Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Α΄ διαδικτυακή Ημερίδα του «Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού»

 
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Α΄ διαδικτυακή Ημερίδα του «Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού»,

με θέμα: ΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΔΩ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 1821-2021

Υπό την Αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 19/12/20, η Ημερίδα του «Ι.Ε.Θ.Π» παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, του  Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γεωργίου Κουμουτσάκου, του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Χρήστου Καραγιάννη και του Πρόεδρου του Πανεπιστημίου Singidunum κ. Milovan Stanisic, παρουσία πλήθους παρευρισκομένων από Ελλάδα και εξωτερικό. Οι προαναφερόμενοι μίλησαν για το «Ι.Ε.Θ.Π.» τις δράσεις αυτού και την διαχρονική προσφορά του στα θέματα Ορθοδοξίας και Γένους. Ο Καθηγητής κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό και στην σερβική γλώσσα. Επίσης θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην Παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Χριστίνα Βάγγαλη (Δημοσιογράφο – Επικοινωνιολόγο).

Οι δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του COVID-19, δεν επέτρεψαν να διοργανώθουν οι προκαθορισμένες εκδηλώσεις - δραστηριότητες δια ζώσης. Λόγω τούτου υλοποιήθηκε η ανωτέρω Ημερίδα με την εξ αποστάσεως μέθοδο, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στα μέλη όσο και στους φίλους/ες να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις των ερευνών.

Το «Ι.Ε.Θ.Π» ευχαριστεί τους ομιλητές για τις πρωτότυπες εισηγήσεις τους.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναγνώστηκε Ψήφισμα από τον καθ. κ. Αθανάσιο Αγγελόπουλο (μελέτη – έρευνα του π. Χρήστου Μαρίνη) σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση της οικίας «Νοταρά» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more