Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Ολοκληρώθηκε η Διαβούλευση για τον εκλογικό νόμο στην Αυτοδιοίκηση

 


Στις 18 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η Διαβούλευση επί του Αρχικού Σχεδίου Νόμου "ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
ΑΡΧΩΝ"

Γράφει ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου

Το νομοσχέδιο αυτό δεν αναφέρεται σε θέματα Χωροταξίας αλλά προσωπικά θέλησα να καταγραφή η θέση και η επιθυμία της τοπικής μας κοινωνίας για την ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ.
Σας επισυνάπτω λοιπόν την εισαγωγή της τοποθέτησής μου, στην διαβούλευση, ενώ στην συνέχεια καταγράφω την ΕΠΙΣΤΟΛΗ μου που αναγνώσθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε στις 8 Νοεμβρίου 2019 και την οποία δεν σας την κοινοποιώ εδώ παρά μόνο την εισαγωγή της, για λόγους συντομίας αφού έχει γίνει ήδη γνωστή και αναφέρεται σε όλα αυτά τα επιχειρήματα που στηρίζουν την ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ !
Αγαπητοί μου Κύριοι
Υπουργέ,
Αναπληρωτή Υπουργέ
Θέλω να δηλώσω ότι σε γενικές γραμμές το σχέδιο νόμου που έχετε καταθέσει κινείται στην σωστή κατεύθυνση και ίσως να χρειάζονται κάποιες μικροαλλαγές – βελτιώσεις (οι οποίες ήδη συζητούνται με την κατάθεση προτάσεων και απόψεων από πολίτες, φορείς, τοπική αυτοδιοικηση κ.α.μέσα από την διαβούλευση αυτή) χωρίς φυσικά ν΄ αλλάζουν την αρχική φιλοσοφία του νομοσχεδίου αυτού.
Εγώ θα ήθελα να σταθώ σ΄ ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο βέβαια με το παρόν νομοσχέδιο δεν συζητείται, αλλά είναι ένα πολύ σοβαρό, θέμα ζωτικό θα έλεγα για την ύπαρξη και την ποιότητα των πολιτών ορισμένων περιοχών και δεν είναι άλλο από το χωροταξικό.
Είμαι ενεργός πολίτης και με τις τελευταίες εκλογές πλέον και εκλεγμένος κοινοτικός σύμβουλος στην Κοινότητα Κρύας Βρύσης Πέλλας, μιας πόλης 7.000 κατοίκων η οποία και όμως με το σχέδιο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ αφανίστηκε η ταυτότητά της, θα τολμήσω να πω και με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της τότε ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ.
Τέτοιες παρόμοιες περιπτώσεις ίσως να υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας, αλλά σε τόσο μεγάλο βαθμό αδικίας πιστεύω ότι είμαστε η μοναδική περίπτωση.
Η νέα τοπική αρχή της Κοινότητας μας, της οποίας έχω την τιμή να είμαι μέλος, με την ανάληψη των καθηκόντων μας έθεσε ως μοναδικό της στόχο για την θητεία μας, θα έλεγα, την ανάδειξη, διεκδίκηση και εν τέλει την δικαίωση του αιτήματος μας να ΕΠΑΝΙΔΡΥΘΕΙ ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ στην Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ, για την αποκατάσταση μιας καταφανέστατης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ αδικίας !
Παρακάτω σας καταγράφω την επιστολή μου που αναγνώσθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2019 στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κοινότητά μας, με θέμα ΄΄ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ΄΄ και περιλαμβάνει όλα εκείνα τα επιχειρήματα που ζητούμε την επανίδρυση του ΔΗΜΟΥ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ.
Να σημειώσω εδώ ότι έχει δημιουργηθεί ήδη ένας πληρέστατος φάκελος, με όλα εκείνα τα στοιχεία της πρότασής μας για ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ και το επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδοθεί στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και στους αρμόδιους ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ !
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ 8/11/2019
ΠΡΟΣ
ΥΠ.Ε.Σ.Δ.Α.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κρύας Βρύσης, με ομόφωνη απόφασή του, ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης εκδήλωσης στις 8 / 11/ 2019 με τίτλο ΄΄ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ΄΄. Το παρόν και το μέλλον του τόπου μας΄΄ με θέματα προς συζήτηση α) την επανίδρυση Δήμου με έδρα την Κρύα Βρύση, β) Επαναφορά Υπηρεσιών, γ) Επαναφορά Τράπεζας, δ) Επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος. .......................................
Ο αγώνας όπως καταλαβαίνετε είναι πολυμέτωπος και διαρκής και η δικαίωση είμαι πεπισμένος ότι δεν θ΄΄ αργήσει να έρθει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more