Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Το δίμηνο Μάρτιο με Απρίλιο θα δοθούν τα 200 ευρώ σε μαθητές και σπουδαστές για αγορά laptop

 ΠΟΣΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ
Στις «αγκυλώσεις» της γραφειοκρατίας αποδίδει η κυβέρνηση την καθυστέρησηΗ καθυστέρηση οφείλεται στην γραφειοκρατία σύμφωνα με την κυβέρνηση για την προαναγγελθείσα από τις 15 Δεκεμβρίου χορήγησης επιταγής (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Προκειμένου να αρθούν τα «γραφειοκρατικά εμπόδια», που προέκυψαν εκ των υστέρων, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας πρόκειται να καταθέσουν σχετική τροπολογία, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σε σχέση με την έγκριση-απορρόφηση του προβλεπόμενου ποσού των 112 εκατ. ευρώ.

Ακολούθως θα εκδοθεί η εγκύκλιος, με όλες τις διαδικασίες (προθεσμίες αιτήσεων, δικαιολογητικά κλπ) που θα απευθύνεται προς τους δικαιούχους , προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Εκτιμάται ότι η χορήγηση των επιταγών στους δικαιούχους θα ξεκινήσει στα μέσα του Μάρτη και θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι .

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.

Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more