Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Η σημασία της επίσκεψης του ΥΠΑΑΤ Σ. Λιβάνιου στην Πέλλα


Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 


Το αποτύπωμα που άφησε η επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Πέλλα, τις προηγούμενες μέρες, ήταν θετικό. Ο Σπήλιος Λιβανός ο οποίος μετρά ούτε καν τρεις μήνες στην καρέκλα του Υπουργού, έδειξε ότι εκτιμά  και  σέβεται την πρωταγωνιστική θέση της Πέλλας στον χάρτη της αγροτικής ανάπτυξης. 


Στις συσκέψεις που συμμετείχε, άκουσε με προσοχή τους αυτοδιοικητικούς αλλά και τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων, απάντησε εκεί που έπρεπε, ζήτησε διευκρινίσεις για άλλα θέματα και όπως δήποτε έδειξε διάθεση να επιλύσει ζήτημα και όχι να χαρακτηριστεί ώς ένας Υπουργός διεκπεραιωτικού χαρακτήρα...

Αυτό που μπορεί να μείνει χαραγμένο στην μνήμη όλων από την φυσική παρουσία του Υπουργού, δεν είναι τα 8,5 εκ ευρώ που θα δοθούν στους ροδακινοπαραγωγούς, ούτε τα 100 στρέμματα στην Αλμωπία που ο κος Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να μεταβιβαστούν στην Π.Ε. Πέλλας ώστε να δημιουργηθεί ένας πρότυπος εκθεσιακός αγροτικός χώρος με τις καλλιέργειες της Πέλλας στην περιοχή. 

Το σημαντικό όλων είναι η πρόθεση του να λειτουργήσει την πράξη την ονομασία προέλευσης η οποία δεν έχει τοπικιστικά χαρακτηριστικά, αλλά ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία και ενιαίο: Την Πέλλα. Αυτή θα πρέπει να είναι η σφραγίδα μας είτε μιλάμε για το κεράσι, ειτε για το ροδάκινο, είτε για όλα τα άλλα πολλά αγροτικά προϊόντα που διαθέτουμε.

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων των αυτοδιοικητικών και των άλλων φορέων ώστε επιτέλους να αποτελέσουμε μια ισχυρή γροθιά που θα μοιάζει ανίκητη στον αδυσώπητο χαρακτήρα των αγορών. Οι Δήμαρχοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος.

Σε αυτό το παζλ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την παρουσία των αγροτών, που και αυτοί φέρουν τις ευθύνες τους για την σημερινή μίζερη εικόνα που υπάρχει στην Πέλλα. Αυτό που μένει να δούμε είναι η πράξη και το πόσο τα λόγια θα γίνουν έργα.

Όλα τα άλλα ζητήματα μπορούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να ξεπεραστούν και στο ζήτημα της άρδευσης και στο θέμα των παράνομων στεκιών που λυμαίνονται τον κόπο και τον ιδρωτα των αγροτών αγοράζοντας μπιτ παρά, εκμεταλλευόμενα τα μαύρο και ζεστό χρήμα.

Από το 1974 έως σήμερα έχουν περάσει δεκάδες υπουργοί αγροτικής ανάπτυξης. Μια ζωή στην περιοχή μας έφταιγε η εκάστοτε πολιτεία χωρίς να επέλθει ποτέ ένας αντικειμενικός και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός που θα λύσει αρκετά ζητήματα. Θα πρέπει λοιπόν όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να κάνουμε ένα βήμα εμπρός!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more