Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Νοιάζεται η κυβέρνηση για τα ζητήματα ασφαλείας και φύλαξης των ΑΕΙ;

 



Για να δικαιολογήσουν την πρωτοφανή  για ευρωπαϊκή χώρα, πρόθεση της κυβέρνησης να ιδρύσει αστυνομία στα πανεπιστήμια  με την πρόσληψη 1.000 ειδικών φρουρών που θα οπλοφορούν μέσα στα πανεπιστήμια, μιλούν οι πολιτευτές της ΝΔ στα ΜΜΕ  για γενικευμένη ανομία στα ΑΕΙ.

Η αλήθεια φυσικά είναι άλλη! Τα περιστατικά παραβατικότητας στα ΑΕΙ συγκριτικά με άλλους κοινωνικούς χώρους είναι λιγότερα και χαμηλότερης ποινικής έντασης.

 

Αν νοιαζόταν η κυβέρνηση για τα ζητήματα ασφαλείας και φύλαξης των ΑΕΙ, θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει την  πρόσληψη προσωπικού φύλαξης. Αυτό ζητάνε οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων οι οποίοι εξάλλου δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Θα προστεθούν λοιπόν 1.000 ένοπλοι αστυνομικοί, μια επιπλέον αστυνομική δύναμη, η οποία θα προστεθεί στη χώρα με το μεγαλύτερο ήδη αριθμό αστυνομικών ανά κάτοικο, σε όλη την Ευρώπη.

 

Αυτό που έχουν ανάγκη τα Πανεπιστήμια της χώρας μας, είναι χρηματοδότηση της λειτουργίας τους. Είναι χρηματοδότηση της έρευνας και όχι ειδικό αστυνομικό σώμα.  

 

Κι επειδή δεν έχουν όλοι μνήμη χρυσόψαρου ας θυμηθούμε: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά, το Σεπτέμβριο 2013, είχε απολύσει με μια υπογραφή του 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ. Ανάμεσά τους και το προσωπικό φύλαξης. Θυμόμαστε ότι απόλυσε και τους σχολικούς φύλακες στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Γι αυτό νομίζω ότι η υποκρισία περισσεύει σ΄ αυτήν την κυβέρνηση!

 

 Ιγνάτης Καραπαναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more