Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Παράταση lockdown και η Πέλλα στο «βαθύ κόκκινο»


 Την παράταση του lockdown σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσά τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως πέντε νέες περιοχές μπαίνουν από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου στο «βαθύ κόκκινο» Πρόκειται για: την ΠΕ Κοζάνης, την ΠΕ Πέλλας, τον δήμο Γρεβενών, τον δήμο Κιλκίς και τον δήμο Βέροιας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης εμφάνισε αύξηση 81,8% στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εμφάνισε αύξηση 101,9% (!) στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες.

Ακόμα, στον δήμο Γρεβενών τα ενεργά κρούσματα σχεδόν τετραπλασιάστηκαν το τελευταίο δεκαήμερο, ενώ ο δήμος Κιλκίς παρουσίασε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων 129,4% τις τελευταίες 10 μέρες.

Τέλος στον δήμο Βέροιας τα ενεργά κρούσματα παρουσίασαν αύξηση 116,2% τις τελευταίες 10 μέρες.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» παραμένουν: Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος.

Τι είπε για τα self tests

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ακόμη πως τα self tests θα επιτρέχουν την επανέναρξη των δραστηριοτήτων σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.

«Είναι ένα όπλο που δεν είχαμε και σ’ αυτό το νέο πλαίσιο, η επιτροπή των επιστημόνων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να συζητήσει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, των σχολείων και τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Αμέσως μετά την εισήγησή τους θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση» είπε κλείνοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more