Την αναλυτική παρουσίαση της καμπάνιας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων από τον τόπο κατοικίας τους στη Βουλή προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίον κατηγόρησε για εχθρότητα κατά του αποδήμου ελληνισμού. Το ζήτημα ήρθε στην Ολομέλεια της Βουλής έπειτα από επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη η οποία στην πρωτολογία της μίλησε για σκοτεινές μεθοδεύσεις όσον αφορά στη διαγωνιστική διαδικασία: "Εγκαθιδρύετε καθεστωτικό μοντέλο στρατολόγησης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσω δημοσίου χρήματος. Σας καλώ να προχωρήσετε άμεσα στη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, η οποία θα εγκρίνει το έργο. Διαφορετικά θα έχετε κάνει μια ακόμα δουλίτσα" είπε η κα Τζάκρη.

Απαντώντας ο Υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε την κα Τζάκρη για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει το άρθρο που όριζε τη διαδικασία: "Το έχετε ψηφίσει , κι έρχεστε και μου λέτε ότι αυτό που καθορίζει ο νόμος εγώ δεν θα το εφαρμόσω Ξέρω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεστε από τα νομικά. Είστε κάτι άλλο" είπε ο κ. Βορίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι ενώ θα μπορούσε να γίνει απευθείας ανάθεση  υπήρξε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, συγκροτήθηκε επιτροπή μόνο από υπηρεσιακούς παράγοντες και εν τέλει το έργο ανατέθηκε σε αυτόν που  έδωσε την καλύτερη προσφορά.

"Θέλατε να το δώσουμε κάπου αλλού; Δόθηκε το έργο στον μειοδότη κι εσείς θέλετε διακομματική επιτροπή. Είστε με τα καλά σας; Τι έχετε πάθει; Τι σας συμβαίνει; Δεν έχετε τι να πείτε και λέτε αυτά τα πράγματα; Το να το λέτε σε μένα επειδή εγώ έχω συνηθίσει να ακούω ό,τι να ναι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει πολλά. Αλλά μπλέκετε υπαλλήλους; Μέμφεσθε υπαλλήλους;  Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί κάποιος να στενοχωρηθεί επειδή ακούει ότι κάνει σκάνδαλο εφαρμόζοντας τον νόμο και να ζητήσει προστασία από τη δικαιοσύνη;" κατέληξε στην πρωτολογία του ο υπουργός.