Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Περιοδεία του ΚΚΕ σε αγρότες της Πέλλας και Ημαθίας που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.

 


 


     

Την Πέμπτη 1 Απρίλη κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Στολτίδη συναντήθηκε με αντιπροσωπεία αγροτών του Αγρ.Συλλόγου Πέλλας ¨ΕΝΟΤΗΤΑ¨ και τον πρόεδρό του Χρήστο Κάμτση.

      Κατά την επίσκεψή τους  σε καλλιέργειες βερικοκιάς και ροδακινιάς στην ευρύτερη περιοχή του Γυψοχωρίου και Τριφυλλιού, διαπιστώθηκε το εύρος της ζημιάς που προκλήθηκε. Οι παραγωγοί εξέφρασαν την αγωνία τους και την ανησυχία τους, για την πραγματική κάλυψη της εκτεταμένης ζημιάς από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε αναγγελία ζημιάς.

        Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε την ανάγκη για δυνάμωμα του οργανωμένου συλλογικού κοινού αγώνα με τους εργάτες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, η αναγκαιότητα ισχυροποίησης του αγροτικού κινήματος μέσα από ζωντανούς μαχητικούς Αγροτικούς Συλλόγους.

 

        Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε στο Μαυροβούνι Σκύδρας, όπου και εκεί, συναντήθηκε με αγρότες της ευρύτερης περιοχής και με τον πρόεδρο του Αγρ.Συλλόγου Σκύδρας Παναγιώτη Πασάκη. Διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες ροδακινιάς, δαμασκηνιάς, νεκταρινιάς, βερικοκιάς και κερασιάς είναι σχεδόν καθολικές.

      Ο πρόεδρος του Α.Σ. Σκύδρας παρέδωσε στον βουλευτή του ΚΚΕ, υπόμνημα με αιτήματα του Συλλόγου.

 

      Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν η Επισκοπή Νάουσας. Εκεί ο βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με  ακτινιδιοπαραγωγούς και ροδακινοπαραγωγούς  της τοπικής κοινότητας Επισκοπής Νάουσας οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από τον πρόσφατο παγετό και ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για τα απαράδεκτα ποσοστά  των εκτιμήσεων που αφορούν την ανεμοθύελλα που σημειώθηκε την άνοιξη του 2020, που σημαίνει στην ουσία ότι μένουν χωρίς αποζημίωση και κατά συνέπεια χωρίς εισόδημα μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις καλλιεργητικές φροντίδες αλλά και στην επιβίωση των οικογενειών τους.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more