Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Στ. Καλαφάτης: ΣΥΡΙΖΑ και fake news πάνε χέρι χέρι

 


Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωϋσή.


 

«Δεν υπάρχει καμία σχέση μιας διαδικασίας καθαρά κοινοβουλευτικής -όπως είναι η σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για υπόθεση που αφορά το Ν. Παππά και  έφτασε στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη-  με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Τουλάχιστον όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφράσει τη δική του γραμμή στο ζήτημα. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει ν΄ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία ακολουθώντας τους κοινοβουλευτικούς κανόνες. Τίποτε παραπάνω. Ήρεμα, τυπικά, ουσιαστικά, θεσμικά. Από εκεί και πέρα το πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στην οποία επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ με αποτυχημένο τρόπο, είναι  δηλητηριώδες. Αναφέρομαι για παράδειγμα  στις δηλώσεις τους για τα περίφημα self-tests. Έδειξαν πραγματικά ότι ΣΥΡΙΖΑ και fake news πάνε χέρι χέρι. Διότι συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αδίστακτο τρόπο να δηλητηριάζει τη Δημοκρατία»,  υπογράμμισε  ο Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωϋσή.

Για το νέο γήπεδο της Τούμπας

«Πάμε βήμα βήμα με σφικτή παρακολούθηση ώστε να μη χάσουμε ούτε μια μέρα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Αυτό που επιχειρούμε ουσιαστικά είναι να θωρακίσουμε το έργο με την έκδοση του Π.Δ. μετά τον έλεγχο από το ΣτΕ. Για να φθάσουμε στο τελικό στάδιο θα πρέπει να περάσουμε από μια σειρά, εγκρίσεων και ρυθμίσεων που  έχουν να κάνουν κυρίως με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και στη φάση που βρισκόμαστε τώρα και με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτό που με ασφάλεια μπορούμε να πούμε είναι ότι μέχρι στιγμής είμαστε πλήρως μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Δεν έχουμε χάσει ούτε μια μέρα. Και αυτό αναγνωρίστηκε από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Και είναι σημαντικό».

Για το εργαλείο των Ειδικών Χωρικών Σχεδίων, που ο ίδιος είχε βάλει στη φαρέτρα της Πολιτείας στο παρελθόν, με βάση τα οποίο προχωρούν μια σειρά από έργα ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «μετονομάστηκε σε Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο αλλά ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο εργαλείο, το οποίο όταν το εισήγαγα, είχα ως στόχο να ακολουθήσουμε για μεγάλα έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα όπως το νέο Γήπεδο της Τούμπας, ένα έργο όχι μόνο αθλητικό αλλά αναπτυξιακό το οποίο αφορά ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη διότι κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων μια πόλη θ΄αναπνέει και μέσα από τις εμπορικές δραστηριότητες αλλά και μια σειρά δράσεων που μπορεί να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο γήπεδο. Με το συγκεκριμένο Πολεοδομικό Σχέδιο διασφαλίζουμε το έργο και προχωράμε ουσιαστικά στην κατασκευή του. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε δυο σκαλοπάτια προτού φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής για την έκδοση του Π.Δ. Μετά μπορούμε να ξεκινήσουμε τις μελέτες για την κατασκευή. Αυτός είναι ο στόχος της Πολιτείας, να μπορέσει δηλ. να ολοκληρώσει εγκαίρως όλες τις γραφειοκρατικές εργασίες και τις πολεοδομικές, χωροταξικές και ρυμοτομικές ρυθμίσεις».  

Αναφορικά με το σταδιακό άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων

«Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι το λιανεμπόριο. Δεν θα πάμε σε μια άνευ όρων επανεκκίνηση. Θα λαμβάνουμε πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα. Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο προτεραιότητα είναι το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Και σε δεύτερο επίπεδο, βεβαίως η εστίαση, που είναι ένας σημαντικός παράγοντας οικονομικής ζωής. Κυρίως το βλέπω με άνοιγμα εξωτερικών χώρων εστίασης».  

Για το στοίχημα του οδικού τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα

«Υπάρχουν ορισμένες παραδοχές. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι παγκόσμιο, δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα άρα αφορά και τους επισκέπτες. Ο οδικός τουρισμός ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ σημαντικός. Αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή -γιατί πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί- είναι ότι απασχολεί πολύ έντονα την Κυβέρνηση το ζήτημα αυτό. Υπάρχει μια διαρκής «ζύμωση» και προετοιμασία στα θέματα αυτά  καθώς είναι δεδομένη η σημασία του τουρισμού, για τη χώρα μας. Πάντα όμως στην πρώτη γραμμή θα είναι η εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more