Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΠΑΤΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

 


Κρυφή ατζέντα και Βατερλό στο θέμα των Λουτρών


Δεν πέρασε ούτε το ψήφισμα. Θα εκδοθεί νέο…

 

Με την πλάτη στον τοίχο, μόνος και φοβισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών Χρήστος Μπάτσης αναφορικά με την Γενική συνέλευση και το ζήτημα που έχει προκύψει με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού για τις Λουτροπόλεις. 

 

Φοβισμένος από τις εξελίξεις…

Η έπαρση, η αλαζονεία, οι κορώνες και οι λεκτικοί διαξιφισμοί πήγαν περίπατο στην τελευταία συνεδρίαση, καθώς την θέση τους πήραν οι χαμηλοί τόνοι, η απογοήτευση και ο φόβος για αυτά που έρχονται, συναισθήματα και αντιδράσεις που ήταν ορατές για γυμνού οφθαλμού από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο των Λουτρών. Τα πράγματα μάλλον είναι πολύ σοβαρά.

 

Καθυστερημένη ενημέρωση

Αφού πρώτα εξελέγη Πρόεδρος της Γ.Σ. ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Βέσκος, ο πρόεδρος της επιχείρησης κος Μπάτσης πήρε το λόγο και προσπάθησε να δικαιολογήσει, χωρίς επιτυχία, γιατί ενημέρωσε τελευταία την Γενική συνέλευση των Λουτρών, μιας και γνώριζε το θέμα που έχει προκύψει από το τέλος Ιανουαρίου. Ο κος Μπάτσης, σκιά του εαυτού του, μετέφερε τον φόβο από την πρόθεση του Υπουργού Τουρισμού να φτάσει ως το τέλος το νομοσχέδιο και το μόνο που είπε ήταν ότι ο ίδιος ως Δήμαρχος ήταν ο πρώτος που συνάντησε τον Υπουργό και ενημέρωσε τον σύνδεσμο των Λουτροπόλεων. Βέβαια από την μια μας είπε ότι  ενημέρωσε τον σύνδεσμο και από την άλλη ότι ενημερώθηκε από αυτόν. Ο λόγος του έχει πολλές αντιφάσεις.

 

Χάνουμε τα Λουτρά;

Αν κάποιος ερμηνεύσει τον κο Μπάτση και τα λεγόμενα του, θα καταλάβει ότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να συγκρουστεί με την Κυβέρνηση για αυτό το θέμα. Από την μια λεκτικά μιλά για αντιδράσεις, από την άλλη δεν προκάλεσε ούτε μια σύσκεψη, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτό το κείμενο, με τους φορείς, τους Βουλευτές και τον αντιπεριφερειάρχη ενώ δεν σχεδιάστηκε ο οδικός χάρτης των αντιδράσεων καθώς και των συναντήσεων σε κεντρικό επίπεδο.

Μόνος του και εγκαταλελειμμένος

Ο κος Μπάτσης μετά τους παιδικούς χειρισμούς της υπόθεσης, έχει μείνει μόνος  και εγκαταλελειμμένος τόσο από την ομάδα του όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης του. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι  στην Γενική συνέλευση μίλησαν εκτός από τον ίδιο, ο Πρόεδρος κος Βέσκος και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης ο οποίος όμως κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον Δήμαρχο. Ας μην ξεχνάμε ότι παρά το γεγονός ότι ήταν μαζί του στην Αθήνα, δεν συμμετείχε στην φωτογράφηση με τον Υπουργό Τουρισμό. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η εμμονή του κου Μπάτση για φωτογραφίες, σχολιάστηκε από την αντιπολίτευση.

 

Σ. Χατζηδημητρίου: Γιατί δεν ενημερώσατε το σώμα και τους αρχηγούς των παρατάξεων;

Σαφή ζητήματα για τον χειρισμό της υπόθεσης, έθεσε ο επικεφαλής συνδυασμού και πρώην Δήμαρχος Σάκης Χατζηδημητρίου. Όπως τόνισε ο ίδιος, θα έπρεπε ο κος Μπάτσης να ενημέρωνε το Δημοτικό συμβούλιο προ της συνάντησης με τον Υπουργό ή να ενημέρωνε τους επικεφαλής των συνδυασμών. Ο κος Μπάτσης φυσικά δεν απάντησε σε αυτό τον ισχυρισμό. Από την άλλη άσκησε  κριτική προς την Κυβέρνηση για το ίδιο ζήτημα τονίζοντας ότι ο Δήμος Αλμωπίας θα πρέπει να αντιδράσει προς αυτή την κατεύθυνση.  Τέλος ο κος Χατζηδημητρίου τόνισε ότι το ψήφισμα που προτάθηκε δεν εκφράζει την παράταξη του και δήλωσε ότι θα πρέπει να συσταθεί επιτροπή η οποία θα οργανώσει τα επόμενα βήματα.

Δ. Μπίνος: Φτωχός συγγενής ο Δήμαρχος

Ως φτωχό συγγενή και ουραγό των εξελίξεων στο θέμα των Λουτρών, χαρακτήρισε τον κο Μπάτση ο κος Μπίνος στην τοποθέτηση του. Ο πρώην Δήμαρχος  τόνισε ότι επί ημερών του τα Λουτρά απέκτησαν υπόσταση και ότι την σέβονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Σήμερα όμως εκ τους αποτελέσματος κρίνεται ότι η διοίκηση των Λουτρών έχει κάνει πάρα πολλά λάθη. Ακόμη τόνισε ότι ο Δήμαρχος λειτούργησε εν κρυπτό και χωρίς να ενημερώσει κανέναν, πήγε στην Αθήνα για να δει τον Υπουργό χωρίς όπλα. Χωρίς απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου. Χωρίς ενημέρωση. Μάλιστα η φωτογραφία του στον Υπουργείο μόνο αρνητικά συναισθήματα προκάλεσε. Δήλωσε ότι θα πρέπει αν χρειαστεί, ακόμη και να  παραιτηθεί  το Δημοτικό συμβούλιο. Τέλος διαφώνησε με την μορφή του ψηφίσματος τονίζοντας ότι δεν μιλάμε για Κρατικοποίηση των Λουτρών αλλά για ιδιωτικοποίηση.

 

Νίκος Παρούτογλου: Κρυφή ατζέντα και τεράστιες ευθύνες του Δημάρχου

Λάβρος ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ, Νίκος Παρούτογλου, που τόνισε ότι ο Δήμαρχος έχει κρυφή αντζέντα και τεράστιες ευθύνες για αυτό το αποτέλεσμα. Ακόμη δήλωσε ότι η δημοτική αρχή με την τακτική της φτιάχνει ήρωες για άλλη μια περίπτωση, δραματοποιώντας καταστάσεις. Ο κος Παρούτογλου αναλύοντας τα άρθρα του νομοσχεδίου, επισήμανε ότι ο νομοθέτης μιλά για εθελοντική συμμετοχή στο σχήμα και συμφώνησε με τον κο Μπίνο ότι το νομοσχέδιο μιλά για ιδιωτικοποίηση και όχι Κρατικοποίηση που αναφέρει το ψήφισμα για το οποίο δεν συμφώνησε. Ακόμη έκανε αναφορά για το μοντέλο των Λουτρών που σε καμιά περίπτωση δεν  λειτουργεί με  επιχειρηματικά κριτήρια και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Την κύρια ευθύνη βέβαια έχει η σημερινή δημοτική αρχή η οποία αντί να επιλέξει τεχνοκράτες σε μια διοίκηση,  κινείται στην λογική των δίμηνων και του βολέματος. Βέβαια απάντηση δεν πήρε σε αυτά που είπε από τον Δήμαρχο.

Σ. Αβραμίκας: Να στρατευθούμε όλοι!

 

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Λουτρών τοποθετήθηκε ο Στέφανος Αβραμίκας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού "Η Αλμωπία της Καρδιάς μας", τόνισε ότι "οφείλουμε όλοι να συστρατευτούμε με τα αιτήματα των εκπροσώπων των Συλλόγων Ξενοδόχων και Καταλυμάτων του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής". Παράλληλα, δήλωσε πως όλοι θα πρέπει να στηρίξουν την ατμομηχανή του Δήμου μας.

Μόνη λύση η παραίτηση Μπάτση

Πλέον αποτελεί μονόδρομο η παραίτηση του Χρήστου Μπάτση από την προεδρία των Λουτρών. Τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ. Η προεδρία στα Λουτρά επιζητά  Πρόεδρο αποκλειστικής απασχόλησης και όχι αλλά καρτ. Ο κος Μπάτσης λόγω των πολλών αρμοδιοτήτων που έχει ως Δήμαρχος, δείχνει ότι δεν μπορεί να κρατά δυο θέσεις. Σήμερα η Δημοτική επιχείρηση των Λουτρών βρίσκεται υπό απειλή και φυσικά σε πολύ άσκημη κατάσταση. Με βάση αυτά τα δεδομένα αλλά και το Βατερλό που έπαθε από τους χειρισμούς του στο ζήτημα , τον οδηγεί ένα βήμα πριν την παραίτηση από την Προεδρία των Λουτρών.  Ίσως το μόνο και σημαντικό καθήκον που του έχει απομείνει, είναι η παραίτηση του μετά την ομολογία της αποτυχίας διαχείρισης του ζητήματος αλλά και ως αντίδραση στην πολιτεία για την διαφαινόμενη κατάθεση του νομοσχεδίου.

Εν κατακλείδι

Εν τέλει αποφασίστηκε να αλλάξει το ψήφισμα που πρότεινε η Δημοτική αρχή και κακώς το έδωσε στην δημοσιότητα, καθώς και να  συνταχθεί εκ νέου με τις προτάσεις και της αντιπολίτευσης. Ακόμη και σε αυτό το ζήτημα η Δημοτική αρχή κρίθηκε ανεπαρκής… Η ήττα της στο συγκεκριμένο θέμα είναι κομβικής σημασίας και αδιαμφισβήτητη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more