Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με τους περιορισμούς που ισχύουν στην Πέλλα από σήμερα


Εκδόθηκε το ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο από σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εντάσσεται στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου με αποτέλεσμα να ισχύουν νέοι περιορισμοί. Την ανακοίνωση έκανε εχθές το βράδυ ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Το βασικό σημείο που διαφοροποιεί την  κατάσταση είναι το κλείσιμο του λιανεμπορίου στην Πέλλα. Ο εμπορικός σύλλογος Έδεσσας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 


Γενικότερα και με βάση το ΦΕΚ, από σήμερα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00μ.μ. ως τις 05:00π.μ

-Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου

-Λειτουργεία σχολείων με τηλεκπαίδευση

-Τέλεση λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό κάθε δήμου, με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και με όριο τους 20 πιστούς. Παράλληλα, επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

-Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με τα μέτρα που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

-Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής συνεχίζουν να λειτουργούν όπως σήμερα.

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

Σύμφωνα με όσα ορίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε σχετική δημοσίευση, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Αυτές είναι οι εξής:

-Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης. -Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.

-Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.

-Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

-Μετακίνηση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων και πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

-Εφάπαξ μετάβαση φοιτητή ή σπουδαστή από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην Περιφερειακή Ενότητα όπου εδρεύει η Σχολή του, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

-Εφάπαξ μετάβαση μαθητή ή εξεταζόμενου από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων.

-Μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ακόμα ενός προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην Περιφερειακή Ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή, που ο φοιτητής/η φοιτήτρια σπουδάζει και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής ύστερα από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός 72 ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό και απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more