Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Μια ενθαρρυντική είδηση...

 


Γράφει ο Χρήστος 
Δημητριάδης


Μια ενθαρρυντική είδηση που δείχνει ότι ίσως επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς, είναι η επανέναρξη λειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ στο νομό μας. Άλλωστε η  η διακοπή λειτουργίας των πρακτορείων ήταν αναγκαία με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ωστόσο, με δεδομένη τη φύση της υπηρεσίας που προσφέρουν, ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν είτε μέσω διαδικτύου είτε με ραντεβού.

Η απώλεια εισοδήματος που είχαν ήταν μεγάλη και αδύνατο να καλυφθεί, ακόμα και τώρα που τα πρακτορεία άνοιξαν  ξανά. Σαφώς και η Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει πιθανές λύσεις όπως η  αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ, με το οποίο προέκυψαν προβλήματα λόγω της μορφής των επιχειρήσεων, τα οποία όμως μπορούν να ξεπεραστούν. Επιπλέον, ουσιαστική στήριξη του κλάδου μπορεί να προκύψει με την κάλυψη υποχρεώσεων για τους μήνες που ήταν κλειστοί, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ιδιαίτερα αυξημένα πάγια έξοδα, αξιοποιώντας και πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ας μας ξεχνάμε πως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ μπορούν να βοηθήσουν και στην αποσυμφόρηση των τραπεζών καθώς και των λοιπών υπηρεσιών, καθώς μπορούν να εξυπηρετούν και πληρωμές λογαριασμών πάντα με  μάσκα, αποστάσεις και ανέπαφες συναλλαγές.


Με αυξημένα μέτρα πρόληψης και υγιεινής ανέβασαν ρολά από την Δευτέρα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στο νομό Πέλλας, προσφέροντας και πάλι τα παιχνίδια της εταιρείας και διευκολύνοντας το κοινό στην πληρωμή λογαριασμών.

Τα καταστήματα ΟΠΑΠ (πλην OPAP Play) στο νομό μας είναι ανοιχτά καθημερινά έως τις 20:00, εξυπηρετώντας μόνο όρθιους πελάτες και εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες λειτουργίας που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

Θα πρέπει όσοι τα επισκέπτονται, να γνωρίζουν τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής στα καταστήματα ΟΠΑΠ. Ειδικότερα η  υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους, η τήρηση αποστάσεων, η είσοδος συγκεκριμένου αριθμού ατόμων σε κάθε κατάστημα με βάση τα τετραγωνικά του και οι ανέπαφες συναλλαγές είναι μερικά από τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 που τηρούνται στο δίκτυο του ΟΠΑΠ.


Συγκεκριμένα, σε όλα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ τηρούνται τα παρακάτω μέτρα:

    Καθαρισμός καταστήματος: Υποχρεωτική απολύμανση από εξουσιοδοτημένο συνεργείο σε όλα τα Καταστήματα ΟΠΑΠ

    Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών: Ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός (1) πελάτη ανά 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του Καταστήματος

    Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό του καταστήματος

    Τουλάχιστον 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων στον εσωτερικό χώρο

    Τουλάχιστον 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων στην αναμονή για το ταμείο

    Αντί για μετρητά, προτιμάμε τις ανέπαφες συναλλαγές

    Τοποθέτηση διαχωριστικών πετασμάτων μεταξύ των θέσεων των παικτών στα τερματικά αυτόνομης χρήσης opapbet

    Ωράριο λειτουργίας: Ανοικτά έως τις 20:00

Όλα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ διαθέτουν αντισηπτικό χεριών στην είσοδο του καταστήματος, στους πάγκους και σε εμφανή σημεία σε όλους τους χώρους. Όλες οι επιφάνειες των κοινόχρηστων χώρων και ο εξοπλισμός (τερματικά αυτόνομης χρήσης opapbet, τερματικά POS, στυλό, πάγκοι),  απολυμαίνονται τακτικά, ενώ οι χώροι αερίζονται επαρκώς, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more