Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων


Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν τα Κόμματα, όταν  αναλαμβάνουν την  εξουσία, είναι ότι ξεχνούν από πού προέρχονται. Αγνοούν επιδεικτικά την βάση τους. Διαχρονικά ένας από τους παράγοντες που το ΠΑΣΟΚ είχε δυναμική και σε επίπεδο κοινωνίας, ήταν οι δυνατές του νομαρχιακές. Στη συνέχεια βέβαια ο Κώστας Σημίτης ταύτισε το Κόμμα με το Κράτος, έχοντας το ακόλουθο σύνθημα: ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ.

 

Η επόμενη φάση ήταν το άνοιγμα στην κοινωνία με την εκλογή προέδρων από την βάση. Μόνο που αυτό το μοντέλο πτώχευσε μιας και τα μέλη γράφονταν, μόνο και μόνο για την ψηφοφορία και μετά ήταν άφαντα. Είναι αλήθεια πως τα Κόμματα δεν θέλουν η βάση του να έχει δύναμη, να πιέζει, να διεκδικεί.

 

Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη αναφέρει πως τις θέσεις τις καθορίζουν τα πρόσωπα. Δηλαδή να υπάρχει δυναμική σε αυτά, τότε ναι μπορούν να διεκδικούν μια καλύτερη μέρα, όχι για τους ίδιους και για τα μέλη του Κόμματος, αλλά για την Κοινωνία.

 

Προ ημερών είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή στελέχους της Νομαρχιακής της ΝΔ Πέλλας, όπου εκφράζει δημόσια τους λόγους παραίτησης του. Επί της ουσίας αναδεικνύεται το γεγονός ότι η Νομαρχιακή οργάνωση της Κυβερνητικής παράταξης στην Πέλλα, έχει μετατραπεί σε ένα φέουδο προσωπικών πολιτικών από υποομάδες που το μόνο που αντιλαμβάνονται και για το μόνο που ασχολούνται, είναι τα προσωπικά τους συμφέροντα.


Λίγο πολύ τα παραπάνω ήταν γνωστά και συζητούνταν σε επίπεδο παρασκηνίου. Πλέον όμως είδαν το φως της δημοσιότητας.  Θα πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι στις κατηγορίες που ειπώθηκαν.  Την κύρια ευθύνη έχει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης κος Ουραηλίδης. Σήμερα η Πέλλα χρειάζεται μια δυναμική Νομαρχιακή που σε συνεργασία με τους Βουλευτές, θα «τρέχουν» τα ζητήματα της περιοχής μας. Ενωμένοι και με μια φωνή. Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία όπου ο πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ Λάρισας είδε τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου, για θέματα της περιοχής.


Αυτό δείχνει ότι το Κόμμα και η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο να ακούει. Αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να μιλήσουν…. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι της Νομαρχιακής, τόσο πιο γρήγορες και δομικές θα είναι οι αλλαγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more