Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΈΒΑΛΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ

 


Νέο ατόπημα από την Δημοτική αρχή Αλμωπίας



Σε ένα νέο ατόπημα, ίσως όχι τόσο σημαντικό, που δείχνει όμως την νοοτροπία της Δημοτικής Αρχής Αλμωπίας, καταδεικνύεται από το σήμα της δημοτικής παράταξης που τοποθετήθηκε στους μεταλλικούς κάδους, κάτι το οποίο φάνηκε μετά την παραλαβή τους από τον Δήμο Αλμωπίας. Μάλιστα το σύνθημα που εξέδωσαν στο δελτίο τύπου τους ανέφεραν το παρακάτω:

 

«Αλλάζω συνήθειες – Αλλάζω τον Δήμο - Φροντίζω την πόλη μου»

 

Σαφώς και αυτό το σύνθημα παραπέμπει στο όνομα του συνδυασμού του Δημάρχου που είναι το ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ. Επειδή έχει παραφραστεί δεν παίζει τόσο ρόλο. Αλλά σαφώς και αποτελεί ατόπημα το γεγονός ότι κάτω την φράση Δήμος Αλμωπίας 2020 υπάρχει το κλαδάκι που είναι το σήμα κατατεθέν του συνδυασμού της δημοτικής αρχής. Ο Δήμος Αλμωπίας ως νομική οντότητα είναι κάτι το διαφορετικό από τον δημοτικό συνδυασμό του Δημάρχου, ενώ εκπροσωπεί όλους τους Δημότες, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο στο 26% που είχε ψηφίσει τον συνδυασμό. Απορούμε όμως και εμείς τι σκοπούς υπηρετεί η κίνηση αυτή να τοποθετηθεί το σήμα του συνδυασμού στους κάδους καθαριότητας. Άλλωστε αυτοί οι κάδοι προορίζονται να μείνουν για αρκετά χρόνια στον Δήμο Αλμωπίας και πιθανόν σε περιόδους που δεν θα υπάρχουν οι ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ.Ή μήπως είναι το πρώτο προεκλογικό βήμα για το 2023 καθώς 278 κάδοι σε κάθε γωνιά του Δήμου, στην Αριδαία και τα χωριά, θα έχουν το σήμα του συνδυασμού. Βέβαια αυτή η κίνηση που μάλλον έχει περάσει απαρατήρητη από πολλούς, είναι η δεύτερη καθώς όλοι θυμούνται πως στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής, η αρχική πρόσκληση του Δημάρχου καλούσε όλους τους συμβούλους ως συνδυασμός και όχι ως Διοίκηση του Δήμου. Αυτή η κίνηση τότε έδειξε και την αφέλεια καθώς και την προχειρότητα του κου Μπάτση αναφορικά με τον ρόλο του Δημάρχου που ήθελε να υπηρετήσει, μιας και ο ίδιος όλο τον Αύγουστο το 2019 πήγαινε σε καθημερινή βάση στο δημαρχείο ώστε να ήταν έτοιμος την πρώτη Σεπτεμβρίου 2019. Αντί αυτού βέβαια βλέπουμε ότι ακόμη και σήμερα, 18 μήνες μετά περισσότερο φέρεται ως αυτοδιοικητικός κομματάρχης και όχι ως ο Δήμαρχος του τόπου. Έως ενός σημείου κατανοητό. Άλλωστε ο ίδιος ο κος Μπάτσης ποτέ δεν έχει στα ατού του την επικοινωνία και την πολιτική ευστροφία, παρά μόνο την βελτίωση της καθημερινότητας. Σήμερα πάντως και σε αυτή την κατηγορία τα έχει κάνει μαντάρα. Παρακάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου που είχε εκδώσει η δημοτική αρχή όπου και ανακοίνωσε την προμήθεια των μεταλλικών κάδων ώστε να βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:


Η Δημοτική αρχή συνεχίζει την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παραλαβή 278 νέων μεταλλικών κάδων απορριμμάτων, οι οποίοι θα τοποθετούνται σταδιακά στην Αριδαία και στις κοινότητες του Δήμου μας το προσεχές διάστημα, αντικαθιστώντας τους φθαρμένους κάδους, οι οποίοι θα επισκευαστούν.

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου προσπαθεί καθημερινά με συνέπεια να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, απαντώντας με πράξεις στα κύρια αιτήματα των δημοτών μας, εξασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την όμορφη και καθαρή εικόνα κάθε γωνιάς του Δήμου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more