Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Στην επόμενη συνεδρίαση θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με την Τουριστική Α.Ε. στην Έδεσσα



ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ  ΣΙΣΚΟΥ

Μετά από γραπτή αίτηση των 17 συμβούλων της αντιπολίτευσης, πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την πορεία της εκκαθάρισης της ΄΄ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΕ΄΄ και αναλόγως τη  λήψη αναγκαίων αποφάσεων.

Έγγραφο των εκκαθαριστών προς το δημοτικό συμβούλιο με ημερομηνία 2 Μαρτίου, ενημερώνει τα σχετικά περί αναβολής της συζήτησης και ζητάει ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Μετά την ερώτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου εάν θέλουν να συνεχιστεί η συνεδρίαση, λόγω του εγγράφου, πήρε το λόγο ο κ. Ρυσάφης.

κ. ΡΥΣΑΦΗΣ :  Δήλωσε, πως λυπάται που δεν συγκάλεσε ο κ. Γιάννου  δημοτικό συμβούλιο για την ΄΄ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ΄΄ νωρίτερα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες. Υπήρχε μια προσπάθεια αποφυγής του θέματος, αλλά  έστω και με αυτή την αναβολή κάποια στιγμή θα έλθουν οι εκκαθαριστές.  Παράλληλα με τα έγγραφα που απαιτούνται τίθενται και ερωτήματα, όπως : ποιος διόρισε τους εκκαθαριστές και με ποιον τρόπο παράλληλα  λειτουργούσε η επιχείρηση. Το σημαντικότερο από όλα τα ερωτήματα είναι εάν έχει ζημιωθεί ο δήμος μ αυτή την κατάσταση.

κ. ΓΙΑΝΝΟΥ : Ποτέ δεν ήταν αντίθετος μ αυτή τη συζήτηση, αλλά με τη συμμετοχή των εκκαθαριστών. Το σημαντικό είναι να δοθεί το στίγμα πως ο δήμος εάν ζημιώνεται ή όχι     μ αυτή την κατάσταση. Ο δήμος έχει αναλάβει το δικό του κομμάτι, από εκεί και πέρα είναι του εκκαθαριστή.

κ. ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗΣ : Δήλωσε, πως η εκκαθάριση αφορά όλη την κοινωνία της Έδεσσας και η αναβολή, εφ΄ όσον ζητήθηκε από τους εκκαθαριστές,  καλό είναι να τηρηθεί  και να αναβληθεί το θέμα μερικές ακόμα ημέρες.

κ. ΤΣΙΤΣΑΓΚΑΣ : Δέχτηκε την αναβολή και στη συνέχεια  έθεσε ερωτήματα με την άδεια του προέδρου.                                                                                                                                                 α) Σχετικά με την ιχνηλάτηση  του COVID-19  στο δήμο.                                                                   Β) Την ανεπάρκεια νερού από μόνο δύο κρουνούς για τα ραντίσματα των 700 αγροτών της Άρνισσας και γ) τις φωτιές που εσκεμμένα κάποιοι  προκαλούν για προσωπικό όφελος, σε βάρος όμως της φυσικής ομορφιάς της περιοχής- εφ’ όσον έχει χαρακτηριστεί προστατευμένη- με τα πολλά είδη των πτηνών που βρίσκουν καταφύγιο στην περιοχή.


ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Στην Έδεσσα δεν νοσηλεύεται διασωληνωμένος κανένας με COVID-19 και όπου ανιχνεύονται μολύνσεις αναλαμβάνει την ιχνηλάτηση ο  Ε.Ο.Δ.Υ

Τα γεμιστήρια στην Άρνισσα λειτουργούν κανονικά, πρέπει να τοποθετηθεί χρονοδιακόπτης και εάν χρειαστεί άλλα δύο υδροστόμια.

Ο κ. Γιάννου απάντησε σχετικά με τις φωτιές, ότι  προγραμματίζεται και υπάρχει χρηματοδότηση για την αποψίλωση των δένδρων από τη λίμνη και  μετά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις  θα ακολουθήσουν μηνύσεις.

Τελικά εγκρίθηκε η αναβολή της συζήτησης, σχετικά με την ΄΄ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε΄΄, με ψηφοφορία  και με χρονικό ορίζοντα μέχρι τα τέλη Μαρτίου.                                                     ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more