Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Το θέατρο του παραλόγου βιώνουν Ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες Καταλυμάτων

 

Ανοικτή επιστολή 

 


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ:

1)ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

2)ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

3)ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

4)BOYΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑ

 Ζούμε το Θέατρο του παραλόγου, στο οποίο είμαστε κομπάρσοι!

Διατηρούμε Ξενοδοχεία και καταλύματα ορεινού χειμερινού τουρισμού, στο Λουτράκι Δήμου Αλμωπίας Ν. Πέλλας. Πρόκειται για μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι δωδεκάμηνης λειτουργίας.

Βιώνουμε το 2ο lockdown και οι επιχειρήσεις μας χάνουν και 2η σεζόν λειτουργίας. Οι καλοκαιρινοί μήνες εάν κι εφόσον λειτουργούμε, αποτελούν περίοδο κατά την οποία η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας είναι μικρή, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν παραθαλάσσιους προορισμούς για τις διακοπές τους. Ουσιαστικά το καλοκαίρι συντηρούμαστε από τα έσοδα του χειμώνα. Η επιστρεπτέα προκαταβολή που λάβαμε δεν φτάνει ούτε για τα πάγια έξοδα.

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με ποια λογική το Κράτος θεωρεί τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα ανοικτά, ενώ επί της ουσίας παραμένουμε κλειστοί εδώ και μήνες!

Με ποιά λογική, ενώ υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό και δεν υπάρχει εξάλλου και σχετικός κωδικός μετακίνησης, θεωρεί το Κράτος ότι είμαστε σε λειτουργία?

Με ποιά λογική, ενώ είναι κλειστά όλα τα καταστήματα εστίασης, οι ιαματικές πηγές των Λουτρών και το χιονοδρομικό, θεωρεί το Κράτος ότι είναι δυνατόν να λειτουργούμε!

Μας καλούν να δείξουμε υπευθυνότητα στην κρίση αυτή και ατομική ευθύνη.

Εμείς συμμορφωθήκαμε με όλες τις υποδείξεις!

Το Κράτος πως μεριμνά όμως για εμάς?

Σε ένα Κράτος Δικαίου και σε μια ευνομούμενη Πολιτεία το Κράτος δεν μπορεί μόνο να απαιτεί, αλλά οφείλει να μεριμνά και για τους πολίτες!

Οφείλει να αποζημιώνει τους επαγγελματίες για τις τεράστιες απώλειες και ζημίες που υφίστανται και να μην τους εξοντώνει οικονομικά!

Οφείλει να αντιλαμβάνεται ότι οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε καταστροφή!

Ωστόσο, δεν υπήρξε μέριμνα για εμάς και τον τρόπο που θα συντηρήσουμε τις οικογένειές μας, ούτε υπήρξε μέριμνα για την επιβίωση των επιχειρήσεών μας.

Μοιάζει με ανέκδοτο, όμως αποτελεί την σκληρή πραγματικότητα για τον κλάδο μας και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ.

ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ!

ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ?

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ?

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more