Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

«Πράξεις για την Μακεδονία»: Να ζητήσει ο Περιφερειάρχης να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο για τα Λουτρά


 


Να παρέμβει προσωπικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και να ζητήσει την απόσυρση της πρότασης νόμου του Υπουργείου Τουρισμού το οποίο έχει προκαλέσει την αντίδραση σύσσωμης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, καλεί τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα η περιφερειακή παράταξη «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη Μακεδονία».

 

Σημειώνεται, ότι με ανακοινώσεις τους έχουν ζητήσει την απόσυρση της πρότασης νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, και ιδιαίτερα των άρθρων «7 με 14» δεκάδες δήμοι, ο Σύνδεσμός Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, κοινωνικοί φορείς, όπως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, κ.α.

 

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται μερικές από τις πιο σημαντικές και αναπτυγμένες ιαματικές πηγές, Λουτρακίου Αριδαίας (Πόζαρ), Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου του δήμου Σιντικής κ.α.

 

Η σύσταση της Ι.Π.Ε. Α.Ε., η οποία προωθείται με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο,  προβλέπει την παραχωρήσει όλων των ιαματικών πηγών, πλήττει άμεσα και πολυεπίπεδα τα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα ακυρώνει τον αναπτυξιακό ρόλο της και διαψεύδει τις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών.

 

Επίσης, με την κρατικομονοπωλιακή διαχείριση, που εισηγείται το Υπουργείο, ακυρώνεται στην πράξη ο ρόλος των Αναπτυξιακών Οργανισμών των Περιφερειών ή των Δήμων, καθώς για ζητήματα του αναπτυξιακού σχεδιασμού και της υλοποίησης των μεγάλων έργων, (ενεργειακών, χωροταξικών και παραγωγικών), δεν θα απαιτείται απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των βασικών διαδικασιών που ισχύουν για το Π.Δ.Ε. και το Ε.Σ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more