Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Απομακρύνθηκαν οι πατάτες από την Έδεσσα!!

 


Απομακρύνθηκαν σήμερα οι 12 περίπου τόνοι πατάτας που είχαν εναποθέσει άγνωστοι στον δρόμο που οδηγεί στο χωριό Σάμαρι από το Κλεισοχώρι στην Έδεσσα. Από ότι φάνηκε τεχνικοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την νταλίκα να ξεφορτώσει σε εκείνο το σημείο τις πατάτες. Το πιθανότερο είναι οι πατάτες αυτές να προοριζόντουσαν για ζωοτροφή. Θυμίζουμε πως υπήρξε δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας εδώ

Βέβαια ίσως αυτή η κατάληξη για τις πατάτες να είναι σημείο των καιρών και να αναδεικνύει το γεγονός ότι βρίσκονται εκατοντάδες τόνοι Ελληνικής πατάτας αδιάθετοι με αποτέλεσμα αυτές να καταλήγουν για ζωοτροφές καθώς κινδυνεύουν να σαπίσουν στις αποθήκες. 

Δυστυχώς παίρνουμε αφορμή από αυτό το ρεπορτάζ για να αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί πατάτας και στο νομό μας. Το γεγονός ότι λόγω της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Χώρας μας, εισάγονται τόνοι πατάτας κυρίως από την Αίγυπτο αλλά και από το Περού, με αποτέλεσμα να έχουν πέσει οι τιμές. 

Φέτος η τιμή παραγωγού στην υπαίθρια πατάτα  ξεκίνησε από περίπου 50 λεπτά το κιλό αλλά στη συνέχεια ακολούθησε ελεύθερη πτώση και έφτασε στα 25 το κιλό. Έχουν μπει στην αγορά ήδη οι πατάτες από την Πελοπόννησο με αποτέλεσμα  να αυξηθούν  οι ποσότητες και οι τιμές να πέσουν στα 12- 15 λεπτά το κιλό, τιμή που δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση το κόστος παραγωγής. Ας ελπίσουμε ότι η πολιτική στην πατάτα θα αλλάξει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more