Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

50% θετικότητα μαμούθ στην ευρύτερη περιοχή…

 


Στοιχεία σοκ για την περιοχή της Κρύας Βρύσης

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές του νομού Πέλλας για την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοιού ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΑΔΥ. Ειδικότερα ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η Πέλλα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο μέσος όρος κρουσμάτων 7 ημερών είναι 47,14 ενώ στα κρούσματα ανά 100.000 ήταν 52,98.  Ποιο συγκεκριμένα παρατηρείται  ιδιαίτερα επιβαρυμένη με υιικό φορτίο στην  ευρύτερη περιοχή της Κρύας Βρύσης και μάλιστα το πρόβλημα είναι ότι πλέον έχει εντρυφήσει στα σπίτια καθώς φορείς είναι ολόκληρες οικογένειες,. Εμείς απευθυνθήκαμε στην κα Χαραλαμπίδου Αθηνά, γιατρός του Κ.Υ. Κρύας Βρύσης και επόπτρια του ΕΠΟΥΔΥ στο νομό Πέλλας, η οποία μας επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ.

Μάλιστα όπως μας ανακοίνωσε κ. Χαραλαμπίδου κατόπιν συνεννόησης και με τον Δήμαρχο Πέλλας, από Δευτέρα θα υπάρχει η δυνατότητα σε καθημερινή βάση 9 – 12 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο των Γιαννιτσών να γίνονται rapid test ενώ κάθε Τετάρτη 9 – 12 θα υπάρχει συνεργείο του Ε.Ο.Υ.Δ.Υ. και έξω από το κτήριο του Δημαρχείου στην Κρύα Βρύση. Τα συνεργεία αυτά θα έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν επίσης και τα ΘΕΤΙΚΑ self test covid, που ξεκίνησε η διανομή τους χθες Πέμπτη.

Η κ. Χαραλαμπίδου ιδιαίτερα προβληματισμένη μας δήλωσε επίσης ότι η τάση είναι αυξητική, τουλάχιστον για την περιοχή της Κρύας Βρύσης την οποία όπως αναφέραμε την γνωρίζει πολύ καλά, και υπηρετεί ως γιατρός λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα μισά από τα test που γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο Κ.Υ. Κρύας Βρύσης βγαίνουν θετικά.

Επισήμανε επίσης ότι χρειάζεται πλέον η μέγιστη προσοχή και υπευθυνότητα από όλους τους πολίτες ώστε να μην γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη.

 

Σύσκεψη στο διοικητήριο


Ανησυχία προκαλεί ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων covid-19 που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην Πέλλα. Είναι ενδεικτικό, ότι χθες ανακοινώθηκαν 90 νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός είναι καθημερινά διψήφιος.

Με αυτά τα δεδομένα, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Πέλλας σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Υγείας και του Τμήματος Εμπορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η συνεχής εποπτεία τήρησης των μέτρων από τον εμπορικό κόσμο, ένα έργο με το οποίο είναι επιφορτισμένο το Τμήμα Εμπορίου. Ήδη, γίνεται συστηματική προσπάθεια, η οποία τονίστηκε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που τα κρούσματα χτυπούν «καμπανάκι» και η αγορά είναι ανοιχτή.

Πληροφορίες του Aridaia News, αναφέρουν πως οι δύο περιοχές που αναλογικά καταγράφουν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι η πόλη της Σκύδρας και η περιοχή της Κρύας Βρύσης. Σε ολόκληρο το Νομό υπάρχουν κρούσματα, ωστόσο σε αυτές τις δύο περιοχές παρατηρείται έξαρση της πανδημίας.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς, τονίζουν σε δραματικούς τόνους πως θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή από όλο τον κόσμο και να τηρούνται τα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν όσα ζήσαμε τον περασμένο Νοέμβριο.


Ανοίγουν τα σχολεία 

Αναφορικά με τους λόγους που ανοίγουν τα Λύκεια, η κ. Κεραμέως εξήγησε πως ο πρώτος λόγος είναι γιατί παραμένουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς και γιατί πλησιάζουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς μας σχετικά με την κάλυψη της ύλης δεδομένης της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας. Τον περασμένο μήνα εκδόθηκαν οδηγίες για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και εντός της εβδομάδας εκδίδονται και νέες οδηγίες για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

»Παράλληλα, το ΙΕΠ παρακολουθεί και ζητήματα ψυχοσυναισθηματικής φύσεως που συνδέονται με την πανδημία και την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας.

»Συζητάμε συστηματικά με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, και ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και για αυτές» είπε. Όσον αφορά στο άνοιγμα των Γυμνασίων, η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 Απριλίου.

 

Με όπλο τα self test

Μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών και εκπαιδευτικοί αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα μπορούν με τον ΑΜΚΑ τους να προμηθευτούν τα τεστ.

Η βεβαίωση ότι έγινε self test μία φορά την εβδομάδα αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε κάθε δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (μάθημα, εργαστήρια κ.λπ). Η βεβαίωση θα προσκομίζεται στο σχολείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς και στο Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές. Τα self test θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι με οδηγίες που θα λαμβάνονται από το φαρμακείο.

Oι γονείς θα πρέπει να υπογράφουν κάθε βδομάδα υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρεται ότι το παιδί τους υπεβλήθη σε τεστ για τον κοροναϊό και βγήκε αρνητικό κάθε Δευτέρα, θα στέλνουν τη δήλωση στο σχολείο με την οποία θα ενημερώνουν ότι έχει γίνει το τεστ και ότι είναι αρνητικό, κάτι που επαφίεται στην ατομική και κοινωνική ευθύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more