Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Τα αντανακλαστικά των αυτοδιοικητικών στην πανδημία...


Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 


 Tα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν την Πέλλα, φαίνεται πως δεν δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε περιφερειακό αλλά και διαδημοτικό επίπεδο. Άλλοι Δήμοι κινήθηκαν αστραπιαία, άλλοι Δήμοι με πιο αργό βήμα. Ο τελικός παρανομαστής μπορώ να πω ότι άφησε θετικό αποτύπωμα.

 

Οι κεντρικοί δρόμοι της Π.Ε. Πέλλας κατά κανόνα καθαρίστηκαν από την Περιφέρεια, έπεσε αρκετό αλάτι ενώ τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν από την παγωνιά, αποκαταστάθηκαν σχετικά γρήγορα.  Βέβαια αποτελεί σημαντικό παράγοντα, το ότι η κορύφωση της κακοκαιρίας ήταν το Σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλη κίνηση στο οδικό δίκτυο.  Αν βάζαμε βαθμολογία στην Π.Ε. Πέλλας θα λέγαμε πως ένα 8 με άριστα το 10 το παίρνει με άνεση.

 

Η Αλμωπία μόνο σε κάποια χωριά δέχθηκε μεγάλο φορτίο από χιόνι ενώ μπορούμε να πούμε ότι τα αντανακλαστικά της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου,  είχαν ζητήματα.  Τα φαινόμενα δεν ήταν αυτά πάντως που θα προκαλούσαν προβλήματα. Ο κος Μπάτσης τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την φήμη που έχει ότι πιο πολύ μιλάει και λιγότερο παράγει.  Ο κος Μπάτσης στην βαθμολογία αναφορικά με την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, λαμβάνει μετά βίας την βάση, δηλαδή 5. Αυτό που λένε όλοι είναι ευτυχώς καθώς μπορούσε και πολύ χειρότερα.

 

Ο κος Γιάννου στην Έδεσσα «τα άκουσε» από αρκετούς μέσω διαδικτύου, για την απουσία του Δήμου από κεντρικούς δρόμους και από κάποια χωριά, ιδιαιτέρως την Κυριακή. Ο ίδιος δεν είχε παρουσία στο ίντερνετ για να μας μην ενημερώσει για τις παρεμβάσεις που έκανε, ενώ κατά τον προσφιλή του τρόπο, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τις προσπάθειες που κατέβαλε.  Η βαθμολογία του κου Γιάννου είναι 4 και αυτό καθώς θα μπορούσε να κάνει περισσότερα.

 

Στον Δήμο Πέλλας, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως δέχθηκε μεγάλο φορτίο από χιόνι, κυρίως στις τοπικές κοινότητες. Ο κος Στάμκος μπορεί να κράτησε ανοιχτούς  τους κεντρικούς δρόμους των Γιαννιτσών, αλλά τα χωριά έχουν δίκαιο να νιώθουν αδικημένα ή να περιμένουν τον εθελοντισμό των προέδρων και των τοπικών συμβουλίων. Ο κος Στάμκος μας έχει συνηθίσει στις χαμηλές πτήσεις και φυσικά δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις για την καλύτερη διαχείριση της κακοκαιρίας.  Αλλά με τα έργα και τις ημέρες του θα ασχοληθούμε σε μελλοντικό μας σημείωμα, την Παρασκευή όπου θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε την παρουσία 11 ετών στο τιμόνι του μεγαλύτερου Δήμου της περιοχής μας. Η προσωπική μου άποψη για την βαθμολογία του είναι το 3.

 

Καλύτερα από όλους φυσικά πήγε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου. Με ένα επιτελικό σχέδιο με την παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και των υπαλλήλων του Δήμου, κατάφερε και ενώ η Σκύδρα βρέθηκε ως σάντουιτς στον πυρήνα της κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο, τα κατάφερε περίφημα.   Παντού βρέθηκε ο Δήμος Σκύδρας και στον κάμπο και στο ορεινό κομμάτι. Πλέον ακούγεται ως ανέκδοτο ότι κάποιοι εξέφρασαν παράπονο προς την Δήμαρχο για την αμεσότητα του Δήμου Σκύδρας, καθώς ήθελαν να μείνουν αποκλεισμένοι… Η βαθμολογία της η καλύτερη: 9΄με τόνο πλησιάζοντας την τελειότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more