Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Πρόεδρος Ελεύθερης πατρίδας "'Να τελειώνουμε με τα λύματα της πολιτικής. Είναι η ώρα των καθαρών λύσεων''



                                                  

                         Νικόλαος Βασιλειάδης νομικός επίκουρος καθηγητής στο  πανεπιστήμιο Μακεδονία

                               Πρόεδρος της Διοικ. Επιτροπής της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ    

                                          

  Τι είναι για σας η Ελεύθερη πατρίδα και ποια τα χαρακτηριστικά των συνεργατών σας;


Η Ελεύθερη Πατρίδα είναι ένα κίνημα που γεννήθηκε μέσα από την κοινωνία από ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Άνθρωποι όλοι αυτοδημιούργητοι, με σταδιοδρομία στους χώρους

που δραστηριοποιούνται ή δραστηριοποιήθηκαν. Κανένας από εμάς δεν είναι ανεπάγγελτος επαγγελματίας της πολιτικής, γόνος πολιτικής οικογένειας, κομματικοδίαιτος ή κρατικοδίαιτος Γκρούεζας (Παπαγιαννόπουλος στην ταινία ‘’Υπάρχει και φιλότιμο’’ με τον μόνο υπουργό που παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας, τον …Μαυρογιαλούρο). Εμάς δεν μας κρατάνε από πουθενά, δεν έχουμε σκελετούς στα ντουλάπια μας, δε χρωστάμε σε κανέναν και δεν εξαρτόμαστε από πουθενά.    

Γιατί επιλέξατε αυτήν την ονομασία στο κίνημα σας και όχι κάποια άλλη;

Το όνομα έχει προφανές σημειολογικό περιεχόμενο. Η Πατρίδα μας δεν είναι Ελεύθερη, οι πολιτικές ‘’ελίτ’’ των τελευταίων ιδιαίτερα δεκαετιών υπηρετούν ξένα συμφέροντα και όχι τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα. Απορρίπτοντας το αρχηγοκεντρικό μοντέλο, με συνοδική λειτουργία, αγωνιζόμαστε για του ‘’Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία’’, γιατί, δυστυχώς, 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, η Ελλάδα αφελληνίζεται και αποορθοδοξοποιείται. 



Για το δημοσίευμα στην εφημερίδα ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 07.02.2021)

Τι έχετε να πείτε;

Μας περιποιεί ‘’τιμή’’ που ένας έγκριτος δημοσιογράφος της κυριακάτικης εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία ασχολήθηκε με την ταπεινότητά μας, προφανώς γιατί διαγιγνώσκει κάτι στη φυσιογνωμία του κινήματός μας. Η ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ και η επισήμανση - αποστροφή πως το Μαξίμου παρακολουθεί και κάνει αμυντικές κινήσεις είναι πολύ χαρακτηριστική και ήδη καταληπτή. Ξαφνικά, η σελίδα μας περιορίστηκε, οι προσωπικοί μας λογαριασμοί χακάρονται και άλλα τινα. Φαίνεται πως η δ(ει)μοκρατία φοβάται την Αριστοδημοκρατία, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να τους στείλει να εργαστούν για πρώτη φορά στη ζωή τους.


Υπάρχουν πολλοί που έντεχνα διαστρεβλώνουν την έννοια του πατριωτισμού και την ταυτίζουν με αυτή του εθνικισμού του ρατσισμού κτλ. Εάν σας απαγόρευαν να καταθέσετε στεφάνι πχ στο μνημείο του Άουσβιτς τι θα κάνατε;

Πραγματικά, υπήρχαν στο παρελθόν και ακόμη υπάρχουν μορφώματα που στο όνομα δήθεν του πατριωτισμού ενοχοποίησαν τον πατριωτισμό, λειτουργώντας ως γρανάζι του συστήματος. Επίσης, μην γνωρίζοντας το εννοιολογικό και ιδεολογικό περιεχόμενο κάποιων όρων, καθώς είναι υμνητές ολοκληρωτικών καθεστώτων, εκφράζουν απαρέσκεια ακόμη και στα αυτονόητα για έναν γνήσιο πατριώτη. Ο Έλληνας δεν ήταν ποτέ ρατσιστής, η λέξη ‘’φιλοξενία’’ είναι ελληνική και ο μόνος ρατσισμός είναι σε βάρος των Ελλήνων. Η φιλοπατρία δε έχει γίνει κολάσιμη στη δ(ει)μοκρατία της αριστερολαγνείας (πραγματικού φασισμού).


Ως καθηγητής πανεπιστημίου ποια η άποψη σας για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια;

Το άσυλο στα πανεπιστήμια αποτελεί μία παγκόσμια πρωτοτυπία, δεν υπάρχει πουθενά. Σαν έννοια υποτίθεται πως υπάρχει για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Στην πράξη όμως κατέληξε να λειτουργεί υπέρ της ανεξέλεγκτης ανομίας. Εγώ ο ίδιος, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, υπέστημεν τη βία από άτομα που ήταν κυρίως ή αποκλειστικά εξωπανεπιστημιακά. Δυστυχώς, το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, ουδέποτε εφαρμόστηκε από αδυναμία ανάληψης ευθυνών, με αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε. Πηγαίνετε το βράδυ μία βόλτα στο ΑΠΘ, δε νομίζω ότι θα το αποτολμήσετε και αν ναι, η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας σε βάρος σας έχει λίαν αυξημένες πιθανότητες, αν όχι βεβαιότητα. Επιτέλους, να τελειώνουμε με το φόβο και να κάνουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας. Η ελευθερία της έκφρασης είναι απαραβίαστη και πρέπει να προστατεύεται με κάθε τίμημα απέναντι στους πραγματικούς φασίστες της εποχής μας.  


Ως νομικός πως βλέπετε τα νέα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να καταπολεμήσει την πανδημία αλλά τι γνώμη έχετε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Πέραν από τους κομματικούς σανοφάγους και τους παθητικούς δέκτες της προπαγάνδας των καλοταϊσμένων με εκατομμύρια ευρώ συστημικών ΜΜΕ, η αλήθεια, που αποτυπώνεται στην ολοένα διογκούμενη αγανάκτηση του κόσμου, είναι πως τα ‘’έξυπνα’’ μέτρα έχουν αποτύχει παταγωδώς. Έχουμε τον πιο σκληρό και παρατεταμένο εγκλεισμό στον κόσμο, τα θετικά δείγματα και όχι κρούσματα (που αυξάνουν όταν αυξάνουν τα τεστ, ενώ πρόκειται για θετικά δείγματα που μπορεί να αφορούν και άλλους ιούς) δε μειώνονται και αυτοί συνεχίζουν με απαγόρευση κυκλοφορίας, πρόστιμα, sms,  διπλή μάσκα – μην αγκαλιάζεστε, μη γελάτε! Τα λύματα που μας λένε ότι δε θα κάνουμε Πάσχα!!! δείχνουν και κάτι άλλο: ραγδαία αύξηση χρήσης σκληρών ναρκωτικών και αντικαταθλιπτικών!  Τετραγωνίσαμε τον κύκλο! 1.200 κλίνες ΜΕΘ μας είπαν πως έχουμε, με 600 το σύστημα στα όριά του, με 400 πάλι στα όριά του! Και βέβαια έρχεται οικονομικός Αρμαγεδών. Οι μισές επιχειρήσεις δε θα ανοίξουν ή δε θα μπορέσουν να επιβιώσουν και στρατιές ανέργων θα δημιουργηθούν. Φαίνεται πως ο κορονωϊός διάβασε την έκθεση Πισσαρίδη (να κλείσει το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων), που ο πρωθυπουργός τη θεωρεί ως την ιδανική λύση στην οικονομία.

Όσον αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού εμφανώς αντίκειται σε βασικά ατομικά δικαιώματα και στην προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου να ορίζει τη ζωή του. Η εμμονή του κ. Μητσοτάκη σε κάτι που απορρίπτουν όλα τα κράτη στην Ευρώπη και αλλού προκαλεί ερωτηματικά. Να υποσημειώσω ότι πρόκειται και για έναν εμβολιασμό που ακόμη δεν έχει δοκιμαστεί χρονικά όπως τα οι προηγούμενοι εμβολιασμοί και προστατεύει για λίγους μήνες. Αυτό λοιπόν το πιστοποιητικό θα ανανεώνεται κάθε 7-8 μήνες, όση και η διάρκεια προστασίας; Γιατί τόση βιασύνη;     


Τι ισχύει νομικά για το εμβόλιο μπορεί να σε απολύσει ο εργοδότης εάν δεν το κάνεις;

Η απάντηση σε μία δημοκρατική κοινωνία όπου προστατεύονται τα δικαιώματα των πολιτών και των εργαζομένων είναι πρόδηλα αρνητική. Ακόμη και σε ανελεύθερα καθεστώτα πιθανόν να μην επιτρεπόταν αυτό. Οπότε καταλαβαίνετε για τι μιλάμε. 


Πώς βλέπετε τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη;

Αυτά τα γεγονότα βίας μια χαρά εξυπηρετούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς συσπειρώνουν τα κομματικά ακροατήριά τους. Δυστυχώς, απαξιώνεται η Ελληνική Αστυνομία με ευθύνη του πρώην Πασόκου υπουργού και της ηγεσίας της. Σε μία κοινωνία που έχει βαθιά πνευματική και ηθική παρακμή παρεπιδημεί η βία. Να σημειώσω δε πως στο ελλαδικό κράτος του 2021 οι λαθροεισβολείς, οι αναρχοαριστεροί κλπ. μπορούν να διαδηλώνουν, καταστρέφουν ανενόχλητοι, χωρίς να τηρούν τα μέσα προστασίας, ενώ απαγορεύονται οι εθνικές παρελάσεις, οι εκδηλώσεις πατριωτών, η προσέλευση στις εκκλησίες. Αυτό είναι έργο των ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ, που χεράκι χεράκι είναι υπέρ της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, της πολτοποίησης των εθνών, της παγκοσμιοποίησης, των γάμων και τεκονοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, από την ‘’τήρηση’’ της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών και της συμφωνίας των Πρεσπών του Αιγαίου που ετοιμάζουν, όπου ‘’το Καστελόριζο κείται μακράν’’.   


Αναφορικά  με το σύμφωνο συμβίωσης και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια  τι έχετε να πείτε;

Στο ελλαδικό κράτος όπου στο νηπιαγωγείο διδάσκονται τα 5χρονα παιδιά ότι υπάρχουν οικογένειες με μπαμπά και μαμά, δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες και τα 12χρονα ότι ο 25χρονος Σάκης έχει δεσμό με 15χρονη (ανήλικη) μαθήτρια, φαίνεται ότι οι παρά φύσει συμπεριφορές είναι κοινωνικά αποδεκτές και επιδοκιμαστέες. Κατά τα άλλα, πέσαμε από τα σύννεφα από τη Λιγναδιάδα. Δυστυχώς συμβαίνει αυτό που πριν μερικά χρόνια δήλωσε ο αείμνηστος Δάσκαλος Σαράντος Καργάκος: «Ζούμε την εκπουτ….ση και εκπούσ….ση του Έθνους μας».


Στον πολιτικό χώρο τώρα πιστεύετε ότι μπορεί σύντομα να δούμε οικουμενική;

Ακούγεται και διακινείται ως σενάριο, με τις ευλογίες μάλιστα και της κας  Μέρκελ. Άλλωστε, ο κος Μητσοτάκης το δήλωσε ευθαρσώς (κυκλοφορεί και το σχετικό βίντεο προς επίρρωση) ότι με την αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) και το ΚΙΝΑΛ ( ΠΑΣΟΚ με άλλο ΑΦΜ) συμφωνούν σε όλα τα βασικά ζητήματα.


Εσείς σε περίπτωση που εκλεγείτε θα συμμετείχατε σε αυτήν ;

Προφανώς και όχι. Πρέπει να γίνει καταληπτό πως η λύση δεν είναι τα φθαρμένα υλικά που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Χρειάζεται γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Αυτό μπορεί να γίνει με γνήσιες, καθαρές, πατριωτικές δυνάμεις, χωρίς βεβαρημένο παρελθόν, πραγματικά αντισυστημικές, που δε θα πουλάνε κηραλοιφές ή θα εμφανίζονται ως ένα συνοθύλευμα ετερόκλητων προσώπων που μοιάζει περισσότερο με επιθεώρηση ή τσίρκο και όχι με πολιτική πρόταση. Επιτέλους, να τελειώνουμε με τα πάσης φύσεως λύματα της πολιτικής.


Θεωρείται πως υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση;

Πείτε μου σε ποιο κράτος του κόσμου θα υπήρχε αντιπολίτευση – που κυβέρνησε κιόλας - που θα υποστήριζε τον αρχιδολοφόνο Κουφοντίνα και θα μισούσε ότι είναι εθνικό – πατριωτικό – χριστιανικό (εδώ από κοντά και η σημερινή κυβέρνηση). Ας είναι καλά η κυβέρνηση που την κρατά στη ζωή. Κράτα με να σε κρατώ, γιατί αλλιώς πέφτουμε και οι δυο.  


Και μια τελευταία ερώτηση πώς βλέπετε τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία;

Εν μέσω του πιο σκληρού εγκλεισμού, προκλήσεων της Τουρκίας συνεχίζουμε τις διερευνητικές και τις αναβαθμίζουμε κιόλας. Να συζητήσουμε τι; Διεκδικούμε εμείς κάτι από την Τουρκία (όπως θα έπρεπε) και δεν το ξέρω; Επεκτείναμε, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τα χωρικά μας ύδατα; Είναι καιρός πια να ξυπνήσουμε γιατί η Ελλάδα χάνεται, αφελληνίζεται και αποορθοδοξοποιείται από αυτούς που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια και εμείς – δυστυχώς - τους εκλέγουμε. 

Σας ευχαριστώ θερμά

Κι εγώ σας ευχαριστώ

Απο Βίκυ Μπαϊρακτάρη

1 σχόλιο:

  1. Εκπληκτική συνέντευξη με πολλές αλήθειες και ευστοχότατες επισημάνσεις, η οποία θεωρώ ότι πρέπει να διαβαστεί απ' όλους τους Συνέλληνες που αγωνιούν για το μέλλον της πατρίδας μας. Συγχαρητήρια στον Καθηγητή, αλλά και στην κα Μπαϊρακτάρη για την επιλογή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more