Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Δεν ψηφίζει την πεζοδρόμηση της Κύπρου ο συνδυασμός του Ν. Παρούτογλου αν δεν υπάρξει συναίνεση

Νέος πονοκέφαλος για τον Δήμαρχο Αλμωπίας μετά την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν τα Χριστούγεννα ο επικεφαλής του συνδυασμού Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ και πρώην συνεργάτης της Δημοτικής αρχής Νίκος Παρούτογλου. Ο ίδιος που μίλησε εφ όλης της ύλης στην καθημερινή μας εφημερίδα αφού πρώτα αναφέρθηκε στις παλινωδίες του Δημάρχου για το θέμα αυτό, για την αναρχία που επικρατεί, αφού μέχρι σήμερα  όλοι οι χαρακτηρισμένοι πεζόδρομοι εδώ και ένα μήνα είναι ανοιχτοί, τόνισε ότι αν δεν γίνει διαβούλευση και δεν υπάρξει συναίνεση η παράταξη του σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως. Ας μην ξεχνάμε πως η Δημοτική αρχή με την βοήθεια της παράταξης του κου Παρούτογλου, πέρασε το τεχνικό πρόγραμμα αλλά και πολλές φορές χρειάζεται την βοήθεια του. Φυσικά αυτή η ομολογία δείχνει και το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος που έχει αντιμετωπίσει το θέμα τελείως πρόχειρα και ερασιτεχνικά. Διαβάστε παρακάτω την επίμαχη ερώτηση καθώς και την απάντηση ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας:

Ερ. Σήμερα  οι χαρακτηρισμένοι ως προσωρινοί πεζόδρομοι από την δημοτική αρχή (π.χ. Οδός Κύπρου) με πρωτοβουλία των πολιτών είναι προσβάσημοι για τα Ι.Χ. τους. Το θέμα των πεζοδρόμων το είχατε ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο. Αναμένεται να ξανά έρθει στις αρχές του 2021 προς οριστική διευθέτηση και ψήφιση. Τι στάση θα κρατήσετε;

Απ
Έχω κάνει γνωστό με κάθε τρόπο το τι ακριβώς ψηφίσαμε σε εκείνο το συμβούλιο . Το θυμίζω άλλη μία φορά : «Όσον αφορά το 6ο θέμα η τοποθέτηση της παράταξης μας έχει ως εξής :Συμφωνούμε πως πρέπει να τροποποιηθούν κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , οι οποίες θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας προς το καλύτερο αλλά θεωρούμε πως θα πρέπει να προηγηθεί είτε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης και κατόπιν της ποιότητας ζωής και σε κάθε περίπτωση να είναι ενήμερο το τοπικό συμβούλιο για όλες τις ενέργειες . Εναλλακτικά θα πρέπει να προκληθεί μια συνεδρίαση στο δήμο , στην οποία θα συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι , το τοπικό συμβούλιο , εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου και των καταστημάτων και κάποιοι ειδικοί οι οποίοι θα αναλύσουν τις επιπτώσεις αυτών των αλλαγών και τον τρόπο που θα γίνετε στο εξής η κυκλοφορία ώστε να το κατανοήσουμε όλοι μας ευκολότερα.

Συνεπώς ψηφίζουμε το θέμα αλλά με την δέσμευση από τον Δήμαρχο πως πριν υλοποιηθεί η απόφαση , θα προχωρήσει στις παραπάνω ενέργειες .»Αυτό υποστηρίξαμε τότε και είμαι σίγουρος ότι με αυτή την άποψη ταυτίστηκε η πλειοψηφία των δημοτών μας. Η δημοτική αρχή τότε, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός, πως οι συνεδριάσεις γίνονταν δια περιφοράς και καταμέτρησε τις ψήφους μας ανεπιφύλακτα, ως θετικές . Παρόλα αυτά, πρέπει να θυμίσω πως το θέμα θα περνούσε ούτως η άλλως, διότι οι άλλες δύο παρατάξεις απείχαν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Κανένα από τα λεγόμενα μας, δεν λήφθηκε υπόψιν από τον Δήμαρχο.Σήμερα επικρατεί ένα χάος στην χρήση του πεζοδρόμου. Παρατηρώ την ανυπαρξία του Κανονισμού στην πράξη. Αυτό το αποδίδω στην ασέβεια του Δημάρχου που δεν πέρασε το θέμα από διαβούλευση. Δεν μπορείς να απαιτείς τον σεβασμό από τους πολίτες χωρίς να τον παρέχεις ο ίδιος. Όταν θα κληθούμε για την επικαιροποίηση του θέματος θα είμαστε απόλυτα αρνητικοί, διότι όλοι θέλουμε ένα όμορφο πεζόδρομο υπό τις προϋποθέσεις που έχουμε αναφέρει ώστε να επιτυγχάνεται μια αρμονία , όχι όμως έναν πεζόδρομο «κορδέλα», όπως συμβαίνει στην πράξη.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more