζουμε ότι ε δώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει ανάδοχος, εξαιτίας της ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής. Παρόλαυτά, ο κ. Μπάτσης δηλώνει περήφανος.

Τις εντυπώσεις προσπάθησε να διασκεδάσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης, ο οποίος δήλωσε ότι όλα πήγαν καλά... χάρη στη βοήθεια του Θεού. Άλλωστε, μόνο εκεί έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους και οι πολίτες...

Πάντως, παρά την επιμονή του κ. Χατζηδημητρίου, ο οποίος ρωτούσε επιτακτικά αν έχουν γίνει παρεμβάσεις, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος δεν έδωσαν σαφή απάντηση. Μάλιστα, ο κ. Χατζηδημητρίου σχολίασε αυτή τη στάση, λέγοντας ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί να απαντήσει γιατί... πίνει νερό.

 

Τα τέλη νεκροταφείου

Η Δημοτική αρχή προχώρησε στην θεσμοθέτηση Καθορισμό Τελών Υπηρεσίας Νεκροταφείων Έτους 2021, για πρώτη φορά έως σήμερα, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, μετά από σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι παρατάξεις του Χρήστου Μπάτση και του Νίκου Παρούτογλου, ενώ κατά της πρότασης ψήφισαν οι συνδυασμοί του Σάκη Χατζηδημητρίου και του Δημήτρη Μπίνου, οι οποίοι αιτιολόγησαν διεξοδικά την ψήφο τους. 

 

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Μπίνος.

Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού "Η Αλμωπία της Καρδιάς μας" τόνισε ότι "ο Δήμαρχος είναι αυτός που εγγυάται την εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι πολύ σημαντικό να σταθούμε με σοβαρότητα στην αναφορά που έκανε ο κ. Προκοπίδης ότι δεν εφαρμόζονται αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου".

Και πρόσθεσε ο κ. Μπίνος: "Πρέπει να προκληθεί μια συζήτηση για να δούμε συνολικά το θέμα της άρδευσης. Όταν λέει ο κ. Μπάτσης ελάτε να μου τα πείτε στο γραφείο, μάλλον δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα αυτών των θεμάτων. Όταν δεν έχουμε δυο χρόνια ανάδοχο για την άρδευση και πολλά ζητήματα έχουν μείνει πίσω, οφείλουμε να δούμε με σοβαρότητα το θέμα. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια για τον τομέα της άρδευσης".

Στη συνέχεια ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε στα Λουτρά: "Είχα κατηγορηθεί ότι ήμουν ο Δήμαρχος των διμήνων, αλλά ο κ. Μπάτσης φαίνεται ότι θα με ξεπεράσει. Εμείς είχαμε φτάσει σε σημείο να πληρώνονται στην ώρα τους οι εργαζόμενοι στο Λουτρά, κάτι που όπως ακούσαμε δεν συμβαίνει σήμερα καθώς υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι. Οι άνθρωποι δουλεύουν και προσφέρουν και οφείλουμε να τους πληρώνουμε. Εμείς είμαστε περήφανοι για το έργο που παράξαμε στα Λουτρά, όπου αφήσαμε απόθεμα". Μάλιστα, ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε στον κ. Βέσκο, λέγοντας ότι ως Αντιπρόεδρός του είχε προσφέρει.

Στη συνέχει, ο κ. Μπίνος τόνισε τα εξής: "Οφείλει η κάθε Δημοτική Αρχή να βρει έναν τρόπο να παροτρύνονται τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης να συμμετέχουν στις Συνεδριάσεις. Οφείλουμε όλοι εμείς οι αιρετοί να εμπνεύσουμε τους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα και δύο μέλη από την πρώτη Συνεδρίαση". 

Τέλος, ο πρώην Δήμαρχος κάλεσε τον Δήμαρχο να συνεργαστεί με όλους: "Θα πρέπει να καταλάβει κάποια στιγμή ο κ. Μπάτσης, ότι αυτός ο εκλογικός νόμος έχει αναδείξει τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο περίπου ισοδύναμες. Άρα ας αφήσει την έπαρση και ας συνεργαστεί με όλες τις παρατάξεις για να έχει αποτέλεσμα. Αν συνεχίσει με την πολιτική της συρρίκνωσης, θα χάσει και ο ίδιος και ο τόπος".

 

Η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αλμωπίας για το έτος 2021 ψηφίστηκε από τις παρατάξεις του κου Μπάτση και του κου Παρούτογλου ενώ καταψήφισαν οι παρατάξεις του κου Χατζηδημητρίου και του Μπίνου που θεώρησαν αντιαναπτυξιακούς τους άξονες ενώ υπερψήφισαν τα συνεχιζόμενα έργα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more