Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Υγεία, το σημαντικότερο αγαθό...

 


Ας προσέχουμε για να έχουμε την υγειά μας…


Στις ημέρες μας, όλοι διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε για τον ιό, για τη νόσο covid-19 και για τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων της υγείας.
Πανδημίες παρατηρούνται πάντοτε, από την αρχαία εποχή. Ας μην πάμε παλιά.
Από τις αρχές του 20ου αιώνα, έλαβαν χώρα τέσσερις πανδημίες του ιού της γρίπης 1918, 1957, 1968, 2009 ενώ τα τελευταία 20 χρόνια, τρεις νέοι κορωνοϊοί έχουν αναδυθεί και διασπαρεί στ’ ανθρώπινο είδος.
Ακόμη, διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε και καλά κάνουμε, για τις διασωληνώσεις, για τη μετάδοση του ιού, που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, κυρίως μέσω των αναπνευστικών σταγονιδίων, τα οποία παράγονται κατά τη διάρκεια του βήχα, του φταρνίσματος ή της ομιλίας κ.α..
Ακόμη, πληροφορούμαστε για την καλή χρήση της μάσκας, πώς να πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο, για τα εμβόλια κλπ. και κυρίως για τις Μ.Ε.Θ. κ.α.
Βεβαίως η «υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο».
Μ’ ένα λόγο, θα τονίσω ακόμη αυτά που λέει η κ. Αναστασία – Κοτανίδου καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ, επικεφαλής της μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.
«Το ΕΣΥ είναι ο πυλώνας του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα και η καρδιά αυτού του συστήματος είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), οι οποίες καλούνται 24 ώρες το 24ωρο, 7ημέρες την εβδομάδα να αντιμετωπίζουν τα δύσκολα περιστατικά σε μία προσπάθεια να σωθεί η ζωή των ασθενών».
Έτσι λοιπόν οι ΜΕΘ είναι ένας χώρος που ο ασθενής μπαίνει εκεί μέσα για να σωθεί και να βγει υγιής, να χαρεί τη ζωή του και να προσφέρει πολλά στην κοινωνία μας.
Όλοι μας λοιπόν ας προσέχουμε! Για ν’ αποφύγουμε τον κορωνοϊό και να νικήσουμε την πανδημία! Αυτή είναι η ευχή όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more