Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ

 



Νέο ξεκίνημα για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου…


Θετικό είναι το κλίμα αν και δεν αναμένονται οι… επιδόσεις της προ κορωνοϊού εποχής 

Οι πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα, για να διατηρηθεί η πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει στην Πέλλα

• Ξαναζωντάνεψαν οι εμπορικοί δρόμοι της πόλης της Πέλλας, καθώς η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων λιανεμπορίου έβγαλε έξω πολλούς καταναλωτές, δίνοντας ζωή στην αγορά, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε κατεβάσει ρολά, πλην της εορταστικής περιόδου που λειτουργούσε με τη μέθοδο του «click away»!
Το κλίμα την  πρώτη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων ήταν θετικό, με τους εμπόρους να ελπίζουν ότι θα αναθερμανθεί η αγορά λόγω και των εκπτώσεων, χωρίς βέβαια να αναμένονται οι… επιδόσεις της προ κορωνοϊού εποχής.
Μεγαλύτερη κίνηση παρατηρήθηκε στους εμπορικούς πεζόδρομους, ενώ απ’ ότι φάνηκε και πάλι τα μεγάλα καταστήματα συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των περισσότερων καταναλωτών, με τις ουρές σε πολλές περιπτώσεις να είναι μεγάλες, καθώς στο εσωτερικό επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός πελατών, μέτρο που πιστά ακολούθησαν οι ιδιοκτήτες.

Εντατικοί έλεγχοι
Εξάλλου η αστυνομική παρουσία ήταν εμφανής στους δρόμους, προκειμένου να γίνονται έλεγχοι για το εάν τηρούνται τα μέτρα και για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Ο κίνδυνος πισωγυρίσματος δεν έχει εκλείψει. Η πανδημία είναι εδώ και τώρα θα πρέπει να δείξουν οι πολίτες υπευθυνότητα, έτσι ώστε να διατηρήσουμε την πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει στην περιοχή μας.
Όπως ανέφερε χθες στην ενημέρωση των δημοσιογράφων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Ταραντίλης, «για την εφαρμογή των μέτρων θα υπάρχουν εντατικοί και αυστηροί έλεγχοι από τις συναρμόδιες Αρχές».
Και πρόσθεσε ότι «τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρακολουθούνται διαρκώς και στο επόμενο διάστημα, όπως ήδη συμβαίνει, και στην περίπτωση που εμφανιστεί κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας θα υπάρξει άμεση παρέμβαση». Παράλληλα κάλεσε επαγγελματίες, εργαζόμενους και καταναλωτές να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ως προς τις αποστάσεις, την ατομική υγιεινή, τη χρήση της μάσκας…

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου
Να διαφυλάξουμε την πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα που έχουμε πετύχει ως περιοχή, ζήτησε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου που μίλησε στην εφημερίδα μας Νέα της Πέλλας, με αφορμή την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.
Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της τοπικής αγοράς, τονίζοντας ότι «η λειτουργία της είναι αυτή που δίνει ζωή στην πόλη. Είναι ώρα ως καταναλωτές να στηρίξουμε την τοπική αγορά και μαζί να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία».
Παράλληλα ανέφερε ότι ο Δήμος Σκύδρας, είναι ο μοναδικός της χώρας που έχει στηρίξει την επιχειρηματικότητα με δύο δέσμες μέτρων, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες καταστάσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία, ενώ πρόσθεσε ότι η στήριξη από το κεντρικό κράτος θα πρέπει να είναι συνεχής και τους επόμενους μήνες ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες.
«Στηρίζουμε την αγορά, στηρίζουμε τους μικρομεσαίους, προσέχουμε για να μην αφήσουμε περιθώρια στον ιό που δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει», κατέληξε η Δήμαρχος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνη Τσώτσο στην εφημερίδα μας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ευθύνη όλων μας να τηρήσουμε τα μέτρα για να μην χρειαστεί εκ νέου να λειτουργήσει η αγορά με τη μέθοδο «ακορντεόν» αλλά να μεταβούμε όλοι μαζί στο επόμενο στάδιο, αυτού της πλήρους αποκατάστασης λειτουργίας της αγοράς».

Η ώρα των «μικρών»
Η επαναλειτουργία των καταστημάτων αναμένεται να δώσει «φιλί ζωής» και ελπίδα στην αγορά με το βλέμμα να είναι κυρίως στραμμένο στα χιλιάδες μικρά καταστήματα που έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες απώλειες κατά την διάρκεια της πανδημίας.
Οικογενειακές οι περισσότερες επιχειρήσεις, βρέθηκαν να παλεύουν άνισα με τα μεγαθήρια της αγοράς, τα μεγάλα πολυκαταστήματα με ηλεκτρονικά κανάλια πωλήσεων και φυσικά τα «σούπερ μάρκετ» που δεν έκλεισαν ποτέ και είδαν τους τζίρους τους να εκτοξεύονται!
Τώρα ήρθε η ώρα να μπουν στο παιχνίδι και οι μικρές - μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες σήμερα και στην περιοχή μας βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο. Στο χέρι λοιπόν των καταναλωτών είναι και η έξοδος στα καταστήματα να γίνεται λελογισμένα, να αποφεύγεται δηλαδή ο συνωστισμός, αλλά και να δώσουν προτεραιότητα στα μικρά καταστήματα της αγοράς, στους  εμπόρους της Πέλλας 

Καμπάνια από ΕΣΕΕ
Κανείς δεν λέει ότι αυτό είναι εύκολο, καθώς και οι περισσότεροι καταναλωτές παραμένουν επιφυλακτικοί, όμως ας έχουν στο μυαλό τους ότι πριν προβούν σε οποιαδήποτε αγορά, να απευθυνθούν πρώτα και στα μικρότερα εμπορικά καταστήματα, καθώς είναι πολύ πιθανό να ικανοποιήσουν εκεί την αγοραστική τους ανάγκη.
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) έχει ήδη ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια καλώντας τους καταναλωτές να στηρίξουν τα μικρά καταστήματα της γειτονιάς που έχουν υποφέρει υπέρμετρα από τις επιπτώσεις της πανδημίας. «Στηρίζουμε τη Γειτονιά μας και τα μικρά εμπορικά καταστήματα που δίνουν ζωή σε αυτή. Σήμερα έχουμε έναν ακόμη περισσότερο λόγο. Εκεί είμαστε πραγματικά ασφαλείς», τονίζεται σε τηλεοπτικό σποτ που δημιούργησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more