Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΤΟ 1ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης απέκτησε το δικό του εκκλησάκι !


Γράφει ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου 


   Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος, θα έλεγα ευλογημένος, που αξιώθηκα επί θητείας μου στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΑΠΗΝΟΣ ΄΄ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑΣ΄΄ να υλοποιήσω μία επιθυμία μου, να προσφέρω ένα μικρό εκκλησάκι, που θα κοσμεί από δω και πέρα τον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, αφιερωμένο δισυπόστατο στον Αγ. Γεώργιο, το όνομα του Αγίου που ήταν αφιερωμένη η πρώτη εκκλησία της πόλης μας και φυσικά στους Τρεις Ιεράρχες προστάτες της μαθητικής μας κοινότητας.


Η χρονική στιγμή που ήθελα να τοποθετηθεί δεν είναι και αυτή καθόλου τυχαία, αφού φέτος το 2021 κλείνει 60 χρόνια λειτουργίας του ( από το 1961) ως αυτόνομο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης. (παλιότερα λειτουργούσε ως Παράρτημα των Γιαννιτσών).  Ένα Γυμνάσιο στο οποίο έχουμε φοιτήσει όλοι σχεδόν οι Κρυαβρυσιώτες αλλά και πολλοί συμπολίτες μας των γειτονικών κοινοτήτων.


    Έτσι θέλησα να μπορούν όποτε το νιώθουν ως ανάγκη οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας, να ανάβουν το δικό τους κερί και να προσεύχονται σε αυτό, για μία καλή εκπαιδευτική θητεία.

   Θέλω να ευχαριστήσω βέβαια από τα βάθη της καρδιάς μου τον Διευθυντή του σχολείου μας τον κ. Πράσσα Ελευθέριο που αποδέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη εξ αρχής την πρότασή μου. Ένας διευθυντής - καθηγητής που είχα την τύχη να με διδάξει ως μαθητή και η καλή η τύχη το έφερε στο τελείωμα της επαγγελματικής του καριέρας να συνεργαστούμε και πάλι από άλλη θέση όμως πλέον για μένα, του γονέα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η παρέμβαση που έγινε η θα γίνει στο σχολείο μας.


   Γίνονται και θα γίνουν μία σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες θ΄ αλλάξουν πραγματικά την όψη του σχολικού περιβάλλοντος και σε τακτά χρονικά διαστήματα θα σας τις γνωστοποιούμε για την δική σας καλύτερη ενημέρωση, ώστε ο καθένας μας να νιώθει υπερήφανος για το σχολείο στο οποίο μορφωθήκαμε και έγινε ο καθένας μας ότι έχει πετύχει στην ζωή του. Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από τα μαθητικά μας χρόνια σε αυτό το σχολείο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more