Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

1821-2021 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

 



ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ  ΣΙΣΚΟΥ

Απ΄ τα κόκκαλα βγαλμένη                                                                                                                    των Ελλήνων τα ιερά,                                                                                                                              και σαν πρώτα ανδρειωμένη,                                                                                                                             χαίρε, ώ χαίρε, Ελευθεριά!

Ναι! Γιατί η Λευτεριά βγήκε από τα ιερά κόκκαλα των Ελλήνων!

Είναι λυπηρό το γεγονός που μια τέτοια εθνική επέτειος γιορτάστηκε 200 χρόνια μετά χωρίς τη συμμετοχή των Ελλήνων. Και εδώ τίθεται το ερώτημα : Άραγε είμαστε ελεύθεροι;   Και επειδή τώρα τελευταία μια τόσο σημαντική λέξη, τη λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ταύτισαν με τους εμβολιασμούς και αυτό το φαύλο κύκλο με τον covid και τις μεταλλάξεις του, να διευκρινίσω πως το ερώτημα δεν έχει να κάνει με τον covid και τις απαγορεύσεις, αλλά γενικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.    

Ικανός αριθμός Ελλήνων ή μάλλον η πλειονότητα πιστεύει πως η Ελευθερία δεν έχει επιτευχθεί και ο αγώνας συνεχίζεται. Πολλαπλώς είμαστε παγιδευμένοι και αυτό είναι απόρροια της διχόνοιας που σπέρνεται εύκολα  στην Ελληνική κοινωνία και κυρίως έχει να κάνει με τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ - υπήρχαν κάποιες εξαιρέσεις κατά το παρελθόν - που κυβερνούν μια τόσο σημαντική χώρα, εδώ και διακόσια χρόνια

Και ενώ θα έπρεπε σύσσωμος ο Ελληνισμός- έστω να επιτρεπόταν  αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα- να βρίσκεται στους δρόμους και στις πλατείες με τη γαλανόλευκη  και να γιορτάζει τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο, για να διδάσκεται και η νέα γενιά,   αντ΄ αυτού γιορτάστηκε η επέτειος  χωρίς μαθητικές παρελάσεις, με άδειους δρόμους και πλατείες. Γιορτάστηκε σαν κάτι θλιβερό, ουσιαστικά υποβιβάστηκε αυτή η μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού, επειδή έχει και αυτό το σκοπό του. Είναι μέρος του σχεδίου που έχει να κάνει με την παγκοσμιοποίηση και την  ισοπέδωση των εθνών, προς όφελος ορισμένων-ολίγων, των γνωστών οικογενειών, που αποκομίζουν οφέλη πλουτισμού και άλλα από αυτή τη χειραγώγηση.  

Οι απαγορεύσεις έχουν και τα όριά τους, ειδικά όταν προκαλούνται από τα απόνερα λανθασμένων πολιτικών αντιμετώπισης  θεμάτων όπως ο covid. Αντί να κατασπαταλούνται χρήματα δεξιά και αριστερά, θα έπρεπε να είχαμε οργανώσει ικανό αριθμό Μ.Ε.Θ, ανάλογα τον πληθυσμό, και οι Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και τα πανεπιστημιακά εργαστήρια να είχαν πάρει φωτιά για να παραχθεί αποτελεσματικό φάρμακο.

Η επέτειος γιορτάστηκε σ όλη την επικράτεια υποτονικά και με διαδικτυακές εκδηλώσεις. Το ίδιο βιώσαμε και στην Αριδαία. Παντού έρημοι δρόμοι και γενικά πολύ χειρότερα από το κανονικό, ουσιαστικά δεν έβλεπες άνθρωπο.  

Μετά την κυριακάτικη καθιερωμένη θεία λειτουργία ακολούθησαν ύμνοι υπέρ των αγωνιστών, ο ακάθιστος ύμνος, η επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των ψυχών των αγωνιστών της επανάστασης του 1821 και ο ύμνος του ευαγγελισμού της Θεοτόκου.                        Σημαντικό είναι που εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος από τους ολίγους που παρακολούθησαν την τελετή, τόσο μέσα στην εκκλησία όσο και έξω στο Ηρώο των Πεσόντων, που επίσης πραγματοποιήθηκε τελετή υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ηρώων.      

Η  ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.                          ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821.

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΟΥΜΕ :

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ, ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ, ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΝΟΥΣ, ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ, ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΣΣΕΣ, ΟΙ ΧΙΩΤΙΣΣΕΣ,Ο ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ, Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ, Ο ΚΙΤΣΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ, Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ, Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ, Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ, ΚΑΙ ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ-ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ! ΖΗΤΩ Ο ΟΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more