Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Κ. Μητσοτάκης από την Έδεσσα: Θα ξανασχεδιάσουμε το ΕΣΥ!!!



Σημαντική επίσκεψη έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο νομό Πέλλας και ειδικότερα στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών.


Ο Πρωθυπουργός που ήρθε μετά την πρώτη αναβολή του ταξιδιού του λόγω ομίχλης, ήρθε για πρώτη φορά με αυτή την ιδιότητα.

Συνομίλησε με ιατρούς και νοσηλευτές ενώ η μεγάλη είδηση που βγήκε από την Έδεσσα είναι ότι ο ίδιος αποκάλυψε ότι θα ξανασχεδιάσουμε το ΕΣΥ!!! Διαβάστε παρακάτω καρέ καρέ την επίσκεψη του


 «Τα περιστατικά βαίνουν μειούμενα και η πίεση στα νοσοκομεία μας έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά, αλλά οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, ειδικά τις ημέρες των εορτών.


Να τηρήσουμε στο ακέραιο τις επιταγές της Πολιτείας, οι οποίες φυσικά ακολουθούν πάντα τις συστάσεις των ειδικών επιστημόνων μας».

Το μήνυμα αυτό έστειλε στους πολίτες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του στο νοσοκομείο της Βέροιας, κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε νοσοκομεία και κοινωνικές δομές στην Κεντρική Μακεδονία.


«Μόνο πολύ στενές οικογενειακές συνάξεις»


Ο Πρωθυπουργός προχώρησε και σε μια έκκληση ενόψει των Χριστουγέννων. «Θέλω και πάλι να κάνω μία έκκληση. Να αποφύγουμε ειδικά τις συναθροίσεις στα σπίτια», τόνισε, προσθέτοντας ότι η δική του παράκληση προς του πολίτες είναι να γιορτάσουμε φέτος με «πολύ στενές οικογενειακές συνάξεις». 

«Για να μη βιώσουμε και πάλι μία αναζωπύρωση της πανδημίας, ένα τρίτο κύμα το οποίο θα δοκιμάσει και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας» υπογράμμισε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οι υγειονομικοί δίνουν το παράδειγμα


«Βλέπουμε πια το φως στην άκρη του τούνελ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Και αυτό δεν είναι άλλο από το εμβόλιο το οποίο θα φτάσει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, η πρώτη παρτίδα τουλάχιστον. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει επίσημα στις 27 Δεκεμβρίου. Έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια προετοιμασίας από την πολιτεία, από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Έχουν στηθεί παραπάνω από χίλια κέντρα εμβολιασμού. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και το κέντρο εμβολιασμού εδώ, στο νοσοκομείο της Βέροιας. Και βέβαια θα εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί μας, οι οποίοι θα δώσουν και το καλό παράδειγμα, είναι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και οφείλουμε πάνω απ’ όλα αυτούς να προστατεύσουμε, για να συνεχίσουν να προστατεύουν εμάς».

Νέα πτέρυγα νοσοκομείου και ΜΕΘ στη Βέροια τους πρώτους μήνες του 2021



Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου της Βέροιας,  χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Χαίρομαι που ξεπεράστηκαν διαχρονικά εμπόδια. Θέλω να θυμίσω ότι αυτή η πτέρυγα επρόκειτο να παραδοθεί το 2016, θα παραδοθεί αισίως τους πρώτους μήνες του 2021. Θέλω να συγχαρώ τον Διοικητή για την πολύ μεγάλη προσπάθεια την οποία έχει καταβάλει ώστε αυτή η νέα πτέρυγα, που στην ουσία είναι, πρακτικά, ένα καινούργιο νοσοκομείο για την πόλη της Βέροιας, να είναι έτοιμη όσο το πιο σύντομα, με υποδειγματική πραγματικά Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την οποία είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ, μία υποδειγματική παιδιατρική κλινική. Νομίζω ότι είναι μία παρακαταθήκη για την ευρύτερη περιοχή, η καλύτερη έμπρακτη απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να στηρίζει ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας» .

Επίσκεψη στην Έδεσσα: «Να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας»


Μετά την πρωινή επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο (και το Κέντρο Υγείας) των Γιαννιτσών, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία της Έδεσσας και της Βέροιας.

«Το ‘21 θα είναι πολύ καλύτερο από το ‘20. Να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Γιατί αν δεν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε εμβολιασμό σε ποσοστό άνω του 50% πάντα θα ζούμε με τον κίνδυνο μιας αναζωπύρωσης της πανδημίας», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο της Έδεσσας, όπου συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές και τους ευχαρίστησε για τη μάχη που έδωσαν στην πρώτη γραμμή. 

«Χρέος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που έρθει ένα τρίτο κύμα»

Ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία που έχει η ατομική υπευθυνότητα των πολιτών κατά την εορταστική περίοδο ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες για  ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. «Τις ημέρες των γιορτών δεν μπορούμε να έχουμε και έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη. Στηριζόμαστε και στην ατομική υπευθυνότητα ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι, ειδικά τις ημέρες των γιορτών, οι άνθρωποι θα περάσουν με τις οικογένειές τους» ανέφερε.

«Χρέος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που θα έρθει ένα τρίτο κύμα. Αλλά χρέος μας επίσης είναι να κάνουμε ό,τι πρέπει, ειδικά τώρα στις μέρες των γιορτών, για να μην έρθει και να προσέχουμε» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τους υγειονομικούς που δίνουν το καλό παράδειγμα στους υπόλοιπους, ενώ επανέλαβε ότι η αγορά των εμβολίων γίνεται κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατανέμεται αναλογικά με τον πληθυσμό κάθε μέλους.

«Το σχέδιο μας είναι τελικά να εμβολιαστούμε όλοι. Θα έχουμε αρκετά εμβόλια» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω επίσης, επειδή γίνεται μία μεγάλη κουβέντα για τον αριθμό των εμβολίων, ότι τα εμβόλια τα αγοράζει όλα κεντρικά η Ευρώπη και κάθε χώρα παίρνει αυστηρά την κλείδα κατανομής που της αναλογεί, ως ποσοστό του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Εμείς δηλαδή παίρνουμε κάτι παραπάνω από το 2% των εμβολίων που αγοράζει η Ευρώπη για κάθε παρτίδα εμβολίων. Άρα, θα πάρουμε πρώτα τα εμβόλια της Pfizer, θα ακολουθήσει της Moderna και μετά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες».

Συνομιλία με γιατρούς και νοσηλευτές

Σε συνομιλία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με γιατρούς και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Έδεσσας, του ανέφεραν ότι είναι έτοιμοι να εμβολιαστούν. «Να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Γιατί αν δεν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε εμβολιασμό σε ποσοστό άνω του 50% πάντα θα ζούμε με τον κίνδυνο μιας αναζωπύρωσης της πανδημίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
 
Τόνισε δε ότι οι υγειονομικοί πρέπει να είναι αυτοί που θα δώσουν το παράδειγμα για το εμβόλιο: «Με το καλό πρώτοι εσείς να δώσετε το παράδειγμα. Χαίρομαι που μου το λέτε. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι μία πολύ μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης στην οποία τον πρώτο ρόλο και τον πρώτο λόγο τον έχετε εσείς, οι υγειονομικοί, όχι μόνο με το παράδειγμα, αλλά με τη δύναμη της πειθούς σας». 

Το ΕΣΥ θα γίνει ακόμη πιο ισχυρό

Σημαντικό μέρος της συζήτησης με τους υγειονομικούς στην Έδεσσα αφορούσε στο ΕΣΥ και στον ανασχεδιασμό που ετοιμάζει η κυβέρνηση. «Αυτή η υγειονομική κρίση ανέδειξε τα δυνατά σημεία αλλά και τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και υποχρέωσή μας τώρα είναι, πατώντας πάνω σε αυτή την κρίση, να το ξανασχεδιάσουμε και να το κάνουμε πιο ισχυρό. Για εμάς η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι θεμέλιο του συγκεκριμένου συστήματος. Έχουν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν, κατά την άποψή μας όχι επαρκώς αποτελεσματικές, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν γίνεται τα περιστατικά να φτάνουν στα νοσοκομεία μας με τη συχνότητα που έφταναν μέχρι σήμερα. Δεν είναι τα νοσοκομεία γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Και νομίζω ότι και τα νοσοκομεία μας πια μπορούν να οργανωθούν καλύτερα, να έχει κάθε νοσοκομείο τη δική του εξειδίκευση, τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, δεν πρέπει όλα τα νοσοκομεία να τα κάνουν όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού στη Βέροια 

«Επισκέφθηκα σήμερα τρία νοσοκομεία για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ πάνω από όλα στους εργαζόμενους, στους υγειονομικούς μας, σε όλο το προσωπικό, στις διοικήσεις, για την πολύ μεγάλη προσπάθεια την οποία κατέβαλαν, ειδικά τον τελευταίο μήνα, για να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Χαίρομαι διότι τα περιστατικά βαίνουν μειούμενα και η πίεση στα νοσοκομεία μας έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά, αλλά οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, ειδικά τις ημέρες των εορτών. Να τηρήσουμε στο ακέραιο τις επιταγές της Πολιτείας, οι οποίες φυσικά ακολουθούν πάντα τις συστάσεις των ειδικών επιστημόνων μας.

Θέλω και πάλι να κάνω μία έκκληση: Να αποφύγουμε ειδικά τις συναθροίσεις στα σπίτια, πολύ στενές οικογενειακές συνάξεις μόνο θα παρακαλέσω, γιατί αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος, για να μη βιώσουμε και πάλι μία αναζωπύρωση της πανδημίας, ένα τρίτο κύμα το οποίο θα δοκιμάσει και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Βλέπουμε πια το φως στην άκρη του τούνελ. Και αυτό δεν είναι άλλο από το εμβόλιο το οποίο θα φτάσει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, η πρώτη παρτίδα τουλάχιστον. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει επίσημα στις 27 Δεκεμβρίου. Έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια προετοιμασίας από την πολιτεία, από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Έχουν στηθεί παραπάνω από χίλια κέντρα εμβολιασμού. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και το κέντρο εμβολιασμού εδώ, στο νοσοκομείο της Βέροιας. Και βέβαια θα εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί μας, οι οποίοι θα δώσουν και το καλό παράδειγμα, είναι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και οφείλουμε πάνω απ’ όλα αυτούς να προστατεύσουμε, για να συνεχίσουν να προστατεύουν εμάς.

Και είμαι σίγουρος ότι και το μικρό ποσοστό των υγειονομικών που αυτή τη στιγμή εκφράζουν κάποιες επιφυλάξεις, κάποιες αμφιβολίες, για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να εμβολιαστούν, με την πορεία του χρόνου -και βλέποντας τους συναδέλφους να εμβολιάζονται με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα- θα κάνουν και αυτοί το βήμα ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμόρφωση με τον εμβολιασμό, ειδικά στους υγειονομικούς μας.

Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν, όπως έχουμε ανακοινώσει, οι ευάλωτες ομάδες, οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, άνθρωποι με χρόνια νοσήματα. Για να φτάσουμε τελικά στον γενικό πληθυσμό έτσι ώστε να μπορέσουμε πια να φτάσουμε στο σημείο να εμβολιάσουμε μεταξύ του 60% και του 70% του ελληνικού πληθυσμού που απαιτείται για να τελειώνουμε μία και καλή με αυτή την περιπέτεια, να ξαναπάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας, να ξαναμπεί η οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης.

Είχα, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφθώ τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου της Βέροιας,  χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Χαίρομαι που ξεπεράστηκαν διαχρονικά εμπόδια. Θέλω να θυμίσω ότι αυτή η πτέρυγα επρόκειτο να παραδοθεί το 2016, θα παραδοθεί αισίως τους πρώτους μήνες του 2021. Θέλω να συγχαρώ τον Διοικητή για την πολύ μεγάλη προσπάθεια την οποία έχει καταβάλει ώστε αυτή η νέα πτέρυγα, που στην ουσία είναι, πρακτικά, ένα καινούργιο νοσοκομείο για την πόλη της Βέροιας, να είναι έτοιμη όσο το πιο σύντομα, με υποδειγματική πραγματικά Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την οποία είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ, μία υποδειγματική παιδιατρική κλινική.

Νομίζω ότι είναι μία παρακαταθήκη για την ευρύτερη περιοχή, η καλύτερη έμπρακτη απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να στηρίζει ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more