Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Προς παράταση οδεύει και η φετινή σχολική χρονιά!

 SXOLEIO LOYKETO

• Μπορεί η διδακτέα ύλη να προχωράει μέσω τηλεκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες που λόγω της πανδημίας δεν λειτουργούν με φυσική παρουσία μαθητών, όμως στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας παραμένει το ενδεχόμενο παράτασης και του φετινού σχολικού έτους για διάστημα λίγων εβδομάδων.

Ωστόσο, έχει φύγει πλέον από το τραπέζι η περικοπή των διακοπών του Πάσχα όπως διαβεβαίωσε η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή.
Όσον αφορά στα φροντιστήρια, που εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς φυσική παρουσία μαθητών, δεν φαίνεται ακόμα... φως στο τούνελ, ενώ οι Πανελλήνιες σχεδιάζεται να γίνουν στην ώρα τους.

Σενάριο παράτασης
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραταθεί και φέτος η σχολική χρονιά όπως εξάλλου είχε γίνει και πέρυσι, ωστόσο το διάστημα της έξτρα λειτουργίας των σχολείων δεν θα είναι μεγάλο. Μιλώντας στο MEGA, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επιβεβαίωσε πως το υπουργείο εξετάζει την παράταση της σχολικής χρονιάς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται», προσθέτοντας πάντως πως θα είναι λιγότερη από ένα μήνα. «Και αν γίνει δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, να ξαναέρθουν στα σχολεία», σημείωσε. Παράλληλα, η κ. Μακρή διαβεβαίωσε ότι δεν εξετάζεται η περικοπή των διακοπών του Πάσχα όπως φοβούνται πολλοί!
Σε ότι αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, ανέφερε τα εξής: «Κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως».

Σχολεία σε αναστολή
Είναι γεγονός, πάντως, ότι ένας μεγάλος αριθμός σχολικών τμημάτων σε όλη τη χώρα χάνει διδακτικές ώρες, λόγω κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που οδηγούν σε αναστολή λειτουργία τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, ολόκληρες σχολικές μονάδες τίθενται σε αναστολή δύο εβδομάδων. Από τον κανόνα δεν εξαιρούνται και τα σχολεία της περιοχής μας.

Τα φροντιστήρια
Δεν είναι όμως μόνο τα σχολεία. Τα φροντιστήρια σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά, δεν λειτουργούν δηλαδή με φυσική παρουσία των μαθητών κι αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα για παιδιά, γονείς και φροντιστές.
Αναφερόμενη στο ζήτημα, η Υφυπουργός είπε πως το γεγονός ότι τα φροντιστήρια είναι κλειστά δεν οφείλεται στο υπουργείο Παιδείας. «Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών», όπως εξήγησε.

Οι Πανελλήνιες
Όλο και πιο σοβαρά απασχολεί τόσο το υπ. Παιδείας όσο και τους φετινούς υποψηφίους το ζήτημα των Πανελλαδικών εξετάσεων και το πώς και πότε θα γίνουν, καθώς μπήκαμε ημερολογιακά στην άνοιξη. Ερωτηθείσα σχετικά, η Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι στόχος είναι οι Πανελλήνιες να γίνουν στην ώρα τους, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι από τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% η εξεταζόμενη ύλη. Απόφαση που δίνει μία μικρή «ανάσα» στους υποψηφίους, οι οποίοι καλούνται να δώσουν εξετάσεις σε μία δύσκολή χρονιά από πολλές απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more