Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Για 10 Μαΐου πάει το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων!

 



SXOLEIO TAKSH ADEIA

• Με φυσική παρουσία μόνο των μαθητών του Λυκείου στις σχολικές αίθουσες θα κυλήσει η τρέχουσα εβδομάδα, έπειτα από την οποία μεσολαβεί το καθιερωμένο δεκαπενθήμερο διακοπών για την Εκπαίδευση λόγω του Πάσχα.
Πότε λοιπόν θα λειτουργήσουν κανονικά και οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες; Πιθανότερη ημερομηνία φαντάζει αυτή τη στιγμή η Δευτέρα 10 Μαΐου, αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε χθες η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός Παιδείας
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν μετά το Πάσχα, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, υπογράμμισε η Υπουργός. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του ανοίγματος των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων θα συζητηθεί μετά το Πάσχα, καθώς, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν γίνεται λόγος για πριν το Πάσχα. Ξεκίνησε το άνοιγμα των λυκείων, πηγαίνουμε βήμα - βήμα. Συνεχίζεται κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες».
Η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε τα self test σημαντικό εργαλείο, καθώς σχεδόν 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν μέχρι στιγμής θετικοί στον ιό. Επίσης, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Voucher, λέγοντας ότι 335.000 αιτήσεις εγκρίθηκαν, ενώ παράλληλα δήλωσε πως τα παιδιά έχουν επιστρέψει στο σχολείο με ασφάλεια.

Παράταση του έτους
Ένα ακόμη σενάριο που δείχνει ολοένα πιο πιθανό για τα σχολεία είναι η παράταση του διδακτικού έτους. Η Νίκη Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση εντός του Ιουνίου, αλλά αυτό, όπως είπε, θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Όσον αφορά στις προαγωγικές και το αν αυτές θα ακυρωθούν, η Υπουργός τόνισε ότι θα ληφθούν αποφάσεις το επόμενο διάστημα. «Το εξετάζουμε», ανέφερε, ενώ σε άλλη συνέντευξή της για το ίδιο θέμα υποστήριξε πως οι σχετικές αποφάσεις πέρυσι ανακοινώθηκαν αργότερα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα πιθανώς θα κλείσει σε δυο εβδομάδες από σήμερα, ίσως αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα. «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, πότε θα ανοίξουν, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εν ευθέτω χρόνω», συμπλήρωσε.
Στο μεταξύ, οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μη γίνουν προαγωγικές. Σε συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΟΛΜΕ με το ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, επισημάνθηκαν από την πλευρά των εκπαιδευτικών οι επιπτώσεις στους μαθητές λόγω των πολύμηνων lockdown και η διεύρυνση των ανισοτήτων και των προβλημάτων στη μόρφωση εξ αιτίας της τηλεκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more