Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Οι πιανιστικές συνθέσεις ενός 8 χρόνου...




Συνέντευξη στην Βίκυ Μπαϊρακτάρη




ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΕΡΑΣΙΔΗΣ

 

 

 

 

Ο Στέλιος Κερασίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 2012.

 

Το 2017

·        Γίνεται ο νεότερος πιανίστας που κέρδισε ποτέ το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν.και μάλιστα με βαθμολογία 100/100.

·        Κερδίζει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό  ΦΙΛΩΝ

·        Κερδίζει το πρώτο βραβείο  στο διαγωνισμό CITTA DI SPOLETO στην Ιταλία με βαθμολογία 100/100.

·        Παίζει το “Bach concerto Fa minor”με τη Συμφωνιέτα Αθηνών στην 9η Διεθνή Ακαδημία Πιάνου στον Πόρο

 

Το 2018

·        Κερδίζει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Grand Prize Virtuoso και δίνει ρεσιτάλ στην αίθουσα Musikverein της Βιέννης.

·        Του απονέμεται το «Special Youth Prize» στον παγκόσμιο διαγωνισμό De Bach au Jazz που διεξήχθη στο Ωδείο Αθηνών.

·         Γίνεται ο νεότερος Έλληνας μουσικός που παίζει στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, έχοντας κερδίσει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Golden classical Music Awards.

·        Για μια ακόμη φορά καλείται να παίξει στο Carnegie Hall, έχοντας πάρει το τρίτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό BMTG της Νέας Υόρκης . Επίσης, του απονέμεται το πρώτο βραβείο «Piano Solo Award BMTG », για την ερμηνεία του σε ένα κομμάτι τής διακεκριμένης συνθέτριας Elena Cobb.

·        Κερδίζει τη δεύτερη θέση στον τελικό του τηλεοπτικού διαγωνισμού «Ελλάδα έχεις ταλέντο».

 

Το 2019 

·        Επιλέγεται ανάμεσα σε χαρισματικά παιδιά από όλο τον κόσμο στα πλαίσια του περίφημου Stage4kids festival και δίνει ρεσιτάλ στο Laeiszhalle στο Αμβούργο, όπου του απονέμεται το βραβείο Trubgen award για την καλύτερη καλλιτεχνική παρουσία.

·        Επιλέγεται να δώσει ρεσιτάλ στο  Royal Albert Hall του Λονδίνου στα πλαίσια του Elena Cobb Starprize Event.

·        Δίνει ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, κλείνοντας την εορταστική βραδιά Little stars in Concert".

·        Παίζει  στη Νάπολη της Ιταλίας ως επίσημος καλεσμένος,  κάνοντας την έναρξη του φεστιβάλ “Cimarosart”.


Το 2020

·        O Δήμος Μαραθώνα σε επίσημη τελετή βραβεύει τον Στέλιο για τις διακρίσεις του στη μουσική καθώς και για τη προβολή του Δήμου και της χώρας παγκοσμίως.

·        Kερδίζει το «Public Choice Award»  στο διαγωνισμό Carmel Klavier Europe του Λονδίνου, που διεξήχθη διαδικτυακά λόγω τής καραντίνας.

·        Κερδίζει το δεύτερο βραβείο στο  διαγωνισμό “International Paderewski Piano competition”.

·        Συμμετέχει στο μουσικό video  ZARAkids, με μικρούς διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο, στα πλαίσια της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς»

 

Ο Στέλιος, παράλληλα, συνεχίζει τις δικές του πιανιστικές συνθέσεις. Η τελευταία, το « Το βαλς της απομόνωσης» προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και ενδιαφέρον και προβλήθηκε από τα σημαντικότερα μέσα επικοινωνίας.  Ηχογραφήθηκε στα στούντιο τής MINOS EMI. Η  μουσική του διατίθεται από τους μεγαλύτερους μουσικούς εκδοτικούς οίκους στον κόσμο.

 

Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξη: 




Πότε κατάλαβες ότι αγαπάς και σου αρέσει η μουσική;

Απ: Από πολύ μικρός μου άρεσε να ακούω μουσική. Από σχεδόν μωρό ήθελα να σκαρφαλώνω στο πιανο και να πατάω τα πλήκτρα, ήταν κάτι που λάτρευα! 

 

Τι είναι αυτό που σε κάνει να φτιάχνεις μουσική; 

Απ' : αλήθεια δε ξέρω ακριβώς να σας πω αλλά σίγουρα όταν γράφω μελωδίες σκέφτομαι όλα αυτά που αγαπώ όπως την οικογένεια μου, τη φύση, τη θάλασσα τους φίλους μου και απλά μου βγαίνει! 


Η μαμά ο μπαμπάς είναι μουσικοί ;

Απ' : ο μπαμπάς μου ναι είναι καθηγητής πιάνου και σολίστ , η μητέρα μου όχι αλλά παίζει λίγο πιανο και της αρέσει η μουσική πολύ ! 


Πόσες ώρες μελετάς ; Έχεις χώρο για παιχνίδι έχεις φίλους;

Απ' Μελετάω περίπου 2 ώρες τη μέρα πιανο και φυσικά έχω όλο το χρόνο να παίξω με τα παιχνίδια μου και τους φίλους μου! 


Το ελεύθερο χρόνο σου τι κανείς;

Απ: μου αρέσει να παίζω με τα Lego μου, να βλέπω ταινίες, να κάνω ποδήλατο, να πηγαίνω βόλτες και να κάνω εξερεύνηση στη φύση 


Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου  καλλιτέχνες και μουσικοσυνθέτες;

Απ' Αγαπώ το Bach πιο πολύ από όλους! Μετά μου αρέσει πολύ ο Chopin, ο Mozart , o Beethoven κα. Από πιανιστες αγάπω πολύ τον Glenn Gould και το Horowitz. Επίσης μου αρέσει πολύ η ζωγραφική θαυμάσω το πικασο και το Μιρο 


Μίλησέ μας για το βαλς της απομόνωσης!

Απ': το βαλς της απομόνωσης το έγραψα στη περίοδο της πρώτης καραντίνας γιατί ήθελα να δώσω κουράγιο και δύναμη σε όσους το είχαν ανάγκη. Δε περίμενα να ταξιδέψει η μουσική μου σε όλο το κόσμο! 


Τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον τι ονειρεύεσαι;

Απ' Να γίνω συνθέτης και σολίστ στο πιανο και και ταξιδεύω στο κόσμο 


Ποιο το μήνυμα σου 

Απ: Να μη χάνει ο κόσμος την υπομονή του όλα θα πάνε καλά και θα βγούμε έξω σύντομα. Μάλιστα ετοιμάζω ένα καινούργιο κομμάτι γι αυτό και είμαι σίγουρος θα σας αρέσει παρά πολύ! 


Σε ευχαριστώ θερμά!

Κι εγώ σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more