Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Καταψηφίστηκε η πρόταση της Κοινωνίας Σε Κίνηση για μείωση δημοτικών τελών στην Έδεσσα...

 Καταψηφίστηκε η πρόταση της Κοινωνίας Σε Κίνηση για μείωση δημοτικών τελών στην Έδεσσα...




Σημαντικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη ζήτησε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας, ο συνδυασμός Κοινωνία Σε Κίνηση δια του Γιάννη Τσεπκεντζή. Ο ίδιος λοιπόν τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη, η πρωτοβουλία για μείωση των τελών καταθέτοντας τις ακόλουθες προτάσεις:

-25% μείωση των τελών χρήσης πεζοδρομίων - κοινοχρήστων χώρων (τραπεζοκαθισμάτων ) εκτιμώμενου κόστους 6.750 ευρώ ! (ΚΑ 00.0461)
-25% μείωση του ημερήσιου τέλους για την χρήση χώρου στη Λαϊκή Αγορά εκτιμώμενου κόστους 5.750 ευρώ ! (ΚΑ 00.0122)
-10% μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού λόγω της μεταφοράς δύο εργαζομένων στην υπηρεσία νεκροταφείων.

Η μεταφορά αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από την περσινή μας πρόταση για μείωση των τελών δικαιωμάτων νεκροταφείου, αφού η υπηρεσία ήταν πλεονασματική και μη ανταποδοτική όπως ορίζεται από το νόμο, η οποία καταψηφίστηκε!
Παράλληλα ζητήσαμε εκ νέου να εξεταστεί νομικά η μονομερής τροποποίηση της σύμβασης με τον εργολάβο αποκομιδής των απορριμμάτων έπειτα από αναπροσαρμογή του προγράμματος δρομολογίων των απορριμματοφόρων λόγω της απουσίας επαγγελματικής δραστηριότητας της αγοράς!
-Στις υπόλοιπες αναπροσαρμογές των τελών ψηφίσαμε μηδενική αύξηση!
Οι προτάσεις μας διαμορφώθηκαν με γνώμονα την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επαγγελματίες του τόπου μας αλλά και το σύνολο των συνδημοτών μας έχοντας υπ΄όψιν τις επιπλέον επιχορηγήσεις που έλαβε ο Δήμος μας λόγω της πανδημίας.
Η έμπρακτη στήριξη του Δήμου της Έδεσσας στον επαγγελματικό κόσμο, στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις, είναι για την Κοινωνία σε Κίνηση επιβεβλημένη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more