Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ…


 Κατηγορούν για κολοτούμπες τον Δήμαρχο


Εννοείται ότι δεν καταλάβαμε την θέση του κου Μπάτση…

 

Συνεδρίασε στην Τρίτη το απόγευμα το Δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας. Τα αίματα άναψαν όταν ο κος Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την επίσκεψη του στην Αθήνα αλλά και τις συναντήσεις που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες. Για άλλη μια φορά βέβαια πιάστηκε απροετοίμαστος και αδιάβαστος καθώς αποκάλεσε τον Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη ως γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον κο Πέτσα Υφυπουργό Εσωτερικών, ενώ η θέση του Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών. Μπορεί να πει κάποιος ότι αυτά είναι ψηλά γράμματα, αλλά καμιά φορά ο διάβολος κρίνεται στις λεπτομέρειες. Αυτό που πυροδότησε το κλίμα, ήταν η αναφορά του Δημάρχου για τον δρόμο με τα Σκόπια όπου ο ίδιος φορώντας για μανδύα του Μακεδονομάχου, τόνισε αφενός τις διαφωνίες του αφετέρου την πρόθεση του να γίνει ο δρόμος.  Πάνω σε αυτό το σημείο δέχθηκε τα πυρά από την αντιπολίτευση καθώς τον κατηγόρησαν για άλλη μια φορά για διπλή αντζέντα και για κολοτούμπες και αλλαγή θέσης. Ο κος Μπάτσης σαφώς και δεν απάντησε στο εύστοχο ερώτημα του κου Παρούτογλου αν είναι υπέρ ή κατά της κατασκευής του δρόμου.

 

Νίκος Παρούτογλου: Ο κος Μπάτσης αποφεύγει να απαντά στις ερωτήσεις μου


Ερωτήσεις προς το Μπάτση έθεσε ο επικεφαλής συνδυασμού Νίκος Παρούτογλου που τόνισε ότι πρόθεση είναι να είναι χρήσιμος στην κοινωνία και όχι ευχάριστος στον κο Μπάτση. Τον ρώτησε λοιπόν αν η ιδιωτικοποίηση των Λουτρών θα είναι υποχρεωτική ή προαιρετική και ποια είναι η πραγματική του θέση για το ζήτημα της κατασκευής του δρόμου προς το Σκόπια, κατηγορώντας τον παράλληλα ότι άλλα έλεγε στο ντιμπέιτ της Πέλλα τηλεόρασης προεκλογικά. Εν τέλει ο κος Μπάτσης δεν απάντησε σι τίποτα από όλα αυτά…

Βέσκος σε ρόλο Δημάρχου

Άλλο ένα σημείο που προκάλεσε εντύπωση στην συνεδρίαση του Δ.Σ., ήταν ο πληθωρικός ρόλος του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Βέσκου ο οποίος σχεδόν σε κάθε θέμα και σε κάθε ερώτηση απαντούσε πριν τον Δήμαρχο, κάτι που παρατηρήθηκε από τον κο Μπίνο. Ο κος Βέσκος βέβαια τόνισε ότι έχει τον ρόλο του δημοτικού συμβούλου και μπορεί να το πράττει. Ξεχνά όμως πως είναι πρόεδρος όλου του Δημοτικού συμβουλίου και βασική του αρμοδιότητα είναι να προεδρεύει και όχι να απαντά ως αναπληρωτής Δήμαρχος στις ερωτήσεις, κάτι που πολύ εύκολα μπορεί να τον κατατάξει στους κομματάρχες παλαιάς κοπής. Φυσικά και ο ίδιος στην διάρκεια κουράστηκε και μάλιστα στο τέλος έδειξε αδικαιολόγητο εκνευρισμό. Αποκορύφωμα ήταν η ψηφοφορία για τους υδρονομείς που ο κος Βέσκος στην αρχή μέτρησε τους αποχωρούντες Νίκο Παρούτογλου και Τάσο Θεοδωρίδη (Τσερκέζο). Τελικά μετά από παρέμβαση της αντιπολίτευσης διορθώθηκε το ζήτημα. Άλλο ένα αρνητικό του κου Βέσκου ήταν η χαλαρότητα που έδειξε με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να φτάσει κοντά στις 4 ώρες!!!

 

Υποχώρηση στους υδρονομείς

Άλλο ένα ζήτημα ήταν ο ορισμός της αρδευτικής περιόδου και του αριθμού των υδρονομέων. Εκεί υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση καθώς ο κος Μπίνος θύμισε στον κο Μπάτση ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ζητούσε πιο πολλούς υδρονομείς και σήμερα ορίζει λιγότερους. Ο κος Χατζηδημητρίου έθεσε σημαντικά ερωτήματα για τον αριθμό των υδρονομέων ενώ η απάντησε που ελάμβανε  συνεχώς από τον κο Δήμαρχο ήταν ότι ο ίδιος είχε συνεννοηθεί να τους Προέδρους των Τοπικών συμβουλίων. Εν τέλει πέρασε η πρόταση της Δημοτικής αρχής με την υπόσχεση βέβαια ότι να βρεθούν πόροι θα αυξηθεί το νούμερο. Η αρδευτική περίοδος ορίζεται από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Η θητεία των υδρονομέων θα είναι για άλλους 3 και για άλλους 4 μήνες. Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι ανέτοιμη και πρόχειρη. Αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων, όπως τα αυλάκια που δεν έχουν καθαριστεί και οι αγροτικοί δρόμοι που παραμένουν ασυντήρητοι. Παράλληλα, ο κ. Μπίνος έκανε λόγο για ανισότητα μεταξύ των υδρονομέων, καθώς κάποιοι θα απασχοληθούν για τρεις μήνες και κάποιοι για τέσσερις, ενώ υπογράμμισε πως το 2019 οι υδρονομείς ήταν 73, ενώ η σημερινή Δημοτική Αρχή επέλεξε να τους μειώσει σημαντικά δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία της άρδευσης. Τέλος, αναφέρθηκε στον ερασιτεχνισμό με τον οποίο διαχειρίζεται η σημερινή Διοίκηση αυτόν τον σημαντικό τομέα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι από το 2019 δεν υπάρχει ανάδοχος για την άρδευση.

Όπως είπε ο κ. Μπίνος, «δεν ψηφίζουμε την έλλειψη ετοιμότητας της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της άρδευσης».

 

 

Δ. Μπίνος: Κ. Μπάτση ήσασταν υποψήφιος στον σύνδεσμο Λουτροπόλεων;

Ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος που πήρε το λόγο, ρώτησε τον κο Μπάτση αν ήταν υποψήφιος χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί για το Διοικητικό συμβούλιο των Λουτροπόλεων Ελλάδας; Ο ίδιος θύμισε ότι στην προηγούμενη Δημοτική περίοδο ο Δήμος Αλμωπίας ήταν πρωταγωνιστής σε αυτό το δίκτυο και μάλιστα ο κος Μπίνος ήταν αντιπρόεδρος. Ο κος Μπάτσης βέβαια δεν απάντησε ούτε σε αυτό… Τέλος ο κος Μπίνος έκανε πρόταση να μεταφερθεί η ΔΕΥΑ στους Προμάχους, κάτι που αιφνιδίασε τον Δήμαρχο…

 

Φώναζαν για αλκοτεστ

Εντύπωση πάντως προκάλεσαν ανοιχτά μικρόφωνα κατά την διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης του Δ.Σ. όπου ακούστηκε Δημοτικός σύμβουλος να ζητά αλκοτέστ για κάποιους άλλους. Ίσως χάριν κάποιου αστείου αν και τα κόκκινα μάγουλα( μάλλον από το κρύο) και οι φωνές (μάλλον από την ένταση) ήταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.  Ήταν πάντως και αυτό δείγμα της έντασης και της αμφισβήτησης που υπήρξε.

 

Ποιος κυβερνά αυτόν τον Δήμο;

Ένα παλαιό ερώτημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, παραφρασμένο, ταιριάζει γάντι για αυτή την συνεδρίαση. Τίθεται πλέον για τον Δήμο Αλμωπίας καθώς είδαμε τις ηγετικές τάσεις τόσο του ισχυρού αντιδημάρχου Γιάννη Κετικίδη όσο και του Προέδρου Δημήτρη Βέσκου. Μάλιστα ο πρώτος δεν δίστασε να αδειάσει τον Δήμαρχο για το θέμα της στελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας που επικαλέστηκε ελλείψεις, ενώ πρωτύτερα ο κος Δήμαρχος σε ερώτηση του Ν. Παρούτογλου για τους ειδικούς συμβούλους  όπου κανείς δεν προσλήφθηκε για να υποβοηθά την τεχνική υπηρεσία, δήλωσε ότι όλα λειτουργούν άψογα.

 

Εφιάλτης ο δρόμος για τους Προμάχους

Φαίνεται πως σε εφιάλτη εξελίσσεται για τον Δήμαρχο οι αναφορές του για την κατασκευή του Δρόμου που θα ενώνει τα Σκόπια με την Ελλάδα και είναι απόρροια της συμφωνίας των Πρεσπών. Θυμίζουμε ότι κατά το ταξίδι του στην Αθήνα ο κος Δήμαρχος είχε δηλώσει τα κάτωθι:

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό διευθυντή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο . Θέμα συζήτησης η ενδεχόμενη, δημιουργία τελωνείου στους Προμάχους. Ενημέρωσα τον Γενικό, σχετικά με την κατάσταση του υπάρχοντος δρόμου και τις δυσκολίες του. Ζήτησα να γίνει ολοκληρωμένο έργο, έτσι ώστε να έχουμε εκτός από τελωνειακη σύνδεση, σύνδεση και με την Εγνατία. Εννοείται με όλες τις απαραίτητες ενέργειες και εργασίες, που πρέπει να γίνουν σε όλα τα χωριά και την πόλη της Αριδαίας, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Έθεσα και τους προβληματισμούς μου, σχετικά με την τοπική οικονομία και όχι μόνο της περιοχής, από την ενδεχόμενη κατασκευή και συντήρηση ενός τέτοιου έργου. Επισήμανα πώς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κατασκευαστεί τίποτα χωρίς κάθετο στην Εγνατία. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας, για να συζητήσουμε σε νέα συνάντηση τα οφέλη και τις επιπτώσεις

Στο Δ.Σ. τόνισε ότι η Κυβέρνηση όρισε υπεύθυνο για την κατασκευή του δρόμου τον κο Τσουβάλα και ότι ο ίδιος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για αυτό το δρόμο ενώ συμφώνησε να κατασκευαστεί μόνο με κάθοδο στην Εγνατία. Βέβαια στο ντιμπέιτ είπε άλλα ενώ σαφώς και η θέση του δεν είναι ξεκάθαρη, αν ο ίδιος είναι υπέρ ή κατά της κατασκευής του δρόμου. Το ζήτημα αυτό τείνει να γίνει εφιάλτης για τον Δήμαρχο καθώς θα αν δεν ξεκαθαρίσει την θέση του, θα κατηγορηθεί ως αποστάτης των θέσεων που εξέφραζε προεκλογικά καθώς μια μεγάλη μερίδα που τον ψήφισε, είναι εναντίον αυτού του δρόμου που επί της ουσίας νεκρανάστησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τοπικός τότε Βουλευτής Γιάννης Σηφάκης… Κατά τα φαινόμενα ο δρόμος των Πρεσπών έχει την δική του ιστορία αλλά και μέλλον!!! Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more