Τρίτη 13 Απριλίου 2021

«Το 50% στις λαϊκές μας κατέστρεψε» λένε παραγωγοί της Πέλλας…



 

 Δεν βγαίνει με τίποτα μεροκάματο με τον κορωνοϊό

 

Από την Κρύα Βρύση την Τετάρτη, στα Γιαννιτσά, την Έδεσσα και την Αριδαία την Πέμπτη, στην Σκύδρα το Σάββατο, οι πωλητές των Λαϊκών αγορών της Πέλλας, μεροδούλι μερωφάι προσπαθούν να βγάλουν μεροκάματο στην εποχή του Κορωνοϊου. Η αξιοπρέπεια είναι η μόνη που τους έχει μείνει ένα χρόνο τώρα που η πανδημία θεριεύει.

Παραγωγοί που κρατούν την ανωνυμία τους τόνισαν στα Νέα της Πέλλας: «Πάω σε πολλές λαϊκές αγορές για να πουλήσω τα προϊόντα μου. Τα πράγματα πάνε χάλια, ο κόσμος φοβάται. Ειδικά με το μέτρο που εφάρμοσαν με τις διαδημοτικές μετακινήσεις, ο κόσμος δεν κινείται». Το ταμείο είναι μείων σε καθημερινή βάση. Μαζί με τις βενζίνες πολλές φορές μένει μεροκάματο 20 ευρώ.

Άλλος  παραγωγός-πωλητής λέει χαρακτηριστικά ότι «η δουλειά γίνεται “κουτσά-στραβά”, αλλά όχι όπως πριν». Παρατήρησε ότι οι διαφορές στην αγοραστική κίνηση των καταναλωτών στις λαϊκές αγορές έχει να κάνει σαφώς και με την περίοδο της πανδημίας, αλλά και με το γεγονός ότι πολλά νοικοκυριά πλέον δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα» τόνισε και μεταφέροντας την δική του κραυγή αγωνίας πρόσθεσε πως το μέτρο της παρουσίας των 50% των πωλητών στις λαϊκές αγορές «μας κατέστρεψε. Πριν δύο μήνες είχα 40 τόνους κουνουπίδι. Σε μια βδομάδα αυτά καταστραφήκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more