Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ & ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ (ΑΜΘ)

 



 

            Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Έβρο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, δήλωσε πως: “είχαμε για ακόμα μία φορά μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον δήμαρχο της Ορεστιάδας. Συζητήσαμε για τη γενικότερη κατάσταση ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή, τα οξυμμένα προβλήματα των κατοίκων και αυτά που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

            Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ΚΥΤ λέγοντας πως: “εκφράσαμε την αντίθεσή μας για την επέκτασή του, ζητάμε να καταργηθεί. Δεν χρειάζονται ούτε κλειστές ούτε ανοιχτές δομές και στρατόπεδα. Χρειάζεται να μεταφερθούν προσωρινά οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, αυτά τα θύματα των πολέμων και της βίας σε κάποιες δομές με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέχρι να φτιαχτούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να προωθηθούν στις χώρες προορισμού τους, διότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα προορισμού τους. Από αυτή τη σκοπιά συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία, τον Δήμο που παλεύουν γι’ αυτό το ζήτημα, χωρίς ρατσισμό, χωρίς να ρίχνουμε τις ευθύνες στα θύματα των πολέμων, όπως είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες που ψάχνουν στον “ήλιο μοίρα”.

            Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλα ζητήματα όπως τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, αλλά και στα ζητήματα στελέχωσης του κέντρου υγείας, γιατί όπως είπε: “Βρισκόμαστε εν μέσω μιας μεγάλης πανδημίας με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό στο σύνολο της χώρας. Και εδώ στην περιοχή χρειάζονται διαρκώς μέτρα στελέχωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των κέντρων υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων με γιατρούς, με νοσηλευτές, με άλλο προσωπικό.

            Στελέχωση χρειάζονται και οι δημοτικές υπηρεσίες τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας γιατί όπως είπε: “δεν μπορεί  με τη λογική της κινητικότητας να αποψιλώνεται ένας δήμος σε μία κρίσιμη γεωστρατηγικά, να το πω κι έτσι, περιοχή της πατρίδας μας. Άρα από αυτή τη σκοπιά είμαστε στο πλευρό του αγώνα που κάνουν εδώ οι κάτοικοι μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο.”

            Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας για το κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων στην περιοχή, είπε: “είμαστε κάθετα αντίθετοι με τον νόμο της Κεραμέως, τον νέο νόμο για την Παιδεία, που ουσιαστικά κλείνει πανεπιστημιακά τμήματα, κλείνει σχολές, όπως και εδώ στην περιοχή όπου θα υπάρχει μείωση τμημάτων με βάση τη νέα ρύθμιση που προβλέπει ο νόμος. Εμείς καταγγείλαμε αυτό τον νόμο, τον καταψηφίσαμε στη Βουλή. Όμως χρειάζεται αγώνας, χρειάζεται πίεση, χρειάζεται διεκδίκηση. Τα  πάντα θα κριθούν στους δρόμους του αγώνα.”

            Αμέσως μετά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε το ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Στις 18.00 ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί το χωριό Απαλό και θα συναντηθεί με την επιτροπή πλημμυροπαθών και στις 19.00 θα μιλήσει σε σύσκεψη με φορείς και συνδικαλιστές από τον Νομό Έβρου, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more