Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Γυμνάσια - Λύκεια θα είναι τα πρώτα που θ’ ανοίξουν

 !


AITHOYSA THRANIA

Άλλη μία εβδομάδα τηλεκπαίδευσης είναι αυτή που ξεκινάει για τα σχολεία όλων των βαθμίδων, με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να αγωνιούν για το πότε θα ανοίξουν ξανά κανονικά και πάλι οι μονάδες.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, προτεραιότητα δίνεται στην επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων, ενώ έπονται τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας. «Όταν μας δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην δια ζώσης εκπαίδευση. Γυμνάσια και Λύκεια έμειναν περισσότερο χρόνο κλειστά. Γι’ αυτό και για άλλους λόγους βρίσκονται στην προτεραιότητα του υπουργείου», δήλωσε στο MEGA. Η κ. Μακρή υποστήριξε ακόμα ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν «στην ώρα τους, μέσα στον Ιούνιο, όπως έγιναν και πέρυσι», δίχως ωστόσο να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία. Άνοιγμα με self – test Σύμφωνα με την Υφυπουργό, αν αποφασιστεί από τους ειδικούς η επαναλειτουργία των σχολείων στις 5 Απριλίου, δηλαδή σε μία εβδομάδα από σήμερα, αυτό θα γίνει με self – test. Όπως είπε, υπάρχει σχέδιο να γίνεται τεστ σε καθηγητές και μαθητές κάθε Δευτέρα. «Επιθυμία μας να γυρίσουν με ασφάλεια στην τάξη τους παιδιά και εκπαιδευτικοί. Αν κάποιος βρίσκεται θετικός στον ιό, ενδεχομένως να πραγματοποιεί επαναληπτικό τεστ σε δημόσια δομή υγείας», σημείωσε με έμφαση. Η κ. Μακρή υπογράμμισε πως «το υπουργείο ζήτησε και πέτυχε να γίνει κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αλλά και των παιδιών και του βοηθητικού προσωπικού σε αυτά». Μάλιστα, είπε ότι υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, ώστε οι αδιάθετες δόσεις εμβολίων να αξιοποιούνται τόσο σε εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων όσο και σε εν γένει εκπαιδευτικούς. Το voucher των 200 ευρώ Αναφορικά με το voucher των 200 ευρώ για τους μαθητές, η Ζέττα Μακρή τόνισε πως «το ότι θέλουμε όλος ο μαθητικός πληθυσμός να αποκτήσει τεχνολογικό εξοπλισμό, δεν σημαίνει ότι η τηλεκπαίδευση θα μείνει. Αλλά αλίμονο αν ψηφιακά δεν βοηθήσουμε αυτό το κεκτημένο που αποκτήθηκε λόγω πανδημίας, να βελτιωθεί και να παραμείνει ως ένα όπλο». Σχετικά δε με τα κριτήρια του voucher, υποστήριξε ότι δεν έγινε αδικία.

«Προτιμήθηκαν οι περισσότερο αδύνατοι οικονομικά, και αφού υπάρξει περιθώριο θα επεκταθεί και σε άλλους, οι οποίοι χωρίς να είναι τόσο αδύναμοι, έχουν εξίσου μεγάλη ανάγκη», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more