Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Γιατί εδώ κι ένα χρόνο η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αδιαφορεί για το Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού;




Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το θέμα της λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, παρόλο που προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 “Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας” (ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017) η λειτουργία του εν λόγω Αστυνομικού Τμήματος και παρόλο που πριν από έναν χρόνο ο αρμόδιος Υπουργός είχε δηλώσει στη Βουλή ότι “βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δωρεάς -από τον Δήμο Αριστοτέλη- ακινήτου για τη στέγαση του ως άνω Αστυνομικού Τμήματος, ενώ, προς τον σκοπό ολοκλήρωσης της, τυγχάνει σχετική αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του εν λόγω Δήμου”, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα και το Τμήμα συνεχίζει να μην λειτουργεί. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διευκρινίσει σε ποια φάση βρίσκεται το θέμα και πότε θα λειτουργήσει το Αστυνομικό Τμήμα. 


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :  


ΕΡΩΤΗΣΗ 

Αθήνα, 23 Απριλίου 2021


Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη 


Θέμα : Γιατί εδώ κι ένα χρόνο η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αδιαφορεί για το Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού; 


Πριν από έναν ακριβώς χρόνο, με την κοινοβουλευτική ερώτηση (6269/7.5.2020) των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα κι Ιωάννη Ραγκούση τέθηκε το ζήτημα της άμεσης κι επιτακτικής ανάγκης λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος της Ιερισσού Χαλκιδικής, το οποίο παρόλο που δημιουργήθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 “Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας” (ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017), δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα.  

Τότε στην απάντηση του (αριθ. πρωτ. : 7017/4/23912-γ), ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω π.δ/τος- προβλ́έπεται η διατήρηση και μετονομασία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού σε Αστυνομικό Τμήμα Αριστοτέλη, πλην όμως εκκρεμεί η έναρξη λειτουργίας του. Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία δωρεάς -από τον Δήμο Αριστοτέλη- ακινήτου για τη στέγαση του ως άνω Αστυνομικού Τμήματος, ενώ, προς τον σκοπό ολοκλήρωσης της, τυγχάνει σχετική αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του εν λόγω Δήμου”. 


Επειδή έχει περάσει ένας χρόνος από την διαπίστωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι το Α.Τ. Ιερισσού πρέπει να λειτουργήσει. 


Ερωτάται ο κύριος Υπουργός : 


Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία έναρξης της λειτουργίας του Α.Τ. Ιερισσού; 


Η ερωτούσα βουλευτής 

Κυριακή Μάλαμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more