Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Φ. Γκιούρος: Θα λειτουργήσει Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα μετά την δωρεά του Εδεσσαίου Χρήστου Γέσιου





Ανάρτηση αναφορικά με την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας να κάνει ομόφωνα δεκτή την δωρεά του Εδεσσαίου Χρήστου Γέσιου αναφορικά με την ίδρυση και στέγαση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Μάλιστα το εν λόγω κτήριο το οποίο θα δοθεί ως δωρεά θα είναι πλήρως αποπερατωμένο και λειτουργικο χρηματοδοτούμενο από τον ίδιο. Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας της 23.12.2020 ) έγινε ομόφωνα δεκτή η δωρεά από τον Εδεσσαίο κ. Χρήστο Γέσιο, ο οποίος συμμετείχε διαδικτυακά στη συνεδρίαση από την κατοικία του στις Η.Π.Α. Η σπουδαία αυτή δωρεά γίνεται με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, που θα στεγαστεί σε μια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής artdeco οικοδομή, στο κέντρο της Έδεσσας, ανάμεσα στην Πλατεία Ελευθερίας και στην οδό Δημοκρατίας. Σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι ο δωρητής, κ. Χρήστος Γέσιος, θα παραδώσει προς χρήση το δωρούμενο ακίνητο στην γενέθλια πόλη του, πλήρως αποπερατωμένο και λειτουργικό, αφού ο ίδιος θα χρηματοδοτήσει τις μελέτες και τις εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης του που ξεκινούν άμεσα!
Η δωρεά αυτή δημιουργεί άλλον έναν τουριστικό προορισμό για την Έδεσσα και εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν του Δήμου.
Κύριε Γέσιο, εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, το νέο έτος να σας χαρίζει υγεία και σας ευχαριστούμε και πάλι για την ευγενική σας δωρεά, ενώ επιφυλασσόμαστε στο άμεσο μέλλον να εκφράσουμε και έμπρακτα τις ευχαριστίες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more