Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Συγκρατημένη αισιοδοξία

 


Μίλησαν στα Νέα της Πέλλας, έμποροι της Πέλλας




Οι επαγγελματίες της Πέλλας από την Δευτέρα άνοιξαν ξανά τα καταστήματά τους και μάλιστα με την παρουσία των καταναλωτών εντός αυτών, καθώς ο νομός Πέλλας εδώ και αρκετές μέρες βρίσκεται στο μηδέν και  δεν είναι πλέον στις «κόκκινες» περιοχές. Από την Δευτέρα άνοιξε το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα, ενώ λειτουργούν και πάλι κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών φροντίδας και υγιεινής, καθώς και τα ΚΤΕΟ.

Τα Νέα της Πέλλας βρέθηκαν σε Έδεσσα, Κρύα Βρύση, Γιαννιτσά, Σκύδρα και  Αριδαία , προκειμένου να αποτυπώσουν την εικόνα και να μεταφέρουν  τα σχόλια των επαγγελματιών τώρα που μπορούν να χαμογελούν ξανά κάτω από τις μάσκες, καθώς έστω και με την ύπαρξη ορισμένων μέτρων μπόρεσαν να δουν ξανά τα καταστήματα τους ανοιχτά και έτοιμα να υποδεχτούν καταναλωτές. Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα των καταστημάτων «πέφτει» μαζί με την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων που αναμένεται να διαρκέσουν έως και τα τέλη του Φεβρουαρίου.


 «Η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου είναι πάρα πολύ σημαντική»

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Τα χαμόγελα επανήλθαν στα πρόσωπά μας, έστω και κάτω από τις μάσκες. Η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου είναι πάρα πολύ σημαντική είναι αυτό που θέλαμε και ευχόμασταν. Το καταναλωτικό κοινό περίμενε πως και πως αυτήν την μέρα», δήλωνει γυναίκα επιχειρηματίας από τα Γιαννιτσά στο χώρο της ένδυσης-υπόδησης.

Η ίδια σχολίασε και το γεγονός ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν και οι χειμερινές εκπτώσεις. «Ξεκινάμε με πάρα πολύ καλές εκπτώσεις που φτάνουν σε κάποιους και 50-60%. Είναι η τελευταία μας προσπάθεια, γιατί μετά αλλάζει η σεζόν και πάμε στο ανοιξιάτικο εμπόρευμα», τόνισε και έσπευσε να ζητήσει τήρηση των υγειονομικών μέτρων από όλους, ώστε όπως εξήγησε «όσο πιο σωστοί είμαστε και τηρούμε τα μέτρα, τόσο πιο ομαλά θα επέλθει η κανονικότητα και δεν θα χρειαστεί να ξανακλείσουμε».


 «Ήταν ένα αίτημα πολλών συναδέλφων»


«Είναι γεγονός ότι ανοίξαμε. Ήταν ένα αίτημα πολλών συναδέλφων. Δόθηκε μεγάλος αγώνας από τα πρωτοβάθμια όργανα. Μας δίνεται αυτή η ευκαιρία και το λέω έτσι γιατί πραγματικά πρέπει να το δούμε ως ευκαιρία», τόνισε επιχειρηματίας από την Σκυδρα που διαθέτει κατάστημα στο χώρο της ένδυσης.

Από την πλευρά του ο ζήτησε επίσης τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων τόσο από την πλευρά των επαγγελματιών όσο και από τους ίδιους τους καταναλωτές, «ώστε να μην βρεθούμε ξανά εκεί που ήμασταν, κάτι το οποίο δεν άρεσε σε κανέναν, καθώς χάθηκε και πολύτιμος χρόνος όπως είναι οι γιορτές», τόνισε. Δεν έκρυψε άλλωστε πως «το εμπόριο περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. Είναι μια ευκαιρία και εύχομαι να τα καταφέρουμε και να τελειώσει ομαλά η σεζόν».

Στον επίλογό του, ο επαγγελματίας αναφέρθηκε και στις χειμερινές εκπτώσεις. «Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου. Επειδή ήμασταν καιρό κλειστά, σίγουρα έχουν δημιουργηθεί πολλές ανάγκες σε πολλά προϊόντα, μεταξύ αυτών και η ένδυση και η υπόδηση, έτσι ο κόσμος έχει αδράξει την ευκαιρία», ανέφερε. 


 «Σαφέστατα, τώρα είναι πολύ καλύτερα»


«Μόνο ευχάριστα μπορούμε να δούμε το άνοιγμα των καταστημάτων. Είχαμε δουλέψει και με την προηγούμενη μέθοδο καλά, το ‘click away’ δηλαδή. Σαφέστατα, όμως τώρα είναι πολύ καλύτερα, γιατί βολεύει και εμάς και τον πελάτη, γιατί μπορεί να δει περισσότερα πράγματα και μην υπάρξει σύγχυση με τις αλλαγές», εξήγησε  υπάλληλος κεντρικού καταστήματος στα Γιαννιτσά  και πρόσθεσε πως «αφού είναι και περίοδος εκπτώσεων μόνο θετικά μπορούν να δουν οι επαγγελματίες τα πράγματα. Για πρώτη μέρα υπάρχει κίνηση στην αγορά».

 

«Η αγορά δεν επιβαρύνει καθόλου το επιδημιολογικό φορτίο»


Το άνοιγμα των καταστημάτων σχολίασε και επιχειρηματίας από την Αλμωπία:  «Η αγορά είναι ψυχολογία. Από την στιγμή που δόθηκε το πράσινο φως να ανοίξουν τα καταστήματα και να μπορέσει ο κόσμος να κυκλοφορήσει στην αγορά και βέβαια πάντα με προϋποθέσεις», είπε και υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν στα καταστήματα.

Σε άλλο σημείο παρατήρησε ότι «η αγορά δεν επιβαρύνει καθόλου το επιδημιολογικό φορτίο, τα νούμερα που έχουν δώσει και στο ‘click away’ και το καλοκαίρι μετά το lockdown, τα νούμερά μας ήταν πάρα πολύ χαμηλά και δεν επιβαρύνουμε καθόλου το επιδημιολογικό φορτίο».


Τέλος, ξεκαθάρισε πως το άνοιγμα των καταστημάτων δεν σημαίνει ότι οι έμποροι βγαίνουν από το προστατευτικό πλέγμα. «Ακόμη βρισκόμαστε σε ένα προστατευτικό πλέγμα, όσο αφορά τα ενοίκια των επιχειρήσεων, την επιστρεπτέα προκαταβολή, την αναστολή του προσωπικού και αναστολή κάποιων υποχρεώσεων», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more