Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Σε απόγνωση ο κλάδος των εκπαιδευτών οδήγησης



Κοινοβουλευτική αναφορά​ σε σχέση με την στήριξη των σχολών οδηγών της Χαλκιδικής κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδήγησης Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Νομού Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των σχολών οδηγών, οι οποίες με κρατική εντολή παραμένουν κλειστές εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Εάν δεν ληφθούν άμεσα, πραγματικά και γενναία μέτρα ενίσχυσης, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ορατό τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνία του Νομού Χαλκιδικής. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να ανακοινώσει άμεσα μέτρα στήριξης για τις σχολές οδηγών, για να μην οδηγηθούμε σε κατάρρευση του συγκεκριμένου κλάδου. 


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς : 


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 


ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών 


Θέμα : Σε απόγνωση ο κλάδος των εκπαιδευτών οδήγησης του Νομού Χαλκιδικής 


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την με αριθμό πρωτοκόλλου 1/2021 επιστολή του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδήγησης Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Νομού Χαλκιδικής, με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη για άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των σχολών οδηγών, οι οποίες με κρατική εντολή παραμένουν κλειστές εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, εάν δεν ληφθούν άμεσα, πραγματικά και γενναία μέτρα ενίσχυσης, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ορατό τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνία του Νομού Χαλκιδικής. 


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας, σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο, στην κατεύθυνση της άμεσης λήψης επαρκών μέτρων στήριξης για την επιβίωση των σχολών οδηγών του Νομού Χαλκιδικής. 


Αθήνα, 26 Μαρτίου 2021


Η αναφέρουσα βουλευτής 

Κυριακή Μάλαμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more