Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ερευνάται η καταγγελία για εξαγωγή νοθευμένης φέτας στο εξωτερικό

 



FETA BARELI

• Στην πραγματοποίηση ενδελεχούς έρευνας σε ελληνική εταιρία που εξάγει φέτα στο εξωτερικό προέβησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «πρώτιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η διασφάλιση της ποιότητας των κορυφαίων προϊόντων μας ΠΟΠ/ΠΓΕ.
Προϊόντα τα οποία διαφημίζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, στηρίζουν την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και διασφαλίζουν υψηλές τιμές για τους παραγωγούς μας.
Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΦΕΤ, διεξάγουν συνεχείς ελέγχους, ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα, η τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής των προϊόντων καθώς και οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία…».

Η Διεπαγγελματική Φέτα
Ας σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διάθεση νοθευμένης φέτας στη Γερμανία από ελληνική εταιρία. Για το θέμα τοποθετήθηκε και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας (ΔΟΦ) η οποία θα προχωρήσει στη διεξοδική διερεύνηση του συμβάντος, καθώς σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, αποφασίστηκε η σύσταση 3μελούς επιτροπής για το θέμα αυτό.
Ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωση Φέτας Ιωάννης Βιτάλης δήλωσε σχετικά: «Επιδίωξή μας είναι η διασφάλιση του καταναλωτή και η προστασία του εθνικού μας προϊόντος στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και κυρίως η βιωσιμότητα των υγιών ελληνικών κτηνοτροφικών και τυροκομικών μονάδων που παλεύουν να επιβιώσουν σε έναν δυσμενή αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο ρόλος μας είναι και θα είναι πάντοτε άμεσος στην αντιμετώπιση των νοθευμένων προϊόντων και σύννομος με τους κανόνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more