Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Άναψαν τα φώτα στην πλατεία Σαφραμπόλεως!!!

 

 


Σημαντικό έργο της Κ. Ιγνατιάδου η νέα πλατεία

 


 

 

Κόσμημα για την Σκύδρα εν όψει των Χριστουγέννων

 

 

 

Σε λειτουργία εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται το το σιντριβάνι της πανέμορφης νέας πλατείας Σαφραμπόλεως! Πρόκειται πραγματικά για ένα δώρα της δημοτικής αρχής και ειδικότερα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου προς τους πολίτες εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.  Όσοι επισκέφτηκαν από κοντά την νέα πλατεία ή είδαν φωτογραφίες, έμειναν έκθαμβοι από την ομορφιά αλλά και από την αισθητική που έχει Ευρωπαϊκό Αέρα.  Οι πολίτες του Δήμου Σκύδρας  φάνηκαν εντυπωσιασμένοι από την νέα πολύ όμορφη εικόνα του σιντριβανιού και της Πλατείας ολόκληρης η οποία είναι ένα κόσμημα στην καρδιά της πόλης της Σκύδρας αλλά και για όλο τον Δήμο. Το εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας  του Δήμου δεν είναι πλέον μια γκρίζα και παραμελημένη πλατεία, αλλά ένα πανέμορφο σημείο συνάντησης όπως συνέβαινε προηγούμενες δεκαετίες για τους πολίτες της Σκύδρας.  Με  τον σχεδιασμό και την φροντίδα των ανθρώπων του Δήμου, στην πλατεία Σαφραμπόλεως  ξεκινά να λειτουργεί το πανέμορφο τεράστιο σιντριβάνι -ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο νερού σε ολόκληρη την  Ελλάδα. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι διαθέτει δέσμες νερού και  υποβρύχιους προβολείς που δημιουργούν μια πανδαισία φωτός και χρωμάτων.

Γύρω από το σιντριβάνι φυτεύτηκε γκαζόν και ολόκληρη η υπόλοιπη πλατεία, , καλύφθηκε με φιλικά στο περιβάλλον υλικά που ιδιαίτερα στην διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών χαμηλώνουν την θερμοκρασία.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα ακόλουθα:

Συνεχίζουμε με την κατασκευή της πλατείας Σαφραμπόλεως και την κατασκευή συντριβανιού!

Ας το αφιερώσουμε σ αυτούς που μισούν τη Σκύδρα, σ αυτούς που αρέσκονται να τη δυσφημούν και να την προσβάλλουν στο Πανελλήνιο!

Τόσο τους κόβει, τόσα κάνουν !!!

Εμείς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΥΔΡΑ!

ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

 

Η εθελοντική ομάδα της ΣΚΥ-ΔΡΑσεις εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

 

Όσο πλησιάζει η τελική παράδοση της ολοκληρωμένης πλατείας θέλουμε να επισημάνουμε πλέον τις δικές μας ευθύνες,ως δημότες,ώστε να παραμείνει έτσι όμορφη όπως τώρα:

 

1.Δεν μολύνουμε τον χώρο με σκουπίδια.Ειδικά μέσα στο συντριβάνι.Έχουν τοποθετηθεί κάδοι.Ας κάνουμε δύο βήματα προς τα εκεί.Εκεί φαίνεται και η Παιδεία που θα μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές.

 

2.Δεν πατάμε στο πράσινο.Ναι, ειλικρινά,καταλαβαίνουμε την ανάγκη των παιδιών να παίξουν με την μπάλα.Και εμείς έχουμε παιδιά μικρά.Αλλά καλύτερα ας το κάνουν σε μια αλάνα ή ένα γηπεδάκι.Είναι κρίμα το όμορφο γκαζόν.Με όλη την συμπάθεια.

 

3.Ρε παιδιά,ας μην παρκάρουμε αυτοκίνητα γύρω από την πλατεία και εντός του δρόμου έκτακτης ανάγκης.Είναι ήδη απαγορευμένο με σήμανση και "ασχημαίνει" πολύ και την όμορφη εικόνα.Επίσης εμποδίζεται η ομαλή προσπέλαση για πεζούς,γονείς με καρότσια κτλ,για τους οποίους έγινε αυτή η πλατεία.Οκ,κατανοούμε τους γύρω κάτοικους και τους επαγγελματίες αλλά ας προσπαθήσουμε.

 

4.Οι οδηγοί οχημάτων ας πηγαίνουμε πολύ αργά στους δρόμους γύρω από την πλατεία γιατί παίζουν πολλά παιδιά και ποτέ δεν ξέρεις πότε κάποιο θα πεταχτεί απρόσεκτα.

Δεν "το παίζουμε" παντογνώστες.Την κοινή λογική ψάχνουμε και την συζητάμε ανοιχτά με όλους σας ώστε όλοι μαζί να ομορφαίνουμε την καθημερινότητα στην πόλη μας.

Υ.Γ. Κα Δήμαρχε και όσοι συνέβαλαν στην δημιουργία της πλατείας,συγχαρητήρια πραγματικά.Μας καλομαθαίνετε όμως και τώρα θέλουμε ένα λίφτινγκ και στις άλλες πλατείες,που έχουν "φάει τα ψωμιά" τους.Ειδικά με τον φωτισμό τους γιατί είναι πολύ σκοτεινές.Α,επί της ευκαιρίας, επειδή μας άρεσε και η δενδροφύτευση στους δύο κεντρικούς δρόμους της Σκύδρας,που τόσο πολύ "φώναζε" η ΣΚΥ-ΔΡΑσις, θέλουμε δεντράκια και σε όλους τους υπόλοιπους δρόμους.Και σε λίγα χρόνια που θα μεγαλώσουν τα οφέλη θα είναι πολλά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more