Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2021

Προσέχουμε για να είμαστε ασφαλείς το 2021

 


                                                    Γράφει ο Χρήστος  Δημητριάδης
Το 2020 μας άφησε, το 2021 είναι εδώ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λοιπόν πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε πως ισχύει από αύριο, αυστηρή καθολική απαγόρευση έως την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. Αυτό γίνεται για τον φόβο αναζωπύρωσης εστιών που δημιουργήθηκαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά καθώς και από το γεγονός ότι το τρίτο κύμα ήδη βρίσκεται στην Χώρα μας και αναμένεται να είναι ακόμη πιο σφοδρό. Άλλωστε ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που ευνοεί τις ιώσεις και αυτό πρέπει να μας απασχολεί...

Όποιος διέσχιζε τις παραμονές τους δρόμους της Έδεσσας, της Σκύδρας, των Γιαννιτσών και της Αριδαίας, θα διαπίστωνε συνωστισμό και μποτιλιάρισμα. Άλλωστε υπάρχει σχέδιο για έναρξη των μαθημάτων από την επόμενη Δευτέρα καθώς και σταδιακή επαναλειτουργία του εμπορίου. Όλα αυτά όμως μάλλον βρίσκονται ακόμη μακριά.

Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια διαφορετική κατάσταση ο οποία θα μας απασχολήσει για τις επόμενες δέκα ημέρες. Σύμφωνα λοιπόν με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες μου, η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους. Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων. Πρώτα τα σχολεία!

Ακόμη το ρεπορτάζ μου αναφέρει πως στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Το ρεζουμέ λοιπόν είναι ότι προσέχουμε για μια εβδομάδα και προστατευόμαστε καθώς φαίνεται ότι υπάρχει γέφυρα ανάμεσα στο δεύτερο με το τρίο κύμα της πανδημίας το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει στην Χώρα μας. Χρειάζεται ιδιαίτερα προσοχή. Το 2021 ιδιαίτερα στο πρώτο εξάμηνο θα είναι δύσκολο και κρίσιμο...


Χρόνια πολλά και καλά με Τύχη. Καλή χρονιά. Εύχομαι πρώτα τύχη για το 2021 καθώς αυτή μπορεί να φέρει ευτυχία, υγεία και να βελτιώσει την οικονομική μας κατάσταση. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως οι επιβάτες του Τιτανικού υγεία είχαν, τύχη δεν είχαν...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more