Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Στόχος μας να μπούμε στην βουλή με τον Φαήλο







 Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον κύριο Κρανιδιώτη;

Κι εγώ κι ο Φαήλος έχουμε δαιμονοποιηθεί από το σύστημα, καθώς είμαστε οι μόνοι που φοβάται πραγματικά. Μολονότι έχουμε διαφορετικές αφετηρίες, συμφωνούμε σε πολλά θέματα της πολιτικής ατζέντας, κυρίως στην ανάγκη άμυνας απέναντι στη τριπλή επίθεση που δέχεται η χώρα από το Ισλάμ, την αριστερίλα και την πολιτική ορθότητα. Είμαστε πατριώτες, με όραμα για μια σύγχρονη, παραγωγική Ελλάδα, κι όχι προγονόπληκτοι εθνικιστές όπως θέλουν κάποιοι να μας παρουσιάζουν. Πιστεύουμε επίσης στον επιτελικό ρόλο του κράτους, στη χαμηλή φορολογία και σε τεκτονικές μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, με απολύσεις ακατάλληλων Δ.Υ. Είμαστε οι μόνοι που τα βάζουμε με την “ιερή αγελάδα” του συστήματος, το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως ένα κόμμα που απεργάζεται την επιβολή δικτατορίας, δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις σε δευτερεύοντα θέματα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αντιθέτως το θεωρούμε υγιές και προοδευτικό μοντέλο συνεργασίας και για άλλους. Ποτέ δεν καταλάβαμε την έννοια της κομματικής πειθαρχίας. Τα κόμματά μας διατηρούν την αυτοτέλειά τους, αλλά συμφωνήσαμε να κατέβουμε συνασπισμένοι στις επόμενες εκλογές. Καλούμε κι άλλους που έχουν την ίδια οπτική, σε μια πανστρατιά εθνικής παλιγγενεσίας. Παρατράβηξε η μεταπολιτευτική παρακμή και η ιδεολογική κυριαρχία των εθνομηδενιστών της αριστεράς και όσων “τιμούν” τους αγώνες της.

 

Ποιος είναι ο πολιτικός σας στόχος;

Να μπούμε στη Βουλή για να τεθούν αυτά τα θέματα στην κεντρική πολιτική σκηνή, ώστε ο πολίτης να αντιληφθεί ποιος τον υπερασπίζεται και ποιος τον εξαπατά πουλώντας του δήθεν προνόμια με αντάλλαγμα την ψήφο. Κι επίσης, να συνεργαστούμε με αντίστοιχες δυνάμεις στην Ευρώπη, ώστε να προστατεύσουμε το πολιτισμικό πλαίσιο της ηπείρου μας από ένα παλαιολιθικό πολιτικό, νομικό και κοινωνικό σύστημα, απολύτως ασύμβατο με τις αξίες του Διαφωτισμού, το Ισλάμ, που προσπαθεί να την αλώσει εκ των έσω, με το προκάλυμμα της θρησκείας.

 

Πώς κρίνετε τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία;

Αποτυχημένο και στο μέτωπο της υγείας και της οικονομίας. Αναγνωρίζω, βέβαια, ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα με ασαφή δεδομένα και αντιφατικά ζητούμενα. Από τη μια, θέλουμε την οικονομία σε λειτουργία, πράγμα που σημαίνει μετακινήσεις  και συγχρωτισμό ανθρώπων κι από την άλλη προσπαθούμε να ελέγξουμε την εξάπλωση του ιού. Αυτού του είδους τα προβλήματα λύνονται με το ασιατικό μοντέλο διακυβέρνησης: ό,τι αποφασίζεις, το εφαρμόζεις αυστηρότατα και σε όλους, για να κρατήσει λίγο και να έχει αποτέλεσμα. Δηλαδή τεστ σε όλους, έλεγχος στα σύνορα, απόλυτη εφαρμογή των πρωτοκόλλων και καραντίνα σε ελεγχόμενο χώρο για τους φορείς. Εδώ, όταν κάποιος έβγαινε θετικός, αλλά χωρίς συμπτώματα, τού έλεγαν να πάει σπίτι του. Πήγαινε, και τους μόλυνε όλους. Όταν τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας θα δούμε το μέγεθος της καταστροφής και στην οικονομία, ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Το εμβόλιο θα το κάνετε εσείς προσωπικά;

Βεβαίως.

 

Δεν φοβάστε πιθανές παρενέργειες;

Κάθε φάρμακο και κάθε εμβόλιο μπορεί να παρουσιάσει παρενέργειες σε ένα μικρό έως μηδαμινό ποσοστό πληθυσμού. Έχετε διαβάσει τις πιθανές παρενέργειες της ασπιρίνης; Κατεβατό ολόκληρο. Κάνεις μια επιλογή επειδή τα “υπέρ” είναι πολύ περισσότερα και μεγαλύτερης σημασίας από τα “κατά”. Πρέπει επιτέλους η ζωή να βρει την κανονικότητα της. Αυτό θα γίνει είτε με εμβόλιο, είτε με ανοσία αγέλης, δηλαδή αν προσβληθούν όλοι και πεθάνουν μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, που μπορεί μεταξύ τους να είμαστε κι εμείς, ε; Τι προτιμάμε;

 

Ναζισμός, κομμουνισμός, λένε, παιδιά της ίδιας μάνας. Συμφωνείτε;

Και του ίδιου πατέρα. Παιδιά της βίας και του ολοκληρωτισμού. Απλώς ο ένας βγήκε πιο μελαχρινός κι ο άλλος πιο ροδομάγουλος. Να μην ξεχνάμε ότι ο Χίτλερ σοσιαλιστής ήταν, εθνικοσοσιαλιστής. Και μια χαρά τα βρήκε αρχικά με τον Στάλιν, διαμέλισαν την Πολωνία, εκτελούσαν και βασάνιζαν παρέα και καμάρωναν οι στρατηγοί τους αγκαζέ σε κοινές παρελάσεις. Πάντως στην Ελλάδα είχαμε περισσότερους νεκρούς από τη δράση των κομμουνιστών.

 

Θεωρείτε πως έχουμε σήμερα δημοκρατία;

Ναι. Κουτσή, στραβή κι ανάποδη, αλλά δημοκρατία. Απόδειξη το ότι απαντάω σε όσα με ρωτάτε, χωρίς τον φόβο πως κάποια στιγμή θα χτυπήσει την πόρτα μου η μυστική υπηρεσία για να με στείλει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μιλάμε ελεύθερα, ζούμε ελεύθερα. Κάνουμε εκλογές, αλλάζουν οι κυβερνήσεις, ψηφίζονται νόμοι. Αυτά τα θεωρούμε σήμερα δεδομένα, γι’ αυτό δεν τα πολυεκτιμούμε, αλλά ρωτήστε κι όσους τα στερήθηκαν στις χώρες του "υπαρκτού"... Η δημοκρατία σήμερα απειλείται περισσότερο από τον φασισμό των δήθεν αντιφασιστών. Βεβαίως έχει ένα σωρό κουσούρια: οικογενειοκρατία, αναξιοκρατία, ΜΜΕ – φερέφωνα κομματικών ή επιχειρηματικών συμφερόντων, εξαρτημένη δικαιοσύνη, πελατειακή μηχανισμοί, διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, διαφθορά, γραφειοκρατία, επιλεκτική εφαρμογή του νόμου κι ένα σωρό άλλα.

 

Πώς διορθώνονται;

Με την ψήφο του πολίτη, στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Είναι ο μόνος τρόπος. Αν όμως κάθε φορά ψηφίζουμε το έναν ακατάλληλο για να φύγει ο άλλος, δεν υπάρχει γιατρειά. Είναι και ο πολίτης υπεύθυνος για το χάλι της χώρας, όχι μόνο οι πολιτικοί.

 

 

“Μονάχα η παιδεία σώζει καθότι καθιστά τον πολίτη ικανό να κρίνει, να ελέγχει και να αποδυναμώνει την εξουσία” έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις. Ποια η άποψη σας για την Παιδεία του σήμερα;

Το πρώτο πράγμα που χρεοκόπησε στη χώρα ήταν η Παιδεία, όταν έγινε πολιτικό εργαλείο και μηχανισμός ανάδειξης φαύλων με κομματικές πλάτες. Η Παιδεία χρειάζεται μεταρρύθμιση εκ βάθρων, με πρώτο μέτρο την άμεση απόλυση χιλιάδων δασκάλων και καθηγητών, που όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά δεν ξέρουν να διδάξουν. Έτσι θα αναδειχθούν και θα αμειφθούν ανάλογα οι άξιοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι σήμερα είναι στο περιθώριο, διότι “χαλούν την πιάτσα” της αμορφωσιάς και της μιζέριας. Είναι απίστευτη η σήψη στην Παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της. Είχα γράψει ένα άρθρο “ Οι αγράμματοι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ” σχολιάζοντας τα δεκάδες ορθογραφικά, συντακτικά και νοηματικά λάθη μιας ανακοίνωσης της ΟΛΜΕ που την υπέγραφε ο… φιλόλογος πρόεδρός της! Ποιος όμως να τα βάλει με τους συνδικαλιστές του χώρου;

 

Θεωρείτε πως η κυβέρνηση έπραξε σωστά και έκλεισε τις εκκλησίες;

Την απάντηση την έχει δώσει ήδη ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. Για τον ιό δεν υπάρχει “άβατο”. Μεταδίδεται παντού και σε όλους. Μετρήσατε πόσοι κληρικοί έχουν πεθάνει από την πανδημία; Αν σεβόμαστε το δώρο της ζωής πρέπει να το προφυλάσσουμε. Το λάθος της κυβέρνησης ήταν ότι μετά την επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου κύματος την άνοιξη, θεώρησε ότι η απειλή πέρασε και χαλάρωσαν τα πάντα.

 

Στα ελληνοτουρκικά βλέπετε  πιθανή πολεμική σύρραξη σύντομα;

Με την έννοια του γενικευμένου ελληνοτουρκικού πολέμου, όχι. Θα υπάρχουν όμως συνεχή επεισόδια παρενόχλησης, που, κάποια δεν αποκλείεται να εξελιχθούν σε θερμά. Ο Τούρκος μια γλώσσα καταλαβαίνει: αυτή της στρατιωτικής ισχύος. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε ισχυρό, εκπαιδευμένο και σύγχρονα εξοπλισμένο στρατό: για να μην χρειαστεί να πολεμήσουμε. Καιρός να πάψουμε, για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας, να βασιζόμαστε σε ψηφίσματα του ΟΗΕ και σε “αυστηρές ανακοινώσεις” της Ε.Ε. αλλά να το “ρισκάρουμε” (τη θυμάστε τη δήλωση του συριζαίου;) εγκαταλείποντας τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Την πατρίδα μας εμείς οφείλουμε να την υπερασπίσουμε. Κανένας ξένος δεν θα το κάνει για λογαριασμό μας.

 

Μια ευχή για τον νέο χρόνο που έρχεται.

Δεν χρειάζεται! Χειρότερη χρονιά από το 2020 δύσκολο να προκύψει! Θα κάνω, όμως, μια ευχή, υπό μορφή συμβουλής: εύχομαι το 2021 να καταλάβουμε τη δύναμη που έχει ένας απλός πολίτης, αν θελήσει να νοιαστεί πραγματικά για τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του. Αν θέλουμε διαφορετικό είδος πολιτικής πρέπει να γίνουμε διαφορετικό είδος πολιτών. Μακάρι να βγούμε όλοι υγιείς από την καταιγίδα του κορονοϊού και να αξιοποιήσουμε όσα μάθαμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και τη δημοκρατία μας.

Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη 

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more