Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ)

 



 

            Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τεχνικών Κλάδων Εργαζομένων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ), αποτελούμενη από τους Λ. Καράμπαρμπα, Θ. Αλατερά και Φ. Δημόπουλο. Στη συνάντηση εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχαν ακόμη ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος του Τμήματος για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά της ΚΕ και η Νίκη Χρονοπούλου, μέλος της ΤΕ Δημοσίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

            Η αντιπροσωπεία της  ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τονίζοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω της μη αντικατάστασης των  συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα οι εργασίες να ανατίθενται για να εκτελεστούν σε Ιδιωτικό Φορέα, κάτι που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με σημαντικό κόστος, αλλά δημιουργεί και άλλα προβλήματα, όπως το χαμηλής ποιότητας αποδιδόμενο έργο, σημειώνοντας ότι σε “περιόδους εντάσεων και γενικότερης αστάθειας” είναι καθοριστικής σημασίας η παρουσία του Πολιτικού Προσωπικού στο Υπ. Εθνικής Άμυνας.

            Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μετέφεραν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το αίτημά τους για ένταξη των Τεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, με συνταξιοδοτικό φορέα τέως Δημοσίου, στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, καθώς ασκούν ανθυγιεινές εργασίες, αλλά δεν έχει προβλεφθεί για αυτούς να ισχύσει ο κανονισμός των ΒΑΕ, όπως συμβαίνει με τους Τακτικούς Δημόσιους Υπαλλήλους, αλλά και με άλλους υπαλλήλους εντός του κλάδου τους. Μετέφεραν, επίσης, τα αιτήματά τους για τη χορήγηση Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, Μέσων Ατομικής Προστασίας για την προστασία από τους εργασιακούς κινδύνους, καθώς και για την Προσαύξηση της Κανονικής Άδειας, με την καθιέρωση οργανωτικού μέτρου κατά τα πρότυπα των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών.

            Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους, ασκώντας πίεση με ερωτήσεις στη Βουλή και την Ευρωβουλή, αλλά κυρίως με την πάλη του για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη και σύγχρονα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more