Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Η Φωνή της Κρύας Βρύσης έφτασε Αθήνα!!!

 




Δεν είναι ψέμα, ούτε λοιδορία

 


 

Μήνυμα θετικό και ο αγώνας συνεχίζεται…

 

 

   Συνήθως πρωταπριλιά είναι η μέρα που λέγονται ψέματα εθιμοτυπικά. Δεν είναι όμως ψέμα το θετικό αποτέλεσμα που βγήκε από την επίσκεψη της τετραμελούς επιτροπής των πολιτών της Κρύας Βρύσης στα κέντρα αποφάσεων. Ο στόχος της δια ζώσης επικοινωνίας, η ενημέρωση, ο διάλογος, η διεκδίκηση, η διαπίστωση προθέσεων από την πολιτεία. Φαίνεται λοιπόν πως το νερό μπήκε στο αυλάκι και μόνο θετικό ήταν το κλίμα από τις συναντήσεις.   

   Χθες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα οι προγραμματισμένες συναντήσεις της 4μελούς Επιτροπής των Κρυαβρυσιωτών με τους κυβερνητικούς παράγοντες, στους οποίους και έγινε η επίδοση του φακέλου με το αίτημα για την ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ. Την επιτροπή αποτελούν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ανδρέας  Βλάχος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Πέλλας Πέτρος Σεραίδης και Λύσανδρος Χ.  Αμιτζόγλου που είναι και   Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Πέλλας και τον Δικηγόρο Αλέξη Βλάχο.

 

    Στις 1 η ώρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε η άριστη γνώση του θέματος εκ μέρους του Υπουργού, ο οποίος συνεχάρη την Επιτροπή για την πολύ καλή δουλειά που έγινε στην προετοιμασία του φακέλου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την θετική εικόνα που έχει πάντα για την Κρύα Βρύση, γνωρίζοντας πολλούς ανθρώπους της, τονίζοντας ότι το χωροταξικό θα συζητηθεί με βάση τον σχεδιασμό του Υπουργείου στην κατάλληλη χρονικά στιγμή. Να σημειώσουμε ότι στην συνάντηση βρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης που βρισκόταν στην Αθήνα. Παρόντες στην συνάντηση ήταν φυσικά και οι δύο βουλευτές Πέλλας της Ν.Δ. κ.κ. Βασιλιάδης και Σταμενίτης ενώ η παρέμβαση του Βουλευτή και πρώην Υπουργού  κ. Καρασμάνη έγινε  μέσω τηλεδιάσκεψη. Οι Βουλευτές  με τις τοποθετήσεις τους σε γενικές γραμμές κινήθηκαν προς την θετική κατεύθυνση στο αίτημα της Επιτροπής, παρουσία του Υπουργού.

    Στην συνέχεια έγινε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Νέζη Αθανάσιο, ο οποίος δέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη την επιτροπή, παρουσία και εδώ των βουλευτών. Η επιτροπή δια του Λύσανδρου Αμιτζόγλου, ανέλυσε πλήρως  την υπάρχουσα χωροταξική κατάσταση στο νομό Πέλλας και τα προβλήματα που υπάρχουν από την πρώτη μέρα εφαρμογής  εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης το 2010 μέχρι σήμερα. Στην τοποθέτησή του ο κ. Νέζης τόνισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα φέρει προς συζήτηση το χωροταξικό την κατάλληλη χρονικά στιγμή, δηλώνοντας παράλληλα ότι γνωρίζει και κατανοεί το αίτημα την Κρύας Βρύσης.

Στις 3 η ώρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Άδωνη Γεωργιάδη, μία συνάντηση η οποία κύλησε και αυτή σε θετικό και οικείο κλίμα γνωρίζοντας ο Υπουργός για το αίτημα την Κρύας Βρύσης από την επίσκεψή του στην Πέλλα πέρυσι !

Εν  κατακλείδι το κλίμα που συνάντησε η επιτροπή στην Αθήνα μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα οικείο και θετικό για το αίτημα της επανίδρυσης του Δήμου, σε όλες τις συναντήσεις της, παραδίδοντας όπως αναφέραμε σε κάθε συνάντηση και τον αντίστοιχο φάκελο όπως και τα συμβολικά δώρα εκ μέρους όλων των Κρυαβρυσιωτών όπως χαρακτηριστικά είπαν τα μέλη της επιτροπής .

   Η δύσκολη υγειονομικά συγκυρία που περνάει η πατρίδα μας και φυσικά καλείτε να διαχειριστεί η κυβέρνηση ενδεχόμενα να μην είναι και η καταλληλότερη στιγμή για την διαβούλευση ενός τέτοιου θέματος γι΄ αυτό άλλωστε και τονίστηκε ότι θα υπάρξει χρονική στιγμή τέτοια που θα συζητηθεί και το Χωροταξικό.  

Εντούτοις η θετικότητα και η γνώση του θέματος εκ μέρους των κυβερνητικών παραγόντων σε τόσο μεγάλο βαθμό για την επανίδρυση του Δήμου Κρύας Βρύσης, αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο για την τελική θετική έκβαση της υπόθεσης.

   Σίγουρα η κάθοδος στην Αθήνα και οι συναντήσεις με τους κυβερνητικούς παράγοντες, της θεσμικής θα την χαρακτήριζα, επιτροπής των Κρυαβρυσιωτών έχει ιδιαίτερα ιστορικό και επίσημο χαρακτήρα αφού γίνεται για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια από την κατάργηση του Δήμου Κρύας Βρύσης με το νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, και όπως την χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρύας Βρύσης κ. Βλάχος Ανδρέας ΄΄είναι πολύ θετική πολιτικά η συγκυρία για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας΄΄ . Εκτίμησή μας είναι ότι το θέμα βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση ως προς την υλοποίησή του και απλά θα πρέπει να υπάρξει η συγκυρία εκείνη στο επόμενο χρονικό διάστημα για την επικύρωσή του και με νόμο του κράτους.

 

Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more