Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Χρειάζεται προσοχή ...

 



Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 


Άλλη μια εβδομάδα, ίσως η κρισιμότερη και καθοριστική για τις αποφάσεις που θα ληφθούν αναφορικά με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, βιώνουμε. Χάσαμε πολλούς συνανθρώπους μας. Δυστυχώς κάθε μέρα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, φεύγουν φίλοι μας, γνωστοί μας, συγγενείς μας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη δείχνει ότι η Πέλλα όπως έχω πει δημοσίως, δύσκολα θα επανέλθει στην κανονικότητα μέσα στο 2020. Έχει μείνει πάρα πολύ πίσω. Επί της ουσίας βρίσκεται 15 μέρες πίσω.

Πραγματικά δεν γνωρίζω πως, πότε και με ποιόν τρόπο θα τιθασεύσουμε τα κρούσματα, θα ελέγχουμε την διασπορά, θα υπάρξει εξομάλυνση στα νοσοκομεία. Οι περιγραφές των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των αρρώστων που επέζησαν από αυτή την τραγωδία συγκλονίζουν.

Η Πέλλα έχει ζήσει την δική της τραγωδία. Ποτέ την ιστορία δεν έχουν  χαθεί τόσοι πολλοί άνθρωποι, θα φτάσουν τους 100 μέχρι το τέλος του 2020, σε τόσο λίγο  διάστημα από τις 30 Οκτωβρίου έως το τέλος του χρόνου.

 Τα νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών έχουν μετατραπεί σε μεγάλο βαθμό αποκλειστικά για την νοσηλεία περιστατικών covid 19. Η ενίσχυση το κρίσιμο διάστημα του Νοεμβρίου από την πολιτεία υποτυπώδεις. Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και από τον ΕΟΔΥ αλλά και το Υπουργείο Υγείας που δεν έβλεπε το πρόβλημα της Πέλλας. Οι Βουλευτές χωρίς δυνατότητα και διάθεση παρέμβασης, οι Δήμαρχοι που προηγουμένως η πολιτεία τους εξαίρεσε από την διαχείριση της πανδημίας, δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά. Το τσιτάτο «οι ιατροί και οι επιστήμονες τώρα μιλούν και κάνουν κουμάντο» στην περίπτωση της Πέλλας ήταν μοιραία. Φαίνεται ότι η περιοχή μας «Κείται Μακράν» από τα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών. Πάντως μέχρι στιγμής ο Δήμος Έδεσσας έχει προσφέρει υλικό για το νοσοκομείο Έδεσσας (αναπνευστήρες) αξίας 20.000. Ο Δήμος Πέλλας έχει κάνει χορηγίες στο νοσοκομείο από την αρχή του δεύτερου κύματος περίπου 33.000.

Στο νοσοκομείο της Έδεσσας υπάρχουν 93 κλίνες στις κλινικές Covid-19, ενώ στο Νοσοκομείο στα Γιαννιτσά, υπάρχουν λίγο λιγότερες από 100. Ελάχιστες όμως είναι διαθέσιμες. Είμαστε οριακά και αρκετές φορές γίνονται διακομιδές σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη.

Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σχετικά άμεσα. Τα Κέντρα Υγείας και αυτά θα πρέπει να ενισχυθούν το γρηγορότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more