Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ & ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΟΚ



Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, ούτε η Περιφερειακή Αρχή, ούτε ο εκάστοτε Δ/ντής να απαιτεί από τους υπαλλήλους οποιασδήποτε υπηρεσίας να θέτουν τα προσωπικά τους ΙΧ αυτοκίνητα, προκειμένου να μπορούν να εκτελεστούν οι κάθε είδους αρμοδιότητες.

Πόσο μάλλον να ζητά και εξηγήσεις γιατί οι υπάλληλοι αρνούνται να τα διαθέσουν!!!

Στη κατεύθυνση αυτή αντί ο αναπληρωτής Διευθυντής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Έβρου να αναζητά ευθύνες στους υπαλλήλους που δεν κάνουν χρήση των Ι.Χ αυτοκινήτων τους για την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων με το υπ’ αριθ. έγγραφό του 89609/6525/13-4-2021, να απαιτούσε να έχουν στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να εργάζονται με αξιοπρέπεια και με βάση τις επιστημονικές τους γνώσεις, να αναζητούσε τις λύσεις σ’ αυτούς που δημιούργησαν την κατάσταση και όχι στους υπαλλήλους της υπηρεσίας του που είναι τα θύματά της.

Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την «απαγόρευση» των προσλήψεων, για τον περιορισμό στην κατανάλωση των καυσίμων κατά 50%, για την περικοπή των λειτουργικών εξόδων και μισθών, για την μη ανανέωση του εξοπλισμού, την αύξηση της γραφειοκρατίας, την ουσιαστική «απαγόρευση» της καταβολής υπερωριακής αποζημίωσης.

Οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται στις υπηρεσίες.

Οι συνάδελφοι δεν έχουν καμιά υποχρέωση να χρησιμοποιούν τα ΙΧ αυτοκίνητά τους, ούτε προσλήφθηκαν με την προϋπόθεση να τα διαθέτουν για την εκτέλεση των υπηρεσιακών αναγκών. Χάρη κάνουν στην υπηρεσία!!!!

Καταγγέλλουμε όλους τους υπευθύνους για αυτή την κατάσταση και απαιτούμε από τον μεν Διευθυντή της ΔΑΟΚ να ανακαλέσει το έγγραφό του άμεσα, από τη δε Περιφερειακή Αρχή να εξασφαλίσει όλα τα μέσα που απαιτούνται για να προσφέρουν οι υπάλληλοι τις υπηρεσίες τους με αξιοπρέπεια και γνώμονα την εξυπηρέτηση της δημόσιας υγείας. Το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία αφού οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είναι υπεύθυνοι και για τον φυτοϋγειονομικό και ποιοτικό έλεγχο των εισαγόμενων τροφίμων από τρίτες χώρες στο τελωνείο Κήπων.

Π.Α.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

-κ. Περιφερειάρχη

-κα Εκτελεστική Γραμματέα

-Προϊστάμενο ΔΑΟΚ

Κοιν/ση

1.Υπουργείο Εσωτερικών

-κ. Υπουργό

-Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

2. ΕΝΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΜΘ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ για ΔΑΟΚ Εβρου

Αθήνα 22/4/2021

Αριθμ. Πρωτ.: 82

Η κοροϊδία της «αυτοδιάγνωσης» στις εξετάσεις οδήγησης

Η αποθέωση της «αυτοδιάγνωσης» και η αδιαφορία της κυβέρνησης για την προστασία της υγείας του λαού έφτασε στο σημείο να επιβάλλει τα self tests χωρίς να τα χορηγεί!!!

Εξήγγειλε με τυμπανοκρουσίες την έναρξη πολύπαθων δραστηριοτήτων, ανάμεσα τους και της εκπαίδευσης και των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, εξήγγειλε την δωρεάν διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, αλλά «ξέχασε» να τους συμπεριλάβει στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις και τα ΦΕΚ, που έβγαλε, «ξέχασε» να «ανεβάσει» τα ΑΜΚΑ τους στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα καθώς και να ρυθμίσει τη δωρεάν διάθεση τους στους υποψήφιους οδηγούς.

Κατά άλλα η ΚΥΑ 24489 1558/17-04-2021 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας…» προβλέπει υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό έως και (24) ώρες πριν την εξέταση για τους υποψήφιους οδηγούς και (2) φορές την βδομάδα για τους εξεταστές και τους εκπαιδευτές, που έχουν φτάσει σε επαγγελματική απόγνωση με τις Σχολές τους τόσους μήνες κλειστές.

Και ενώ από την αρχή της πανδημίας απαιτούσαμε συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους, αυστηρά μέτρα προστασίας παντού, μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση αποθεώνοντας την «ατομική ευθύνη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έφτασε από την μια να την μετακυλύει στους ίδιους τους εργαζόμενους και μάλιστα στην τσέπη τους, κι απ’ την άλλη να προχωράει τους εμβολιασμούς με τον αραμπά...

Αυτές οι επιλογές, τα αδιέξοδα κι οι αντιφάσεις που δημιουργούν πελατεία στα ιδιωτικά εργαστήρια είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας.

Απαιτούμε να σταματήσει η κοροϊδία.

Απαιτούμε δωρεάν και ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας και διασφάλισης της υγείας και ασφάλειας των υπαλλήλων εξεταστών, αλλά και όλων των εμπλεκομένων (εκπαιδευτών, υποψηφίων οδηγών κλπ) στις εξετάσεις οδήγησης (θεωρητικές & πρακτικές), μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης, αίθουσες εξετάσεων, αυτοκίνητα κλπ.

Απαιτούμε δωρεάν, συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη κρατικών δομών υγείας, σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Απαιτούμε από όλες τις Περιφερειακές Αρχές να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΟΣΥΑΠΕ Η κοροϊδία της «αυτοδιάγνωσης» στις εξετάσεις οδήγησης

Αθήνα 21 – 4 -2021

Αρ. Πρωτ.: 66

Προς

                       Περιφερειάρχη Αττικής

         κ. Γ. Πατούλη

ΘέμαΈλεγχος γνησιότητας πιστοποιητικών γλωσσομάθειας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Σε συνέχεια προηγούμενων εγγράφων μας αναφορικά με τον έλεγχο ξενόγλωσσων πτυχίων και με αφορμή τη διαβίβαση από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του με αριθμ. πρωτ. 149383/23.02.2021 εγγράφου της και του συνημμένου σε αυτό ηλεκτρονικού μηνύματος, σχετικά με τον έλεγχο γνησιότητας των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας που έχουν εκδοθεί από την Ελληνοαμερικανική Ένωση και την κοστολόγηση αυτού, σας υπενθυμίζουμε ότι θέση του Συλλόγου μας είναι ο έλεγχος και η πιστοποίηση όλων των τίτλων σπουδών να γίνεται με ευθύνη της Διοίκησης.

Οι συνάδελφοι έχουν καταθέσει τους τίτλους σπουδών τους και βρίσκονται στους ατομικούς τους φακέλους. Ο όποιος έλεγχος προβλέπεται να γίνει από τη Διοίκηση δεν μπορεί να αποτελεί υποχρέωση των εργαζομένων και μάλιστα να τους επιβαρύνει. Επιπλέον, θεωρούμε απαράδεκτη τη διαδικασία που θέτει το εν λόγω μήνυμα, σύμφωνα με την οποία προκειμένου να διενεργηθεί ο σχετικός έλεγχος απαιτείται η προσκόμιση του πρωτότυπου εγγράφου και όχι απλού φωτοαντιγράφου αυτού.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προκειμένου να επιλυθεί το επανειλημμένα διατυπωμένο αίτημά μας ώστε:

• να μην υπάρχει κίνδυνος απώλειας του πρωτότυπου πιστοποιητικού

• να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι εργαζόμενοι για την πιστοποίηση τίτλων σπουδών τους και

• η πιστοποίηση αυτή να ολοκληρώνεται άμεσα.

Κοιν/ση

Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής

Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more