Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Μετά από 18 χρόνια, στην κυριότητα της Π.Ε. Πέλλας η Νομαρχία...

Η πολύμηνη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με το Υπουργείο Οικονομικών, για την παραχώρηση του Διοικητηρίου, έφερε αποτέλεσμα


Ψηφίστηκε χθες από την Ελληνική Βουλή και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, σημαντική νομοθετική ρύθμιση, μέσω της οποίας το Διοικητήριο Πέλλας θα περάσει στην κυριότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Με την σφραγίδα του Ελληνικού κράτους, επιλύεται ένα χρόνιο αίτημα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, για το οποίο έδωσε πολλές μάχες με τη γραφειοκρατία, τους τελευταίους μήνες, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αλλά τελικά πέτυχε την στήριξη και συνεργασία της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα του φίλου και γείτονα Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.
Συγκεκριμένα, στο Νομοσχέδιο με τίτλο «Κρατική Αρωγή προς Επιχειρήσεις και Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Φορείς για Θεομηνίες» υπάρχει η υπουργική προσθήκη-τροπολογία με ειδικό αριθμό 141, άρθρο 7, στο οποίο αναφέρεται ρητά «η δυνατότητα για μεταβίβαση της κυριότητας δημόσιων ακινήτων στους Οργανισμούς Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, μετά από την υποβολή σχετικής αίτησης».
Να σημειωθεί ότι, μέσω της συγκεκριμένης διάταξης, ανοίγει ο δρόμος για την τακτοποίηση και αξιοποίηση δημόσιων ακινήτων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.


Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Εκφράζω πραγματικά την ικανοποίησή μου και τις θερμές ευχαριστίες μου προς τoν αγαπητό φίλο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο οποίος, μετά από πολύμηνη συνεργασία που είχαμε, έφερε στην Ελληνική Βουλή, την ρύθμιση, για τη δυνατότητα μεταβίβασης της κυριότητας ακινήτων στους Οργανισμούς Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Έτσι θα υποβάλουμε προς την Κτηματική Υπηρεσία το αίτημά μας, για παραχώρηση του Διοικητηρίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , στην ΠΕ Πέλλας, για να προχωρήσουμε στην συνεχεία , στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμισή του.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν όμορφο, φιλόξενο και ασφαλή χώρο για τους πολίτες, που θα εξυπηρετούνται με άνεση.
Θα αξιοποιήσουμε ακόμη, κάθε δυνατότητα και φυσικά τις σύγχρονες τεχνολογίες, ώστε οι πολίτες της Πέλλας να απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης στις καθημερινές τους υποθέσεις.
Παράλληλα μας ενδιαφέρει, τα στελέχη που εργάζονται για την προώθηση της τοπικής και περιφερειακής βιώσιμης ανάπτυξης, να έχουν άριστες συνθήκες εργασίας, να μπορούν να εργαστούν ομαδικά και να έχουν αυξημένο εσωτερικό κίνητρο για διακεκριμένη επίδοση στο αντικείμενό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more